Länsi-Turkki osa 2: Yalikavakin jet set -satama on täynnä ökyjahteja ja designliikkeitä

Turkin länsirannikolla,  Bodrumin niemimaalla sijaitsevassa Yalikavakissa on varsinainen jet set -paikka , jossa on enemmän miljoonien eurojen jahteja kuin Suomessa. Oli yllätys, että Turkista löytyy tuollainen ökylä. Kivahan niitä oli käydä siellä ihailemassa. Muutenkin voi sanoa, että Yalikavak on moderni, upea satama-alue.

Olimme päättäneet ottaa Kosin matkamme jälkeisen päivän hyvin rauhallisesti lueskellen ja uiden. Altaan merivesi oli sen verran suolaista, että kelluminenkin onnistui oikein hyvin jopa meikäläiseltä.

Illan suussa hyppäsimme pikkubussiin ja ajauduimme Yalikavakin keskustaan katsomaan edellisenä päivänä bongaamiamme upeita liikkeitä. Sorruimme ostamaan 70 % alennuksella pöytäliinan mökille ja pari pehmeää käsipyyhettä kotiin. Kun “runsaat” ostokset oli tehty, oli aika lähteä katselemaan paikkoja.

Hämmästyksemme oli suuri, kun matalien liikkeiden takaa paljastui varsinainen suihkuseurapiiripaikka Yalikavak Marina.

Liikkeet ja kävelykadut olivat miljonääreille tehty.

Rannassa oli 20-30 loistoristeilijää ja kymmeniä ellei satoja meikäläisittäin riittävän kokoisia vähintään 100 000 euron pikkupurkkeja. Olimme ällikällä lyötyjä. Vaeltaessamme auringonlaskua odotellen ”vanhaan kaupunkiin” eli Turkin Rivieralle, kuolasimme etelä-afrikkaisia ym. luksusjahteja ja ihmettelimme muutenkin merkkiliikkeitä ja upeita ravintoloita uima-altaineen ja omine rantoineen. Meidät oli yllätetty täydellisesti.

Päivittelimme sitä, että ilman Kosin matkaa olisimme tuskin edes hokanneet kyseistä aluetta. Hotellimme henkilökunnan ja meidän kielitaitomme yhdistelmällä ei ollut puhettakaan, että olisimme saaneet infoa kaupungin, saati edes oman hotellimme palveluista. Tähän olisi tarvittu vähintäänkin puolikielitaidoton isäni Leppi-Veska puhumaan käsillä ja ottamaan selvää tarjonnoista. Siihen ei meidän intomme tällä kertaa riittänyt. Olimmehan lomalla.

Kävelimme käsi kädessä karvalakkialueelle rantaravintolaan katsomaan auringonlaskua.

 

 

Nautimme turkkilaiset lammas- & broileri-illalliset meze-alkupaloineen ja turkkilaisine kahveineen. Pulitimme siitä kaikesta hieman keskivertoa enemmän eli 85 liiraa (18 €). Halpaa oli Turkissa.

Se päivä oli taputeltu tuolla illallisella kasaan. Hotellilla jatkoimme lukunautintoja. Minä viimeistelin jo toisen Marklundin ja vapautin itseni muihin lukemisiin ja vähän matkapäiväkirjan kirjoittamiseenkin.

 

Edellinen postauksemme Kosin saaresta löytyy täältä:

Kos – suomalaisten kestosuosikki

866 total views, 1 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *