Gran Canarian parhaita autoilukohteita pähkinänkuoressa

Kanarian saaret pitävät sinnikkäästi pintansa suomalaisten ykköskohteena. Lyhyehkö lentomatka ja hyvät säät ovat se kivijalka, jonka varaan voi rakentaa hyvän loman. Esittelen tässä matkakertomuksessa Gran Canarian parhaita autoilukohteita, joissa vierailimme viikon aikana. Tutustumme tasapuolisesti saaren kaikkiin osiin. Näillä vinkeillä pärjää helposti viikon, joten ei kun matkaan! 

Koska tuon vuonna 2016 tekemämme matkan majapaikka sijaitsi etelärannikolla Arguineguinissa, aloitetaan sen ympäristöstä. Saaren ehdottomasti suosituin paikka ovat Maspalomaksen kuuluisat dyynit, jonne Suomesta on matkattu varpaistelemaan jo kymmenien vuosien ajan. Kävelyreitti Melonerasista, 68-metrisen  El Faro de Maspalomas -majakan juurelta Playa del Inglesin on se pakollinen kävelymatka, jota ei kannata jättää väliin. Sen verran kannattaa tutkailla säätä ennen vaellusta, että kävelee mieluummin myötätuuleen. Siellä nimittäin saattaa hiekka pöllytä enemmän kuin reippaasti. On myös hyvä huomioida, että jos naturistien  olemassaolo häiritsee omaa oloa, ei tuolle reitille kannata mennä.

Muilta osin tämä 1. matkakertomus keskittyy lähinnä esittelemään Puerto de Moganin kaunista kalastajakylää.

Varsinainen matkakertomus koskee kartassa näkyvää reittiä ja aukeaa tästä alta:

Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä (edit. 8.11.2018)

Koosteen toisessa osassa lähdetään tutkailemaan Gran Canarian pohjoisosaa. Tässä matkakertomuksessa käymme kolmessa pikkukaupungissa. Las Palmas ympäristöineen löytyy viimeisestä matkakertomuksesta.

Gran Canariaa autoillen – pohjoisrannikon parhaita (edit. 8.11.2018)

Kolmas suositeltava reitti suuntautuu saaren keskiosaan. Automatka ei ole pitkä, mutta kävelyyn kannattaa varata aikaa pari tuntia. Rogue Nublon vuoristo on parasta A-ryhmää, jossa kauniit maisemat palkitsevat sitkeät vaeltajat. Kävelyreitti on ainoastaan 2 km suuntaansa, mutta kyllä sen mukavan nousun jälkeen lähtee mieluusti paluumatkalle ajatuksella, että päivän kuntoilukiintiö oli siinä. Vettä ja vähän purtavaa mukaan! Ja jos aurinko porottaa, ei päähine ole pahitteeksi. Gran Canarian must-kohde!

Täältä voit käydä aistimassa kävelyreitin ennakkoon meidän kameramme silmin:

Gran Canariaa autoillen – vuoristo ja upea Rogue Nublo (edit. 8.11.2018)

 

Vuoden 2012 autoilureitit

 

Vanhana pedagogina tiedän, että kertaus on opintojen äiti. Siksi rohkenen laittaa vielä vuoden 2012 matkakertomuksen, jossa varpaistelemme jälleen Maspalomaksen dyyneillä ja vierailemme Puerto de Moganissa. Matkalla pysähdymme keinotekoisella Paradise Beachille.

Lisäksi piipahdamme saaren kuuluisassa pääkaupungissa Las Palmasissa ja sen upealla Playa de las Canteras -rannalla sekä saaren TOP 10 -nähtävyyksiin kuuluvalla Caldera de BandamallaSiinä lähessä sijaitsee kaunis Playa de las Canterasin ranta.

Tuolla kertaa meiltä jäi väliin saaren korkein kohta Pico de las Nievas Tejedalla, jonka vieressä edellä esittelemämme Rogue Nublo sijaitsee. Säät eivät silloin suosineet meitä, joten väliin jäi.

Jutun lopussa vedän vielä yhteen tuon matkamme antia pääosin RCI-kohteiden näkökulmasta.

Gran Canarian parhaita paikkoja autoillen ja vähän kävellenkin

 

Jos olet kiinnostunut lukemaan uusia matkakertomuksia sitä mukaan, kun niitä tulee, käy tykkäämässä Facebook-sivustoa “Appa matkustaa”.

1,253 total views, 6 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *