Ekskursio ja viininmaistajaiset vuoristoravintolassa – Madrisa-Hof Klostersissa Sveitsissä

Tein syys-lokakuun vaihteessa 2018 erinomaisen vierailun Sveitsin Alpeille. Päätavoite oli vaeltaa ja vaeltaa maailman kauneimpiin vuoristomaisemiin kuuluvan Davosin kupeessa Klostersissa. Sitä sainkin mitä tilasin. Miellyttävä yllätys oli, kun hotellini johtajatar kysyi, olisinko kiinnostunut tutustumaan Gastgeberin Madrisan Hofiin, ravintolaan, joka sijaitsee vajaan 2 km korkeudessa Klosters Dorfissa. Tottakai olin! Otin kiitollisena vastaan kutsun. Mitä koin ja näin tuon ekskursion aikana, selviää tästä kirjoituksesta. Koska sain maistaa 3 erinomaista viiniä vierailuni aikana, voitaneen sanoa, että tämä kirjoitus syntyi “yhteistyössä Madrisa Hofin kanssa“.

Vuoristoravintola Madrisa-Hof sijaitsee Klosters Dorfissa Davosin läheisyydessä.

Matkustaminen Madrisa-Hofiin sujuu miellyttävästi kaapelivaunussa. Matka kestää noin 15 min.

Ravintolan edessä on allas, joka toimii vesilähteenä siinä vaiheessa, kun rinteitä aletaan lumettaa.

Allasta ei käytetä uintitarkoitukseen. Sen sijaan sitä kiertää varpaistelurata, jota hitaasti kiertäessä elämän laatu paranee… Uskoo, ken kiertää ja kokee.

Kierroksen kliimaksi on mutakävely ennen puhdistautumista.

 

Ravintola Madrisa-Hof

 

Ravintola Madrisa-Hofin terassi oli joka päivä yllättävänkin täynnä ottaen huomioon, että ei ollut mikään lomakausi.

 

Madrisa Hof Club

 

Minut ohjattiin ravintolan kellariin, josta löytyi yli 100-paikkainen ravintola.

Viinikellarista löytyi monta huonetta ja PALJON viinipulloja.

Viininmaistiaisia pidetään mm. tämän pöydän ympärillä.

Jostain syystä espanjalainen Aalto-viini on erittäin suosittua Sveitsissä. Olin kiinnittänyt siihen huomiota jo pizzeraassa Klosters Platzissa.

Pitihän meikäläisen saada pitää edes kädessä 5 litran Aalto-viinipulloa,

Shampanjat säilytetään oikeaoppisessa asennossa, ettei korkki pääse kuivumaan. No, ymmärrän tuon pystyasennon shampanjatiloilla, joissa pulloa käydään pyöräyttämässä säännöllisesti, jotta makuhermoja kutkuttava suosikkijuomani saisi viimeistä päälle hyvän aromin. Mutta nythän juomat ovat jo valmiita, joten vaaka-asentokin riittäisi? Tuskin pyöritetään tuolla 🙂 No, onpahan ainakin erikoista.

Kokkikurssit ja viinin maistajaisset hoituvat tällaisessa ympäristössä.

Tällä lihanleikkurilla on vahva tausta. Alan ammattilaiset osannevat selittää enemmän tämän taideteoksen historiasta. Minulle selvisi sen verran, että on kyse arvokkaasta kapistuksesta.

Jos joku lukijoista tietää jotain, kirjoitelkaa tämän juttuni perään. Olisi kiva saada vähän selkoa kuin merkittävästä laitteesta on kyse.

Kaikenlaisia kapistuksia maa päällään kantaa. Tämä liittynee viinin testaukseen/maisteluun?

 

Kierros Clubin tiloissa

 

Kutsuvieraana minulla oli ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua paitsi viinikellariravintolaan, myös Clubin tiloihin.

Sain sen verran selville, että kyse on Clubista, jossa on ainoastaan 100 jäsentä, liittyminen maksaa maltaita, väkeä on mukana ympäri maailmaa lähinnä business-maailmasta.

Kymmenien tuhansien jäsenmaksu oikeuttaa vuosittaisiin sisäpiiripippaloihin, jonne pitää maksaa vielä erikseen tuhatlappunen, että pääsee nauttimaan pöydän antimista ja viimeisen päälle hyvistä viineistä erikoishyvää seuraa unohtamatta.

Tilat on suunniteltu businessmaailman kohtaamisiin. Varmaan niissä kohtaamisissa puhutaan muustakin kuin hyvistä viineistä ja sijoitukselle saa vastinetta?

Kuulin, että noita spesiaalitiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksia ym. juhlia varten. Tämä ihastuttava kaksikko on isossa vastuussa siitä, miten homma hoituu noissa upeissa tiloissa. Vasemmalla on yhtiön tapahtumapäällikkö (nimeä en muista, mutta kortti on alla) ja oikealla hyvän viinin asiantuntija, sommelier Faye Dominique Koehler. Molempien yhteystiedot löytyvät tästä:

Faye tuli hakemaan meidät viinin maistajaisiin.

Tarjolla oli 3 erinomaista paikallista viiniä. Enpä ollut aiemmin tietoinen, että Sveitsissä osataan tehdä todella hyvää viiniä.

Tähän punaviiniin ihastuin niin paljon, että halusin saada yhteystiedot tuohon wineryyn. Viiniä on kuulemma mahdollisuus tilata verkon kautta.

Kiitos emännille tuosta mahdollisuudesta tutustua upeaan ravintolaanne ja clubiin! Oli mielenkiintoinen kierros.

 

Muut tämän matkan postaukset (ja pari aikaisempaakin) löytyvät tämän linkin takaa:

Blogikirjoituksia Sveitsistä

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *