Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä

Tämä 26.9.-3.10.2016 toteuttamamme matka oli kuudes Gran Canarian matkamme. Joka kerta olemme kiertäneet saarta autoillen. Silti tuntuu, että maisemat unohtuvat ja sekoittuvat muihin saariin ja maihin. Koska olimme vuokranneet auton viikoksi, piti siitä ottaa kaikki irti. Kävimme joka päivä jossain.

Tässä tämänkertaisen reissumme 1. matkakertomuksessa keskitymme saaren etelärannikkoon. Käymme Playa del Inglesissä, Maspalomasissa (Meloneras) ja Moganissa eli “kaikkien tuntemissa” kohteissa. Lisäksi esittelen lyhyesti Arguineguinin syystä, että hotellimme sijaitsi siellä.

 

PLAYA DEL INGLES JA MASPALOMAS

 

 

Maspalomasin dyynit on se pakollinen käyntikohde jokaisella reissulla. Alueen ilmasto on Gran Canarian saaren eteläosille tyypillisesti kuiva ja päivälämpötilat pysyvät talvellakin useimmiten yli 20:ssa celsiusasteessa. Maspalomasin alueen näkyvin maamerkki on 68-metrinen majakka El Faro de Maspalomas. Se sijaitsee dyynien ja laajan ostoskeskuksista ja hotelleista koostuvan Melonerasin alueen rajakohdassa. Alueella on laajat golfkentät ja bungalowalueet.

Tunnettu matkailukeskus Playa del Inglés on noin viiden kilometrin päässä Maspalomasin majakalta.

Nämä dyynit ovat mitä ilmeisimmin syntyneet vuosisatojen aikana Saharasta lentäneestä hiekasta. Tästä on noin 1 km rantaan ja jo nuo dyynit ylitettyään saa pienen aavistuksen siitä, mitä olisi vaeltaa Saharasta. Ei kuulu meikäläisen matkailutavoitteisiin se! Nyt oli ihan normikeli (noin 25 astetta) ja silti tuntui, että dyynien ylitys oli siinä ja rantoja pitkin tullaan takaisin.

Lienee käynyt aiemmista matkakertomuksista selville, että varpaistelu on meidän mielipuuhamme etelän lomilla. Sitä jaksaisi tehdä vaikka kuinka paljon. Mikä on iiihhanampaa kuin kävely viileässä rantavedessa?

Kanarialta löytyy kukkaloistoa vähän joka puolelta. Melkein kateeksi käy.

Tämän kuva on siltä reissulta, jonka teimme dyynien länsipäähän. Olimme kävelleet jo tovin ostoskeskuksissa ym. tutustuen myös uuteen Meloneraksen rantabulevardiin. Kuvan oton jälkeen otimme oluet ja vedet ja varpaistelimme pari kilometriä kohti Inglesiä ja samaa reittiä takaisin. Iiihhanaa! Taas tuli 15000 askelta täyteen sillekin päivälle.

ARGUINEGUIN

 

Arguinequin on kalastajakylä Anfi-hotellista pari kilometriä itään. Siellä oli pakko käydä testaamassa jokin kalaravintola. Eksyimme tähän kalasatamassa sijaitsevaan ravintolaan, joka oli hyvin tavallinen lounaspaikka. Tuntui olevan paikallisten suosiossa, joten odotukset nousivat tuossa kalustukseltaan hyvin vaatimattomassa paikassa:

Pakkohan se oli aloittaa simpukoilla… No, ei mikään gourmet-elämys. Kaloista on sanottava, että ihan perustavaraa, ilman mitään erityisiä makuja. Suolaa vähän laitettu, tuskin juuri muuta.

Hinta-laatusuhde kuitenkin kunnossa ja voisi olettaa, että tuoretta oli. Kannattaa käydä testaamassa. Kalamarit jäivät nyt väliin, mutta viereisissä pöydissä mustekalat kävivät kyllä kauppansa ja hyviltä näyttivät.

Tuolla kertaa majoituimme huikean hienossa Anfi-hotellissa, josta on matkakertomus tässä:

Gran Canaria – oodi hotelli Club Puerto Anfille

 

 

MOGAN – SE TOINEN ”PAKOLLINEN” KOHDE

 

Jokaisella Gran Canarian matkalla olemme poikenneet Moganissa eikä perinnettä voinut katkaista. Se on pieni kaunis kalastajakylä saaren länsirannikolla. Kalastusperinne jatkuu edelleen, mutta suurin elinkeino siellä lienee matkailu. Kuvat puhukoon puolestaan:

Kukkia, kukkia, vielä kerran kukkia. On se kaunis, viehättävä kaupunki!

Yhdessä porttikäytävässä seinät oli täytetty kohokuvioisin seinäveistoksin.

Mogan on paikkana sellainen, että siellä on kiva käväistä kävelemässä ja ruokailemassa. Viikkoa enkä edes useaa yötä haluaisi siellä välttämättä olla.

Löytyi sieltä pieni uimarantakin lomalaisten piristykseksi. Jostain syystä emme olleet noteeranneet tuota rantaa edellisillä kerroilla. Onko se tehty sinne vasta muutama vuosi sitten vai olemmeko keskittyneet liikaa kauniiseen keskustaan? Muut saa selittää…

Vuoden 2016 Gran Canarian matkamme muut osat löytyvät täältä:

 

Gran Canariaa autoillen – pohjoisrannikon parhaita

Gran Canariaa autoillen – vuoristo ja upea Rogue Nublo (

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *