Agadirin ranta on HUIPPUPAIKKA varpaistelulle

Tämä oli toinen matkamme Marokon Agadiriin. Syy oli yksinkertainen: Olimme ihastuneet 4 vuotta aiemmin tuohon hienohiekkaiseen rantaan niin paljon, että meidän oli pakko vierailla siellä uudelleen ajan kanssa. Lopullinen syy lähtöömme oli, kun Norwegian ilmoitti aloittavansa suorat lennot Agadiriin. Ei ollut enää yhtään syytä olla menemättä.

Teen tästä matkasta muutaman matkakertomuksen. Aloitan parhaalla kohteella eli rannalla. Se on niin loistelias varpaistelupaikka, että parempaa on vaikea löytää, jos kriteerinä on, että “varpaat tykkäävät”. Pääset tämän kuvakavalkadin (ja myöhemmin tulevan videon) avulla vähän aistimaan, miksi tykästyimme niin perusteellisesti Agadirin 6 km pitkään hiekkarantaan.

 

Tässä kartassa näkyy osa pitkähköstä rannasta. Hotellimme Tafoukt on lähes kuvan keskellä eli erittäin hyvällä paikalla.

Rannalla on pitkä promenade, joka oli kävelijöiden ja juoksijoiden suosiossa. Tämä kuva on hotellimme edestä.

Tämä maailmanpyörä sijaitsee rantapromenaden varrella keskusaukiolla.

Sama paikka toiseen suuntaan.

Karttakuvan vasemmassa laidassa näkyy satama, jonka portti on tässä.

Pienvenesatama on viehättävä paikka. Ravintoloita riittää omiksi tarpeiksi.

Merirosvolaivakin tuli katsastetuksi päällisin puolin.

 

Hienohiekkainen ranta on varsinainen varpaistelijan paratiisi

 

 

Tämä sallitun rannan toisesta päästä otettu kuva kertoo millaisesta kokonaisuudesta on kyse.

Tämän kauemmaksi ei ollut lupa kävellä. Kun olit ylittämässä tätä veteen piirrettyä viivaa, soi vartijoiden pilli merkiksi, että olet menossa kielletylle alueelle. Taustalla on kuninkaallinen lomapalatsi, joten turvatoimet ovat sen mukaiset.

Muutama onkija oli hankkimassa päivän ravintoaan tällaisilla välineillä. Kalastajan eväät alla oikealla.

Olihan tämä minttuteekannu jotenkin sympaattinen näky rannalla.

Kamelitaksin tarjoajia on tuolla 6 km pituisella rannalla muutamia. En tiedä millä elävät, sillä näimme koko viikon aikana yhden asiakkaan niiden kyydissä. Voi voi!

Hiekkaeläinten taiteilija oli todella taitava hemmo. Liekö ollut sama kaveri siellä 4 vuotta aiemmin?

Luonnon taideteoksille ei ihminen kuitenkaan pärjää. No, vähän vastaavanlaista taidettahan näemme cappuccino-kuppien pinnassa 🙂 Hienoja kaikki tyynni.

Pitkällä rannalla näkyi kymmeniä ellei satoja nuoria miehiä pelaamassa jalkapalloa. Tämä joukkue oli pitämässä kovaa treeniä, jossa vauhtia piisasi intervelliharjoituksissa ym.

Se JUTTU oli kuitenkin upeaakin upeampi hienohiekkainen ranta, johon aallot hakkasivat väsymättä 24 tuntia vuorokaudessa. Voin kuvitella, että lainelautailijat nauttivat vaikkei joka päivä ollutkaan heille riittäviä aaltoja?

Ja meille se ISO JUTTU oli, jälleen kerran, mahdollisuus kävellä ja kävellä, varpaistella. Mikä on ihanampi liikuntamuoto?

Kävelimme viikon aikana joka päivä vähintään 15 000 askelta, josta yli 10 000 oli varpaistelua. Parhaimmillaan askelmittarit näyttivät reilusti yli 20 000 lukemia. Voi sanoa, että olimme kuntolomalla all inclusive -hotellissa. Ei Askompaa!

Tuosta ilmeestä voi päätellä, että onnellisuus ja tyytyväisyys oli läsnä tälläkin matkallamme. Taustalla hotellimme.

Tällaiseen kuvaan on mukava päättää tuon paratiisirannan esittely. Kannattaa katsoa millä hinnalla Norwegian lennättää Agadiriin suoralla lennolla. Tätä kirjoittaessani saa esim. maaliskuulle edestakaisia lentoja noin 190 eurolla!

 

Lisää juttuja tästä matkastamme on tulossa lähiaikoina. Jos haluat saada tiedon niiden ilmestymisestä. käy tykkäämässä Facebook-sivustoa Appa matkustaa.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

420 total views, 6 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *