Matkailuvuosi 2018 – puolimatkan krouvissa 1,3 kertaa maapallon ympäri

On aika tehdä selontekoa siitä, miten vuoden 2018 matkasuunnitelmat ovat toteutuneet. Julkaisin joulukuussa suunnitelman tulevista matkoista (silloin oli 5 matkaa varattuna). Se on toteutunut kohtuudella, sillä ainoastaan yksi ulkomaan matka (Kreeta) on tullut lisää. Teen tässä matkablogissa yhteenvetoa alkuvuoden matkoista hintoineen. Löydät alta koosteet (= linkit matkakertomuksiin) matkoista, jotka ovat suuntautuneet Sri Lankaan, Arabiemiraatteihin, Kreetalle, Luostolle, Espanjaan ja New Yorkiin. Ei huono alku tälle matkailuvuodelle.

Sloganimme matkustamme halvalla, mutta luksus kelpaa, mieluusti” perustuu tilastoihimme ja kokemuksiimme ulkomaanmatkoista, joita on kertynyt 2000-luvulla tähän mennessä 136 ja niiden kustannukset  kahdelta hengeltä ovat olleet vuodesta 2001 alkaen keskimäärin 7950 €/vuosi. Matkoja on kertynyt keskimäärin 8/vuosi.

Alkuvuoden 2018 saldo ja linkit matkakertomuksiin:

 

Tämän vuoden kaikki lennot näkyvät yllä olevassa kartassa. Lentokilometrejä on tuon mukaan kertynyt 51,112 km eli noin 1,3 x maapallon ympärysmitta.

Reitit löytyvät myös täältä:

http://www.gcmap.com/mapui?P=hel-doh-cmb-doh-hel-dxb-hel,+jyv-chq-hel-fra-agp-muc-hel-jfk-hel&DU=km

Tässä vielä esimerkki siitä miten tuo ohjelma ilmoittaa matkat:

Great Circle Mapper 

SRI LANKA

 

Tein jonniin verran selvitystyötä löytääkseni halpis-luksusmatkan kriteerit täyttävän kohteen. Olimme menossa Thaimaahan, Vietnamiin tms., mutta sitten tuli mieleeni, että meillähän on mukava määrä RCI-pisteitä jemmassa. Olisi siis hienoa, jos löytäisin Aasiasta sopivan RCI-kohteen mielenkiintoisesta paikasta. Ja siinä vaiheessa ruudulle tupsahti hotelli Sri Lankasta:

https://www.rci.com/resort-directory/resortDetails?resortCode=DC74

LINKKI: Arie Lagoon

Suunnitelma:

Arie Lagoon sijaitsee Negombossa noin 17 km Colombon lentokentältä kannaksella laguunin ja meren välissä, noin 30 km Colombosta pohjoiseen. En ole koskaan käynyt Sri Lankassa, joten mielenkiintoinen reissu lienee edessä.

Mammu ei halunnut lähteä tälle matkalle, joten matkustin yksin. Valitsin Qatar Airwaysin ja Finnairin yhteistyölennot, jotka ovat melko nopeat ja maksoivat 690 €. Kustannusarvio (matkat ja majoitukset) ovat noin 1500 euroa parin viikon reissulle. Ensimmäinen viikko maksaa puolihoitoineen RCI-hotellissa noin 380 € ja toisen viikon osalta luulen selviäväni noin 70 eurolla/yö sisältäen aamiaiset. Junamatkat yms. sitten vielä päälle.

Toteutus:

Matkan kokonaiskustannukset olivat seuraavat:

lennot 700, Arie Lagoon 420, taksi päiväksi 70, Sigiriya 30, majoitus 25, juna ym. 15, majoitus Villa 66, taksi 50, majoitus Mirissa 50, tuktukit ja juna 20, majoitus Hikkaduwa 44, majoitus Negombo 25, taksi x 2 = 25, yhteensä 1537 euroa.

Matkakertomukset löytyvät täältä:

LINKKI : SRI LANKAN MATKAKERTOMUKSET

 

DUBAI

 

Seuraava kohde oli Dubai johtuen osin siitä, että Norwegianilta tuli tarjous, jonka mukaan edestakaiset suorat lennot maksavat vain 150 eu. Kun Arabiemiraatit ovat vain 7 tunnin lentomatkan päässä ja lämpöä on luvassa, päätös oli helppo.

Olimme Dubaissa myös pari vuotta aiemmin. Tein siitä reissusta matkakertomukset, jotka löytyvät tämän linkin takaa: DUBAIN MATKAKERTOMUKSET

Noiden kokemusten jälkeen oli mieluisaa varata sinne taas uusi matka. Viimeksi meitä jäi vaivaamaan se, että emme asuneet rannalla. Niinpä halusimme korjata sen puutteen ja varasin meille majoituksen Dubain pohjoispuolelta Sharjahista. Löysin sieltä hyvän hotellin ilmeisen hyvällä paikalla.

Valinta oli tällä kertaa Sheraton hotelli. Pääset kurkkaamaan linkin takaa tuota luksushotellia, jossa asumisen hinnaksi aamiaisineen tuli kahdelta hengeltä 108 €/yö.

Tässä vielä videolinkki hotelliin http://www.sheratonsharjah.com/en/gallery

Tavoitteenamme on tutustua Arabiemiraatteihin myös laajemmin tekemällä päivämatkoja Abu Dhabiin yms. Aika näyttää, mitä viitsii tehdä.

Kustannukset meiltä kahdelta (matkat ja majoitus) olivat yhteensä 1000 eu.

Matkakertomukset löytyvät täältä:

LINKKI: ARABIEMIRAATTIEN MATKAKERTOMUKSET

 

 

LAPPI JA LUOSTO

 

En ole tehnyt sivustolle aiemmin kuin yhden kotimaisen postauksen, mutta nyt tein. Kohteemme oli Luostotunturi ja majapaikkanamme tästä linkistä avautuva mökki.

Hiihtäminen ja (lumikenkä)kävely olivat harrastuksemme tuon viikon aikana.

Matkan kustannukset olivat lähinnä bensakulut eli 200 eu.

LINKKI: MATKAKERTOMUS LUOSTO

 

KREETA

 

Tämä matka tuli syystä, että kalenterissani sattui olemaan viikon mittaisen matkan aukko. Valitsin imagoomme sopivan tavan matkata eli äkkilähdön. Mammu päätti jälleen mieluummin jäädä kotiin, joten lähdin yksin. Varasin äkkilähdön Kreetalle pari päivää ennen lähtöä ja otin vielä “määrittelemättömän” majoituksen. Koska matkustin yksin, oli helpompi ottaa pieni riski.

Kokonaiskustannukset (matkat ja majoitus) olivat 340 e. Yksin matkaajana jouduin maksamaan 199 euron matkasta hieman lisää eli 269 € tuosta “nuku missä sattuu” -reissusta. Lisäkustannusta tuli myös siitä, että Marjatan piti lähteä viemään minut Jyväskylään, koska aamulla ei ollut sopivaa bussikuljetusta tarjolla. Edestakainen matka Hanian lentokentältä hotelliin lisäsi menoja vielä 20 €, joten matkan kokonaiskustannukset olivat 269+20+ kotimaan kuljetukset (paluu maksoi 11,50 Onnibussilla).

LINKKI: KREETAN MATKAKERTOMUKSET

(Pari juttua on vielä julkaisematta).

 

ESPANJA CALAHONDA

 

Seuraava matkamme suuntautui pitkästä aikaa Espanjan etelärannikolle Calahondaan. Löysin sieltä mielenkiintoisen RCI-kohteen, joka aukenee tästä linkistä Macdonald Dona Lola Resort

Mikäli haluat vilkaista tuota paikkaa tarkemmin, onnistuu se tästä ylipitkästä videosta: Video Macdonald Lola Resortista

Tuo seutu on meille jokseenkin tuttua, mutta etukäteen ajattelimme, että lähiseudun kauniit kaupungit ja kylät ovat vierailukohteemme joka julkisilla tai vuokra-autolla.

Matkan kokonaiskustannukset olivat 350 eu/hlö eli 700 eu.

 

LINKKI: ESPANJAN MATKAKERTOMUKSET (Yksi on vielä tulossa.)

 

 

NEW YORK

 

Löysimme muutama vuosi sitten New Yorkista ylivoimaisen hyvän RCI-hotellin eli Hilton Clubin. Koska siinä on ns. 4 vuoden sääntö, meidän täytyy “kuolata” vuoteen 2019 ennen kuin pääsemme siihen uudelleen. Onneksi vierestä löytyi toinen vastaavanlainen. Niinpä matkasimme jälleen New Yorkiin, Manhattanin sydämeen. Tällä kertaa majoituimme Manhattan Clubiin.

RCI-LINKKI: The Manhattan Club

Suunnitelmamme oli jälleen kävellä paljon, käydä musikaalissa, kierrellä näkemättömiämme nähtävyyksiä ja vierailla myös outlet-keskuksissa. New York on sen verran upea paikka, että aika ei tule pitkäksi vaikkei olisi suunnitellut mitään.

Matkat ja majoitus tulivat maksamaan yhteensä 1950 €. Suorien Finnairin lentojen osuus oli 496 €/hlö. Hotellin osuus oli 428 (pisteet)+169 (varausmaksu) + 327 (siivous ym. maksut) eli yhteensä 924 €. Vaikka 132 €/yö huippupaikalla Manhattanilla on pieni hinta, oli tuo hospitality fee meille ikävä yllätys. Hiltonissa edellisellä reissulla se  oli vain muutaman kympin ja sisälsi aamiaiset ja iltapalat (snacksit, oluet, viinit, virvokkeet ym.)

Matkakertomukset löytyvät tämän linkin takaa:

LINKKI: NEW YORKIN MATKAKERTOMUKSET

 

SAIMAA

 

Omistamme pari Holiday Clubin viikko-osaketta Suomessa eli Katinkullassa ja Saimaalla. Olemme käyneet aluksi lähes 15 kertaa Katinkullassa ja viime vuosina Saimaalla joka kesä klaanimme kanssa. Nyt menimme jälleen Saimaalle, joka on sopivan matkan päässä meille kaikille.

LINKKI:  Holiday Club Saimaa

VIDEOLINKKI: Holiday Club Saimaa 

Saimaa on fantastinen paikka, jossa kaikenikäisille riittää harrastuksia melkein liian kanssa.

Meille tämä RCI:n pistejärjestelmä on sopinut ylihienosti. Käytämme yleensä toisen viikon itse ja varailemme jäljelle jäävillä pisteillä hotelleja ympäri maailman, kuten tästäkin bloggauksesta käy ilmi. Esimerkiksi syksyn 2017 saarihyppely Kanarialla ei olisi ollut mahdollista ilman RCI-jäsenyyttä. Tiedämme, että kaikille se ei sovi, mutta meille yrittäjä-eläkeläisille se on mahdollistanut edullisen ja erittäin tasokkaan matkailun.

Tämänkertaisen Saimaan reissumme matkakulut olivat 700 €. Majapaikkamme oli jo kolmannen kerran tämä 4 mh talo, jonne sopi vähän isompikin porukka. Pakko sanoa, että ilman RCI:tä tällainen ei sopisi budjettiimme.

 

SUMMA SUMMARUM:

Vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon matkakulut (matkat ja majoitukset) ovat yhteensä 6427 €. Niistä Sri Lanka (1537 €) ja Kreeta (340 €) olivat Apan “sinkkumatkoja”.

Matkoja on tehty 5 ulkomaille ja 2 kotimaahan. Varattuna on lisäksi 3 ulkomaanmatkaa loppuvuodeksi.

 

LOPPUVUOSI 2018:

Meillä on ollut jo vuosikausien ajan tapana varata matkamme hyvissä ajoin, 7-12 kk ennen matkaa. Sen seurauksena kalenterissamme on aina 3-4 reissua, joita odottaa. Tässä vaiheessa on varmistunut 4 ulkomaan matkaa, joista 3 tälle vuodelle. Tässä katsaus niihin:

 

SVEITSI – SUNSTAR HOTEL KLOSTERS

 

Varasin pari viikkoa sitten uuden matkan syyskuun loppuun syystä, että sieltä löytyi sopiva “aukko”. Surffailin jonkin aikaa RCI:n sivuilla etsien mahdollisimman tasokasta hotellia miellyttävässä ympäristössä. Lopulta vaihtoehdoiksi valikoituivat Korsika ja Sveitsi. Päädyin Sveitsiin, sillä äärimmäisen kauniiden maisemien lisäksi vaellukset Alpeilla houkuttelivat. Majapaikakseni valikoitui Sunstar Hotel Klosters, jonka esim. Hotels.com määrittelee 4 tähden hotelliksi ja jolle yleisö antaa pisteet 9,4/10. Odotukset ovat siis korkealla. RCI:n sivuilta sen löydät tästä linkistä.

Hotellihuoneen kustannukset tulevat olemaan 26000 pistettä (120 €) + varausmaksu 169 € = 289 €. Lisäksi aamiainen maksaa 20 €. Menolento AirBaltic (5 tuntia) maksoi 68 € ja paluu Finnairin suoralla lennolla 30 € € + 19000 pistettä. Junamatkat Sveitsissä noin 50 €. Matkan pakolliset kustannukset (matkustan yksin) yhteensä noin 500 €.

 

MALTA

 

Tämän matkan perusteeksi muodostui, jälleen kerran, hieno hotelli, josta saimme vihiä latvialaisilta matkaajilta Kanarialla syksyllä 2017. He olivat sen testanneet ja hyväksi havainneet. Näin se hyvä pannaan kiertämään. Tuo hotelli, joka sai meidät varaamaan jälleen lomapaikaksi Maltan, löytyy täältä:

Golden Sands Island Residence Club

Hotelli sijaitsee Maltan pienen saaren länsirannikolla.

Varsin hyvän kuvan paikasta saa tämän LINKIN kautta.

Varasimme lennot Maltalle British Airwaysin kautta. Meillä oli jonkin verran pisteitä jemmassa, joten suora Finnairin lento Maltalle maksoi 57 € ja 10 000 pistettä/matkaaja. Paluumatkalle sain pisteiden loppuessa vastaavan lennon vain toiselle, joten toinen joutui maksamaan 160 €. Silti edestakaiset suorat lennot yhteensä 165 €/nenä. Ei huono löytö se!

Majoitus maksaa 235 € (51000 pistettä) + 169 € = 404 €. Lisäksi ylimääräinen yö Valettassa 70 € ja julkisiin 40 €. Kaikki yhteensä arviolta 750 € eli 375 €/hlö.

Tuon reissun ohjelmassa tullee olemaan lähinnä paljon kävelyä. Kävimme Maltalla edellisen kerran vuonna 2012 ja sen perusteella merkittävimmät paikat tuli nähdyiksi. Julkinen liikenne siellä on edullista ja aikalailla verkkaista, mutta eivätpä ole matkat pitkiä.

Edellisen reissumme PDF-formaattiin tehdyt matkakertomukset aukeavat alla olevasta linkistä:

LINKKI: MALTAN MATKAKERTOMUKSET

 

MAROKKO, AGADIR

 

Vuoden (toistaiseksi) viimeinen matkamme tulee suuntautumaan Marokon kuuluisaan rannikkokaupunkiin Agadiriin. Kävimme siellä kerran vuonna 2014  ja tuosta lyhyestä visiitistä jäi sellainen “kutina”, että sinne voisi mennä pidemmäksikin aikaa. Etenkin hienohiekkainen ranta oli varpaistelijoiden mieleen.

Tämän matkan suurin selittävä tekijä on se, että hovilentoyhtiömme Norwegian aloitti suorat lennot Agadiriin. Viikkokirjeen tilaajana saimme siitä tiedon ensimmäisten joukossa. Kun suoran edestakaisen lennon hinta oli vähintäänkin houkutteleva 180 €, päätimme valita sen marraskuun lentokohteeksi. Varpaisteluloma odottaa.

Majapaikaksemme valikoitui (ainakin tätä kirjoittaessamme) Royal Decameron Tafoukt Beach Hotel. Ajatuksemme oli ensin varata se RCI:n kautta, mutta All Inclusive oli sitä kautta sen verran arvokas, että päädyimme samaan hotelliin, mutta verkkomatkatoimisto Amoman kautta. “Kaikki kuuluvat hintaan” -viikon hinnaksi meiltä kahdelta tuli yhteensä 602 €. No, varasin tuon hotellin maksuttomalla peruutusoikeudella syystä, että haaveissani on vielä löytää edulliset hinnat RIU-hotelliin, jonka arvostan korkeammalle kuin Tafouktin.

Marokon matkan kokonaiskustannukset tulevat siis olemaan noin 500 €/hlö eli 1000 €. Tässäkin siis pätee Matkustamme halvalla, mutta tykkäämme luksuksesta.” 🙂

 

Koko vuoden 2018 lentoreitit löytyvät tästä:

http://www.gcmap.com/mapui?P=hel-doh-cmb-doh-hel-dxb-hel%2C+jyv-chq-jyv%2C+hel-fra-agp-muc-hel-jfk-hel-rix-zrh-hel-mla-hel-aga-hel&MS=wls&DU=km

Tämän suunnitelman mukaan lentokilometrejä kertyy 68,788 km eli 1,7 kertaa maapallon ympäri.

Matkakustannukset vuodelta 2018 tulevat olemaan noin 8800 € ja ulkomaanmatkoja yhteensä 8 eli keskiarvossa mennään.

Seuraa meitä...

Jos olet kiinnostunut seuraamaan matkojemme vaiheita, kannattaa vierailla täällä sivustolla ahkerasti tai sitten käydä tykkäämässä Facebook-sivustoamme Appa matkustaa.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

Sinne tulee aina ilmoitus, kun uusi matkakertomus on ilmestynyt. Ja vähäisestäkin sivujemme jakamisesta ollaan kiitollisia 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1,746 total views, 3 views today

Comments

  1. Marokosta, etenkin jos hotellivarauksenne Agadirissa ei vielä ole sitova, niin kannattaisi ehkä harkita sittenkin tukikohdaksi vaikka Marrakeshia. Sieltä pääsisi kivasta myös vaikka päiväseltään Atlas-vuorille ja jos rannalle kaipaa niin Essaouiraan. Marokon kiertomatkamme päätteeksi pidimme viikon tukikohtaa Marrakeshissa ja mietimme myös Agadiria, mutta hylkäsimme ajatuksen, kun kaikki totesivat, ettei se ole Marokkoa vaan rantahotellien betonikolossi, etenkin kun se tuhoutui maanjäristyksessä 60-luvulla.
    Niin, ja jos Marrakeshiin päädytte, niin asukaa nyt ainakin osa ajasta riadissa, Marokon matka ei ole täydellinen ilman riad-kokemusta. Me ainakin pidimme omasta pienestä riadistamme ja siitä tunteesta, miten koko henkilökunta huolehti meistä aina nähtävyyksiä myöten!

    Lentomaileista, kannattanee nyttemmin henkisesti myös varautua siihen, että niiden julkaiseminen tuottaa negatiivisiakin kommentteja. Etenkin jos uskaltaa sanoa matkustavansa jonnekin vain halpojen lentojen takia. Toki mekin tapaamme yrittää löytää kohtuuhintaiset suorat lennot kivalla aikataululla kohteeseen kuin kohteeseen, mutta emme, oikeasti, matkusta minnekään vaan halpojen lentojen takia, se kun kyllä kuullostaa pahimman tasoiselta saastuttamiselta, eli ehkä ainakin kannattaa miettiä muitakin syitä sen kohteen osalta 🙂

    Mutta mukavia reissuja, myös loppusyksyyn!

    1. Kiitos vinkistä Pirkko! Olimme muutama vuosi sitten Marrakeshissa, jossa olimme parissa eri hotellissa. Teimme sieltä kiertomatkan mm. Agadiriin ja Essaouiraan. Yövyimme myös muutamassa riadissa. Tein reissusta täydellisen matkakertomuksen, mutta se on hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen. Olen etsinyt sitä kaikilta koneilta, mutta ei löydy. TUlen jossain vaiheessa julkaisemaan upean kuvasarjan reissusta ja yritämme muistella niin paljon kuin mahdollista. Agadirin ranta viehätti silloin sen verran, että päätimme palata sinne nyt, kun tuo suora, edullinen yhteys löytyi. Halvat lennot eivät suinkaan ole peruste lähteä minnekään, mutta se voi ratkaista ongelman “minne marraskuussa?”, kuten nyt kävi 🙂 Siis kohde edellä, mutta hinnat merkitsevät, on meikäläisen ajattelua. Toki on sanottava, että useimmiten ratkaisee asunnon hinta syystä, että majoitumme niillä RCI-pisteillä. Harmi, jos joku pahoittaa mielensä lennoistamme. Olemme tehneet yli 40 vuotta työtä voidaksemme nauttia niiden hedelmistä matkaamalla. Ja koneet lentävät meistä riippumatta. Tosin en ymmärrä miten lennon hinta vaikuttaa sen saastuttamiseen? Mutta tämä tästä. Turvallisia lentoja kaikille.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *