Gran Canaria – oodi hotelli Club Puerto Anfille

Teimme vuonna 2016 jo toisen reissun Kanarialle. Halusimme tutustua hieman paremmin Fuerteventuraan, jossa olimme olleet saman vuoden helmikuussa ensimmäisen kerran. Yhdistimme matkaamme Gran Canarian oikeastaan siksi, että halusimme nähdä millainen on kehuttu Anfi Group. Voi sanoa, ettei Askompaa ollut se kokemus.  Seilailimme ihastuttavan viikon jälkeen vielä Fuerteventuralle ja jatkoimme sieltä Espanjan mantereelle ja Ranskaan.

Mutta aloitetaan Gran Canariasta ja Club Puerto Anfista, joka oli majapaikkamme viikon ajan. Hotellikompleksiin kuuluu 4 erillistä hotellia, joiden uima-allasalueet ym. yleiset tilat olivat jokaisen hotellivieraan käytössä. Anfilla on oma ranta, jonka edustalla on useita ravintoloita, kauppakeskus, sydänsaari yms. Tämä oli hieno kokemus, jonka haluamme jakaa.

Tämän matkan taustaa ja matkalla

Meillä on lomaviikot Katinkullassa ja Lappeenrannassa (Holiday Club Saimaa). Olemme muuttaneet viikot pisteiksi eli voimme käyttää oman viikkomme tai kuluttaa pisteet missä päin maailmaa hyvänsä. Noista Suomen huippukohteista saa hyvät pisteet eli yhdellä Katinkullan viikolla voi olla pari viikkoa esim. Club Anfissa, joka on huikean hieno ketju.

Päätimme helmikuussa 2016 lähteä tälle matkalle syystä, että saimme silloisella Teneriffan matkalla ystävältämme Reijo Orakselta vinkin Anfi Groupin hotelleista Gran Canarialla. Anfin hotellit ovat mukana RCI-ketjussa, jonka vuoksi niiden hintataso istuu kukkarollemme. Olimme helmikuussa olleet viikon Fuerteventuran pohjoisosassa (ks. erillinen blogi) ja ihastuneet saarta kiertäessämme sen eteläosan upeisiin hiekkarantoihin. Halusimme yhdistää tämän varpaistelumahdollisuuden ja tutustumisen Anfi-hotelleihin, joten suunnitelma oli lukkoon lyöty.

Varasin meille Norwegianin lennot 156 eurolla Gran Canarialle, mutta paluulentoa en löytänyt siihen hintaan. Meillä oli syksyn matkamme vaihtoehtona käydä tutustumassa Ranskan länsirannikkoon, joten päätin katsella kotimatkaa sen kautta. Löysinkin hyvin edullisen (67 €) lennon Fuerteventuralta Bilbaoon, joten matkamme kokonaisuus alkoi hahmottua. Päätimme piipahtaa katsomassa Guggenheim-museoa ja jatkaa siitä pohjoista kohti. Näistä osuuksista (Bilbao, San Sebastian, Biarretz ja Bordeaux) on erilliset matkakertomukset blogisivullani. Niistä selviää myös, miten Bordeauxista pääsee reilulla 60 eurolla Helsinkiin.

Lensimme ma 26.9. Tukholman ja Barcelonan kautta Las Palmasiin. Meille tyypilliseen tapaan hyödynsimme Arlandan lentokentällä noin 3 tunnin odottelun paikallisessa loungessa, joka ei kyllä vedä lainkaan vertoja Helsingin kentän loungeille, jossa olimme syöneet aamiaisen. Lounastarjoilu löytyi Tukholmastakin, mutta aika vaatimaton sellainen.

Auton vuokrauksen ihmeellinen maailma

Pysähdyimme koneen vaihtoon vielä Barcelonassa, jossa jatkolento odotti viereisellä portilla. Saavuimme illalla vajaa tunnin myöhässä Gran Canarialle, josta seurasi, että pimeys alkoi jo laskeutua. Saimme uuden karhean 400 km ajetun Toyota Yariksen ajopeliksemme. Muuten kaikki meni nappiin, mutta jatkoa ajatellen täytyy tarkistaa autojen vakuutuspolitiikka. Olimme ottaneet tällä kertaa automme Auto Europen kautta hyvin edulliseen hintaa 126 € niin, että hintaan sisältyi kolarivakuutus. Cold Carin toimistossa virkailija pyysi lukemaan vuokrasopimuksen sivun 5, jossa sanotaan, että vakuutus ei korvaa esim. ilkivaltaa yms. Tästä etenkin Marjatta säikähti sen verran, että kohta olimme kirjoittaneet lisäsopimuksen, jonka hinnaksi tuli 140 €!!! No, olihan siitä se hyöty, ettei tarvinnut enää sen jälkeen pelätä, että jotain sattuu viikon aikana.

Suurin seuraus oli se, että jatkossa emme ainakaan tämän hetken ajattelumme mukaan ota vuokra-autoa koko viikoksi vaan vuokraamme sen tarpeen mukaan paikan päällä. Takseilla pääsee etenkin Kanarialla melko edullisesti ja julkiset ovat lähes ilmaisia kulkuvälineitä. Silti aion vielä selvittää, löytyisikö jotain jatkuvasti voimassa olevaa autovakuutusta, joka poistaa omavastuun. Jos joku tietää, vihjaiskaa heti. Vielä en sellaista ole löytänyt, mutta olen kuullut, että sellaisia olisi olemassa. Ainakaan minä en pysy mukana autovuokrauksen vakuutusten ihmeellisestä kirjainkoodimaailmasta. Kun sen kerran itselleen selvittää, seuraavalla kerralla on aloitettava alusta. Typerää!

OODI ANFILLE, HOTELLILLE, JOHON VOISI VAIKKA PALATA!

Anfi Groupin perusti Gran Canarialle vuonna 1988 norjalainen Björn Lyng. Mielikuvamatkan tuohon upeaan resortiin voi tehdä tämän sivun esittelyvideon avulla. Sellaista siellä oli ja jos mahdollista, 3 vuoden kuluttua uusiksi … Se on aikaväli, jona RCI:n jäsenet saavat mennä uudelleen samaan paikkaan Anfi Groupissa. Tämä matkakertomus on kunnianosoitus Anfi Groupille. Saarikierros on erillisessä jutussa, joka löytyy seuraavana blogeissani. Tässä linkki Anfin sivuille:

https://anfi.com/

Saavuimme pimeän aikaan Arguineguinissa omalla rannalla sijaitsevaan hotelliin. Valtavassa hotellikompleksissa oman hotellin löytäminen vaatii vähän kyselyä, mutta perille selvittiin suuren katoksen alle. Kävi ilmi, että paikoitus ei ole kovin halpaa, mutta saimme autolle paikan hyvin läheltä parkkihallista reilun 7 euron vuorokausihintaan. Tosin hallin parkkiruudut olivat niin kapeita, että viimeistään siinä vaiheessa kiittelin omavastuun poistavaa vakuutusta.

Seuraavana päivänä tutustuimme sen verran ympäristöön, että jatkossa jätimme auton tien varteen hotellialueen ulkopuolelta maksuttomaan parkkiin. Joka päivä onnistuimme sieltä paikan löytämään vaikka joskus se oli kiinni siitä, että edellinen teki tilaa. On hyvä huomioida, että tien toisella puolella on maksulliset parkkiruudut ilman, että asiasta pidetään kovaa hälyä liikennemerkein tms. Tyhmyydestä muutamat saivat sitten 60 e sakon kotiin viemisiksi.

Kun astuimme sisään huoneeseen, meitä odotti pimeässä tällainen näky.

Myös huoneisto kelpasi meille oikein hyvin.

Aamu valkeni kirkkaana, kuten koko viikon aikana. Kuvan alareunassa on Spar-Market, josta sai kaikki tarvittavat ruokatarvikkeet ja mikä parasta, lämpimät leivät heti aamulla klo 8! Se ja loistelias parvekenäkymämme aikaansaivat sen, että aamiaispaikka vakiintui saman tien.

Täällä pystyi toteuttamaan sen, että 5 tähden hotellin aamiaiseen kuuluu aina myös kuohuviini. Loma alkakoon!

Hotellien edessä on sydämen muotoinen keinosaari, jossa on mm. ravintola ja juhlien pitoon tarkoitettu nurmikenttä. Ravintolan ympärillä on erityisesti nuorisoa varten lepotuoleja, katoksia ym. päivämaksua vastaan. Saaren päästä lähtee lasipohjainen vuorovene muutaman kerran päivässä Moganiin ym. lähiseutujen satamiin varsin kohtuulliseen hintaan.

Koko alue saa kyllä meiltä paljon pisteitä. Ei ollut mitään ongelmia saada siellä viikkoa kulumaan.

Suurista kivistä tehty pinnoite hotellin seinissä teki siitä varsin viehättävän, omaleimaisen kokonaisuuden.

Saharasta tuotu valkoinen hiekka hiveli jalkapohjia.

Huoneisto oli meidän makuun marmorilattioineen.

Pitihän siitä ottaa kaikki irti 

Mikä olisi parempi tapa aloittaa päivä kuin pieni aamuvoimistelu, muutama juoksuaskel ja parin sadan metrin aamu-uinti.

 

Meidän hotellimme nimi oli Club Puerto Anfi. Sen vieressä on Club Gran Alfi, jonka pihalla kävimme ihailemassa auringon laskua. Idea on, että kaikkien hotellien julkiset tilat, uima-altaat ym. ovat kaikkien hotellivieraiden käytössä. Näin on mahdollista käydä neljän eri hotellin altailla, jos niin haluaa. Me emme ole allasihmisiä, joten lueskelimme ja uimme silloin tällöin oman hotellimme altaalla.

Yritimme vangita auringon ainakin muistoksi tuosta ihanasta paikasta. Ehkä tämän kuvan myöstä palaamme vielä joskus sinne uudelleen, kuitenkin aikaisintaan 3 vuoden kuluttua…

Ja tiedoksi, että tämä ei ollut maksettu mainos 🙂  vaan pieni ele hienolle hotellille, jonne soisin mahdollisimman monen pääsevän.

Gran Canaria -viikon muut kertomukset tulevat pikapuoliin sivustooni. Odotettavissa on

Gran Canaria parhaita paikkoja autoillen ja vähän kävellenkin.

Tämä matkakertomus on vuodelta 2012 ja siinä liikutaan ristiin rastiin Gran Canariaa.

Gran Canarian itärannikkoa kiertelemässä

Tässä blogissa kuvataan kiertelyä lähiseudulla eli Playa del Inglesissa, Maspalomaksessa, Moganissa ym.

Gran Canaria vuoristoa 2016

Vuoristoajelumme pääkohde oli yli 60 m korkuinen Rogue Nublo, joka oli aikoinaan alkuasukkaiden pyhiinvaelluskohde, eikä ihme. Erinomainen vaelluskohde.

Gran Canarian pohjoisrannikko 2016

Pohjoisrannikolla on muutamia viehättäviä kaupunkeja, joihin kävimme tutustumassa. Voiton veti varsinainen yleisömagneetti Playa de las Nieves.

Ellet ole vielä käynyt tykkäämässä Facebook-sivustoa “Appa matkustaa”, tee se nyt. Saat tuoreeltaan tiedon uusista matkakertomuksista.

Comments

 1. Päivi Peltola says:

  Kiitos matkanne jakamisesta!
  Olemme päässeet vasta kerran käyttämään noita RCI pisteitä. Mutta ensimmäinen kokemus oli loistava, viiden tähden hotelli (Club Melia at Melia Tamarindos Maspalomasissa) oli myös hieno kokemus. Poreallas parvekkeella ja cavaa aamiaisella.
  Nyt työn alla ensi kevään matkan suunnittelu, jään seuraamaan blogiasi, parhaat vinkit ovat aina kokemuspohjaisia.

  1. leppilampi says:

   Ollos hyvös! Olemme kerran olleet tuossa Melia-hotellissa ja samat jäivät fiilikset. Nyt meillä alkaa 3 viikon kiertue, jossa käymme kolmessa Melia-hotellissa pisteillä. Ensin Teneriffa, sitten Lanzarote ja viimeisenä tuo Melia Tamarindos. Odotukset siis korkealla. Tuli muuten mieleeni, että olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan, jos perustaisin “Kokemuksia RCI-hotelleista” -ryhmän? Kuulisin mielelläni muiden suosituksia (hyviä ja huonoja), sillä ainakin meille tämä systeemi on osoittautunut todella hyväksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *