Itä-Thaimaan kierros – kelpo paikkojakin löytyy

Vaeltelimme vuoden 2015 Thaimaan matkallamme pitkin maan itärannikkoa (ks. yllä oleva kartta). Ennakkoon päätimme, että olemme kuukauden Pattayalla ja menemme sitten muutamaksi päiväksi Bangkokiin. Tilanne muuttui kuitenkin sen jälkeen, kun olimme olleet jonkin aikaa Pattayalla. Meillä oli upea huoneisto ihastuttavine näköaloineen, mutta kaupungin yleisilme ei istunut matkatarpeisiimme. Sen vuoksi peruimme yhden viikon ja vaihdoimme se oleskeluun Rayong Marriot Resort & Spa -hotellissa. Se oli hyvä päätös.

Tässä kooste tuosta hienosta kokonaisuudesta, jonne mahtui myös Koh Larn, Koh Samet ja Laem Mae Phim.

Teemme kerran vuodessa pidemmän matkan jonnekin vähän kauemmaksi. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Thaimaan itäosa, joka meillä on jäänyt näkemättä. Aloitimme kuukauden kestäneen matkamme Pattayalta, jossa vaimoni sisko puolisonsa kanssa viettää joka talvi 3 kuukautta. Näin heillä on tapahtunut jo yli 10 kertaa. Myös Marjatan velipoika vaimonsa kanssa on mennyt samaan “lankaan” ja käy siellä vuosittain, mutta vain pari kuukautta kerrallaan 🙂 Halusimme kokea tuon ihmemaan, kaikessa rauhassa.

Tästä jutusta käy ilmi, miksi meistä ei tullut Pattayan vakiovieraita ja miksi 3 viikon varaus lyheni kahteen ja mitä tuli tilalle?

Matkakertomuksessa on varsin valaisevaa tietoa niille, jotka haluavat matkata noille kulmille. Tosin nyt joulukuussa 2016 sieltä kuului sellaista tietoa, että rantoja on alettu kunnostaa, röttelöasuntoja purkaa jne. Hallinnossa tapahtuneet muutokset ovat kuulemma alkaneet purra. Ehkä vielä joskus? Matkakertomus pdf-muodossa aukeaa tästä alta:

Linkki tässä: Pattaya ei ollut meidän paikka

 

 

Pattayan matkaajille mieluisat rannat löytyvät pienen ja edullisen lauttamatkan päästä Koh Larnilta. Tosin sen seuraus on, että ne ovat osin ylibuukattuja. Vähällä oli, ettemme tallanneet vahingossa kiinalaisia jalkoihimme yhdellä rannalla, sillä heitä oli siellä PALJON! Heidän tapoihinsa kuuluu iloita äänekkäästi 🙂

Parin visiitin ja muutaman tuktuk-ajelun jälkeen löysimme yhden rannan, jossa väkimäärä on kohtuullinen, rannan laadusta ei tarvitse tinkiä eikä lepotuolista maksaa turistiveroa. Koko juttu löytyy täältä:

Katso artikkeli tästä: Koh Larn – Pattayan rantapaikka

 

 

Vajaan parin viikon paikallaan olon jälkeen alkoi menojalka jo kovasti vipattaa. Päätimme ottaa taksin ja käydä katsomassa miltä 80 km päässä sijaitseva Koh Sametin saari näyttää. Pikkulinnut olivat kertoneet, että siellä on hyvät varpaistelurannat, joten menoksi.

Koh Samet oli ihan ok paikka, jossa voisi hyvinkin viettää pari yötä. Viikoksi sinne emme haluaisi, sillä lähimaastossa oli odotettavissa paljon parempaa (Rayong). Siitä huolimatta tämä päivä oli tuon matkamme siihen mennessä paras päivä.

Katso artikkeli tästä: Koh Samet – kelpo parin yön lomasaari

 

 

 

Olimme Koh Sametin pikavisiitillämme huomanneet, että niillä kulmilla on upeita rantoja, joilla on vielä tilaa varpaistella. Siitä syystä keskeytimme Pattayan lomamme ja vaihdoimme yhden viikon 100 km etelään, Rayongille. Valitsimme netin kautta parhaan mahdollisen hotellin Rayong Marriotin, joka sijaitsee kaupungista 50 km itään.

Pääsimme kokemaan vuoden 2015 Thaimaan matkamme parhaan matkailukohteen. Onnistuneesta valinnastamme johtuen tästä matkakertomuksemme 1. osasta tuli tosin ylistyslaulu hyvälle hotellille. Klikkaa itsesi matkakertomukseen tästä:

Katso artikkeli tästä: Rayong Marriot – kelpaisi varmaan sinullekin 🙂

 

 

 

Jos etsit rantapaikkaa, jota “turistit eivät ole vielä pilanneet”, olisiko se tässä?
Rayong Marriot hotellista vielä 10 km (Rayongin kaupungista 60 km) itään sijaitsee Laem Mae Phim, jonka harva tuntee, ainakaan väkimäärästä päätellen. Osasimme suunnistaa sinne tuttavamme Gizmon vinkistä.

Kävimme tuossa pienehkössä paikassa pari kertaa, mutta saattaisimme mennä joskus uudelleen jopa yöpymään. Hyvä ranta, kiva pieni kaupunki. Se voisi todella olla joskus lepopaikka osana #eläkeläiselämää.

Katso artikkeli tästä: Laem Mae Phim – kenties kohtaamme vielä?

 

 

 

Lähdimme tuon upean rantakokemuksen jälkeen bussilla Bangkokiin. Seuraavassa matkakertomuksessa opettelemme ensin ostamaan lipun Skytrainiin ja vilkaisemme sitten asumista Bangkokissa. Tarkan seulan 🙂 jälkeen paikaksi arvottiin hotelli Centre Point Sialom.

Voin suositella sitä, mutta miksi, selviää tästä jutusta. Vilkaisimme myös vieressä sijaitsevaa Mandarin Oriental hotellia, joka ei ainakaan tällä kertaa istunut eläkeläisen kukkarolle.

Linkki tässä: #eläkeläiselämää Hotelli Centre Point Sialomissa Bangkokissa 

 

Pienen kokemuksemme perusteella Bangkokin ykköspaikka on Suuri palatsi ja siellä Wat Phra Kaeo. Olisi synti ja vääryys jättää tuo upea alue väliin. Ota vaikka stop over ja käy tuossa mielettömässä kuninkaallisessa kohteessa. Muuta ei sinä päivänä tarvitsekaan nähdä, sillä ähky tuosta kaikesta kauneudesta tulee joka tapauksessa.

Linkki tässä: Bangkokin ykköspaikka – Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo

 

 

Bangkokin ykköspaikka oli nähty, joten oli aika käyttää viimeinen matkapäivämme viisaasti. Kävimme upeassa ostoskeskuksessa Siam Paraganonissa, vierailimme maailman suurimmassa kultaisesta teakista tehdyssä kartanossa Vivanmekissa, majoituimme hinta-laatusuhteeltaan hyvässä hotellissa ja kävimme laulamassa ravintolassa.

Linkki tässä: Siam Paragon, Center, Vimanmek ja mainio ruokapaikka Bangkokissa

Tuossa yllä aukeavassa matkakertomuksessa teemme myös jonkinlaisen yhteenvedon tämän kertaisesta Aasian matkastamme. Sekin kannattaa lukea!

 

ELLET OLE VIELÄ KÄYNYT TYKKÄÄMÄSSÄ FACEBOOK-SIVUSTOA “APPA MATKUSTAA”, TEE SE NYT. NÄET TUOREELTAAN, MISTÄ PÄIN MAAILMAA ON TULLUT UUSIN POSTAUS.

 

 

 

5,363 total views, 6 views today

Comments

 1. Taidan olla myös aika outolintu, kun Thaimaa on vielä itselleni koskematon ihmemaa. Bangkokin lentokenttä on ainut kosketukseni maahan, mutta vielä jonain päivänä suuntaan sinne. Olen kuullut hyvin monelta muultakin, että Pattaya ei ole juuri se paikka, mihin kannattaa mennä ja olikin kiva lueskella teidän muista kohteista.

  1. leppilampi says:

   Hienoa, jos kirjoituksestamme on hyötyä. Tämä on hieno systeemi, kun jokainen hyötyy avoimesta vuorovaikutuksesta.

 2. Tuttuja paikkoja 🙂 Pattayasta en niin pitänyt, Koh Sametista kyllä! Thaimaa on kyllä valloittava paikka.

 3. Uskomatonta mutta Thaimaa on minulla kokonaan käymättä. Vaikka niin monet tutut käyvät siellä jatkuvasti ja ihanan näköisiähän ne kuvat sieltä aina ovat. Ehkä minullekin sopisi retkeily siellä vähän pienemmillä paikoilla joissa on vähän vähemmän turisteja. Joku päivä täytyy vielä Thaimaakin kokea!

  1. leppilampi says:

   Suosittelen lämpimästi lämmintä Thaimaata. Tämä voisi olla sinun paikkasi: http://leppilampi.matkabloggaajat.fi/thaimaa-khanom/

 4. Pattayalle en kyllä menisi. Luulen, että en voisi edes käydä “tutkimusmielessä” katsomassa millainen paikka oikeasti on, niin paljon ärsyttää massa- ja seksiturismi.
  Koh Samet näistä paikoista kiinnostaisi eniten tai mieluummin, joku vielä hiljaisempi saari. Thaimaa on kyllä ihana maa!

 5. Pattaya ei niinkään meitä houkuttele, mutta tuosta Koh Sametista oon kuullut kehuja. Myös Bangkokissa oisi tosi kiva päästä käymään.

  1. leppilampi says:

   Samat ovat mietteeni. Sametissa ongelmana on väenpaljouden, joten en menisi sinne pitkäksi aikaa.

 6. Tuttuja paikkoja 🙂 Me jatkoimme vielä alaspäin , eli käväisimme Koh Changilla. Saarta voi kyllä suositella. Oli leppoisaa ja rauhallista. Harmi kun en ollut tietoinen tuosta Laem Mae Phim -nimisestä paikasta. Etsimme Pattayan ja Koh Changin väliltä kivaa pysähtymispaikkaa ja tuo olisi sopinut juuri sellaiseksi!

  Tässä kertomukseni siitä http://www.tamamatka.fi/koh-chang-hotellit-ja-kokemuksia-saaresta/

  1. leppilampi says:

   Kiitos vinkistä! Sain Thaimaan ystävien ryhmästä myös pari uutta ideaa. Toinen oli Hat Maerumbhung Beach Rayongista länteen ja Koh Mak paratiisisaari vielä vajaat 300 km etelään. Pakko noista on ottaa selkoa. Oletteko käyneet Kambodzassa? Sielläkin näkyy olevan rannikkoa ja saaria.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *