KROATIA Dubrovnik – suomalaisten suosikkikohde jo vuosikymmenten ajan

Dubrovnik on ollut yksi suomalaisten suosikkikohteista ainakin 1970-luvulta lähtien eikä suosio tunnu hiipuvan. Samalla koko Kroatia on noussut maaksi, jonne kansa haluaa ja jonne on edullista lentää. Kun kauniiden maisemien lisäksi oleilu maassa on kohtuullisen edullista, ei ole ihme, että kuume sen kuin nousee. Tämän matkan teimme vuonna 2012 ja palasimme sieltä yllättäen Skotlannin kautta. Miksikö? No, se selviää, kun lukee nämä kolme tuon matkamme kertomusta.

Tämä matkakertomus on siis osa erityistä vuonna 2012 tehtyä kiertomatkaa, jossa lentojen hinnat ohjasivat paluureittimme Kroatiasta Skotlannin kautta Suomeen. Aloin kokeilla miten lähinnä American Expressin käytöstä kertyneillä British Airwaysin pisteillä voi reissata. Löysin aluksi sen yhteistyökumppanin Finnairin suoran lennon Dubrovnikiin 50 eurolla ja 12500 pisteellä. Paluumatkaa ei niin helpolla löytynytkään. Kovasti etsiessäni se kuitenkin järjestyi Skotlannin kautta ja lennot maksoivat lopulta 75 eu ja 37500 pistettä/hlö.  

Kolmesta eri matkakertomuksesta löytyy kuvaukset siitä, mitä koimme, miten liikuimme yms. Tämä 1. kertomus keskittyy pelkästään Dubrovnikiin, jossa emme olleet aiemmin käyneet, vaikka Kroatian pohjoisosaa onkin tullut katselluksi. Kokemus maan pääkaupungista ja eteläisestä Kroatiasta oli niin hieno, ettei tämä varmasti ollut viimeinen reissumme sinne. Lue matkakertomus alta aukeavasta linkistä PDF-muodossa.

Dubrovnik syyskuu 2012


Niin Dubrovnik kuin koko Dalmatian alue on uskomattoman kaunista seutua. Ei ole Luoja säästellyt värejä ja muotoja tuota maata luodessaan.

Erityiseksi tämän matkan teki myös se, että bongasimme ystävämme Irinan ja Kristianin Helsingin lentokentän loungessa. Ei mennyt kuin minuutti havaita, että olimme menossa samaan paikkaan. Hieno kohtaaminen, jonka seuraukset olivat vielä hienompia.

Dalmatian upealle rannikolle suuntautuneen matkamme kertomuksen löydät täältä:

 Kroatia – autolla Dalmatian rannikolla 

759 total views, 1 views today

Comments

 1. Jerry Leppilampi says:

  Moi Asko!

  Vihreää Dalmatia-linkkiä ei voi klikata.

  Mukavaa sunnuntaita!

  Jerry

  1. Hyvä, kun huomasit. Näistä sovelluksista ei aina ymmärärrä, miksi toimivat noin. Kaikki näytti olevan kunnossa… Muutin hieman systeemiä. Nyt toimii. Kiitos veljeni!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *