Agadir – Marokon rantaparatiisi

Ihastuimme ensimmäisellä Marokon matkallamme Agadirin varpaistelurantoihin sen verran, että se ei voi jäädä viimeiseksi. Agadir oli aikoinaan suomalaisten suosikkikohteita, mutta häipyi sitten taka-alalle. Nyt se on jälleen nostamassa suosiotaan ja tällä reissulla meille selvisi miksi? Yövyimme siellä 3 yötä osana matkaa, jossa päähuomion vei Marrakesh. Vaivalla kirjoittamani matkakertomus hävisi jonnekin bittiavaruuteen, josta johtuen olen lykännyt matkapäiväkirjan julkaisua. Nyt se tuli ajankohtaiseksi syystä, että olemme lähdössä toteuttamaan unelmaamme päästä viettämään kokonaisen viikon noilla upeilla hiekkarannoilla. Tässä kuvien perusteella tehty muistelo vuoden 2014 matkastamme.

Aloitimme vuonna 2014 toteutuneen matkamme Marrakeshista, josta kirjoittelen matkakertomuksen myöhemmin. Siirryimme sieltä bussilla Agadiriin, josta jatkoimme Essaouiran kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Bussimatkan maisemista saa jonniinmoisen aavistuksen tämän kuvan avulla. Eihän siellä ole juuri muuta kuin hiekkaa, hiekkaa ja vielä kerran hiekkaa…

Tutustuimme bussissa tähän suomalaispariskuntaan, jonka nimi hävisi samalla kun matkakertomuksemmekin. Sen muistan, että nuori mies tunsi hyvin kummipoikamme Mikon. Jos joku lukija tunnistaa tämän pariskunnan, laittakaa minulle yhteystiedot vaikka osoitteeseen  asko@leppilampi.com.

 

Majoittuminen hotelli Royal Atlakseen

 

 

Olimme varanneet majoituksen hotellista, jonka nimeä emme enää muista. Siinä kävi sitten niin, että kyseinen hotelli oli ylibuukattu ja meidät ohjattiin viereiseen Roayl Atlas hotelliin eli saimme jonkinlaisen tasokorotuksen.

Majoituimme Royal Atlaksessa ja söimme aamiaisen alkuperäisessä, viereisessä hotellissa. Meille passasi hyvin tuo järjestely.

Hotelli oli perussiisti 5 tähden hotelli.

Kelpasi tuolla viettää muutama yö.

Hotelli sijaitsi likietuisasti aivan rannan tuntumassa.

Leppoisaa oli Leppilampien elämä tuossa hotellissa.

 

Loistelias varpaisteluranta

 

Mikäli lähdemme lämpimiin maihin, osaamme arvostaa lähellä rantaa olevaa majoituspaikkaa etenkin, kun sieltä löytyy hyvä varpaisteluranta.

Tämä ranta teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Kilometrikaupalla hienohiekkaista Saharan hiekkaa.

Taustalla kilometrien päässä näkyy alue, jonne ei saanutkaan enää mennä. Mikä lie kuninkaallisten lomaparatiisi? Asemiehet häätivät meidät takaisin sieltä.

En tiedä juuri upeampaa tapaa lomailla kuin tämä. Appa naattii!

Onneksi tällaiset limanuljaskat huomaa jo kaukaa, ettei tarvitse tehdä lähempää tuttavuutta 🙂

Tämä hiekkataiteilija ei ollut ensi kertaa pappia kyydissä…

 

Marokkolainen ilta

 

 

Koska olimme varanneet majoituksen aamiaisella, oli varsin järkevää osallistua mm. marokkolaiseen iltaan. Se oli viereisessä Hotel Decameron Tafoukt Beach Resortissa, jonne olimme varanneet majoituksemme. Syystä tai neljännestä se olikin täynnä ja meidät ohjattiin viereiseen, astetta parempaan hotelliin. Saimme syödä aamiaisen kummassa hotellissa halusimme, mutta tämän marokkolaisen illan halusimme kokea Decameronessa.

(Surkuhupaisaksi homma tuli, kun löysimme itsemme vuoden 2018 matkalta tästä hotellista! Matkakertomuksemme häviämisen johdosta emme muistaneet tämän illallispaikan nimeä ja ajaduimme samaan hotelliin. Ei välttämättä loistojuttu, mikä selviää, kun matkakertomus marraskuun matkaltamme ilmestyy.)

Vieraat otti vastaan mm. tämä parivaljakko.

Eikä musoisointiakaan ollut uonhdettu.Tervetuloa ja viihtykää, hyvät vieraamme!

Hieman läheisempää tuttavuutta teki mammu tuohon luontokappaleeseen.

Pöydät notkuivat herkkuja.

Ja kyllä vieraat nauttivat, ruoasta ja hyvästä palvelusta.

Niin kävi, että tuo 4 vuoden takainen reissu oli tehnyt sen verran suuren vaikutuksen, jotta varasimme oitis lennon, kun hovikuljettajamme Norwegian ilmoitti aloittavansa suorat lennot Agadiriin. Nyt marraskuussa 2018 olemme jälleen lähdössä sinne. Odotukset liittyvät yllättäen varpaisteluun! Toivottavasti säätä suosivat!

LISÄÄ TARINOITA MAROKOSTA TULEE LÄHIAIKOINA.

Luvassa on videoita ja kirjoituksia Essaouirasta  ja Marrakeshista. Mielenkiintoisia kohteita. Jos haluat saada tuoreeltaan tiedon, kun niitä ilmestyy, käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *