F-Secure Freedome – jokaisen matkaajan “pakollinen” kumppani (edit. 15.10.2018)

Olen nyt kokeillut 3 vuotta F-Securen Freedomea ulkomaanmatkoillamme. En ole ohjelmiston kauppias, mutta minusta on tullut kertaheitolla sen kaveri. Vastaavia ohjelmistoja on muitakin, mutta esitelkää te, jotka niistä tiedätte, sellaisia vaikka tässä alla kommenttipalstalla.

Ottakaa Googlesta tms. selvää mikä Freedome on, mutta kirjoitan tähän pari syytä, miksi meistä tuli sydänystävät:

1. Tuon ohjelman avulla voit turvallisesti (niin ainakin väitetään) käyttää ulkomaillakin Free Wlan –yhteyksiä pelkäämättä, että joku syöksyy koneellesi. Ohjelma tekee sinusta “näkymättömän”. On hienoa, ettei tarvitse jättää suosikkisarjoja, formuloita ym. väliin reissussakaan.

2. Ohjelman ominaisuuksien johdosta voit määrittää “missä olet”. Jos olet ulkomailla, voit väittää olevasi Suomessa ja internet-yhteys olettaa niin. Tästä johtuen voit katsella ulkomaille samoja ohjelmia kuin Suomessakin. Sen johdosta pelittää C More, Netflix, DNA-TV, Katsomo, Ruutu, Areenan kaikki ohjelmat yms.

Käsittämätön juttu on tuo Freedome. Se ehkä hidastaa jonkin verran yhteyksiä, mutta ainakin meidän kokemustemme mukaan kaikki elokuvat, tv-ohjelmat ym. näkyvät häiriöittä. Olemme testanneet sitä monissa maissa. Jotkut sanovat, että laite kuluttaisi enemmän virtaa tuon kanssa, mutta sitä varten on verkkojohto keksitty. Ei ole siis ollut ongelmana se.

Tämä muutaman kympin vuosimaksulla toimiva ohjelmisto on jatkossa aina mukana matkoillamme. Ostin sellaisen, jonka voi asentaa kolmelle koneelle.

1,512 total views, 10 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *