Matkailuvuosi 2018 – luksusta halvalla on apalla ja mammulla odotettavissa

Pitäisi varmaan tehdä elämäni 1. kooste vuoden matkoista, mutta sen tekeminen tökkii, kun pari matkakertomusta on vielä vaiheessa. Siksi lienee järkevämpää kurkata vähän tulevaan vuoteen. Tämäinen saldo kertoo, että olen varannut 5 matkaa ulkomaille ja kaksi kotimaahan. Näistä seitsemästä matkasta viidessä majoituskohteena on jokin RCI-hotelli eli se mahdollistaa sloganimme “matkustamme halvalla, mutta luksus kelpaa, mieluusti 🙂 Avaan tässä postauksessa lyhyesti, mitä uusi matkailuvuotemme pitää sisällään. Samalla kerron vähän taustaa ja perusteita tuolle sloganillemme.

Sloganimme “matkustamme halvalla, mutta luksus kelpaa, mieluusti” perustuu tilastoihimme ja kokemuksiimme ulkomaanmatkoista, joita on kertynyt 2000-luvulla tähän mennessä 129 ja niiden kustannukset  kahdelta hengeltä ovat olleet vuodesta 2001 alkaen keskimäärin 7950 €/vuosi. Matkoja on kertynyt keskimäärin 7,6/vuosi. Teen näistä kaikista jossain vaiheessa tarkemman selvityksen, mutta nyt tulevaan matkailuvuoteen.

 

 

SRI LANKA

 

Tein jonniin verran selvitystyötä löytääkseni halpis-luksusmatkan kriteerit täyttävän kohteen. Olimme menossa Thaimaahan, Vietnamiin tms., mutta sitten tuli mieleeni, että meillähän on mukava määrä RCI-pisteitä jemmassa. Olisi siis hienoa, jos löytäisin Aasiasta sopivan RCI-kohteen mielenkiintoisesta paikasta. Ja siinä vaiheessa ruudulle tupsahti hotelli Sri Lankasta:

https://www.rci.com/resort-directory/resortDetails?resortCode=DC74

LINKKI: Arie Lagoon

Arie Lagoon sijaitsee Negombossa noin 17 km Colombon lentokentältä kannaksella laguunin ja meren välissä, noin 30 km Colombosta pohjoiseen. En ole koskaan käynyt Sri Lankassa, joten mielenkiintoinen reissu lienee edessä.

Toisen viikon reissusta on tarkoitus liikkua paljon kehutuilla junareiteillä, käydä kansallispuistossa, varpaistella upeilla hiekkarannoilla,… En tiedä vielä 🙂 Jos sinulla hyvä lukijani on jokin must-paikka mielessä, vinkkaa ihmeessä tuonne alle kommenttikenttään. Kiitos jo ennakkoon!

Valitsin Qatar Airwaysin ja Finnairin yhteistyölennot, jotka ovat melko nopeat ja maksoivat 690 €. Kustannusarvio (matkat ja majoitukset) ovat noin 1500 euroa parin viikon reissulle. Ensimmäinen viikko maksaa puolihoitoineen RCI-hotellissa noin 380 € ja toisen viikon osalta luulen selviäväni noin 70 eurolla/yö sisältäen aamiaiset. Junamatkat yms. sitten vielä päälle.

Aion käyttää lentomatkoja ja kävelyiltä vapautuvia vapaa-aikoja lukemiseen ja kirjoittamiseen. Mitä muuta kuin pöytälaatikoissa viimeistelyä odottavia matkablogeja kirjoitan, selviää sitten myöhemmin. Onneksi ei ole pakko kirjoittaa mitään 🙂

 

 

DUBAI

 

Seuraava kohde on Dubai johtuen osin siitä, että Norwegianilta tuli tarjous, jonka mukaan edestakaiset suorat lennot maksavat vain 150 eu. Kun Arabiemiraatit ovat vain 7 tunnin lentomatkan päässä ja lämpöä on luvassa, päätös oli helppo.

Olimme Dubaissa viimeksi pari vuotta sitten. Tein siitä matkakertomukset, jotka löytyvät näiden linkkien takaan:

LINKKI: DUBAIN MATKAKERTOMUKSET

Noiden kokemusten jälkeen oli mieluisaa varata sinne taas uusi matka. Viimeksi meitä jäi vaivaamaan se, että emme asuneet rannalla. Niinpä halusimme korjata sen puutteen ja varasin meille majoituksen Dubain pohjoispuolelta Sharjahista. Löysin sieltä hyvän hotellin ilmeisen hyvällä paikalla.

Valinta oli tällä kertaa Sheraton hotelli. Pääset kurkkaamaan linkin takaa tuota luksushotellia, jossa asumisen hinnaksi aamiaisineen tulee kahdelta hengeltä 108 €/yö.

Tässä vielä videolinkki hotelliin http://www.sheratonsharjah.com/en/gallery

Tavoitteenamme on tutustua Arabiemiraatteihin myös laajemmin tekemällä päivämatkoja Abu Dhabiin yms. Aika näyttää, mitä viitsii tehdä.

 

LAPPI JA LUOSTO

 

En ole tehnyt sivustolle aiemmin kuin yhden kotimaisen postauksen, mutta ehkä tätä tapaa täytyy harkita uusiksi. Seuraava kohteemme tulee olemaan Luostotunturi, jossa majapaikkanamme on tästä linkistä avautuva mökki. Meillä on varattuna sieltä yksi huoneisto.

Hiihtäminen tulee olemaan tuolla reissulla se juttu ja varmaan lasketteluvälineetkin lähtevät mukaan.

 

ESPANJA CALAHONDA

 

Seuraava matkamme kohdistuu pitkästä aikaa Espanjan etelärannikolle Calahondaan. Löysin sieltä mielenkiintoisen RCI-kohteen, joka aukenee tästä linkistä Macdonald Dona Lola Resort

Mikäli haluat vilkaista tuota paikkaa tarkemmin, onnistuu se tästä ylipitkästä videosta: Video Macdonald Lola Resortista

Lennot ovat haussa, mutta eivätköhän nekin järjesty.

Tuo seutu on meille jokseenkin tuttua, mutta voin kuvitella, että lähiseudun kauniit kaupungit ja kylät ovat vierailukohteemme joka julkisilla tai vuokra-autolla.

 

 

NEW YORK

 

Löysimme muutama vuosi sitten New Yorkista ylivoimaisen hyvän RCI-hotellin eli Hilton Clubin. Koska siinä on ns. 4 vuoden sääntö, meidän täytyy “kuolata” vuoteen 2019 ennen kuin pääsemme siihen uudelleen. Onneksi vierestä löytyi toinen vastaavanlainen. Niinpä matkaamme jälleen New Yorkiin, Manhattanin sydämeen. Tällä kertaa majoitumme Manhattan Clubiin.

RCI-LINKKI: The Manhattan Club

Tällä kertaa aiomme jälleen kävellä paljon, käydä musikaalissa, kierrellä näkemättömiämme nähtävyyksiä ja varmaankin eksymme myös outlet-keskuksiin. New York on sen verran upea paikka, että aika ei tule pitkäksi vaikkei olisi suunnitellut mitään.

 

 

SAIMAA

 

Omistamme pari Holiday Clubin viikko-osaketta Suomessa eli Katinkullassa ja Saimaalla. Olemme käyneet aluksi lähes 15 kertaa Katinkullassa ja viime vuosina Saimaalla joka kesä klaanimme kanssa. Nyt olemme jälleen menossa Saimaalle, joka on sopivan matkan päässä meille kaikille.

LINKKI:  Holiday Club Saimaa

VIDEOLINKKI: Holiday Club Saimaa 

 

Saimaa on fantastinen paikka, jossa kaikenikäisille riittää harrastuksia melkein liian kanssa. Viikko käy lyhyeksi, jos lapset haluavat käydä Angry Birds puistossa, seikkailuradalla, luistelemassa, golfaamassa,… Hengästyttää pelkkä ajatus 🙂

Meille tämä järjestelmä on sopinut ylihienosti. Käytämme toisen viikon itse ja muutamme toisen pisteiksi, joilla sitten varailemme hotelleja ympäri maailman, kuten tästäkin matkakertomuksesta käy ilmi. Esimerkiksi syksyn 2017 saarihyppely Kanarialla ei olisi ollut mahdollista ilman RCI-jäsenyyttä. Tiedämme, että kaikille se ei sovi, mutta meille yrittäjä-eläkeläisille se on mahdollistanut edullisen matkailun.

 

 

MALTA

 

Syksylle olemme varanneet vasta yhden matkan. Perusteeksi muodostui, jälleen kerran, hieno hotelli, josta saimme vihiä latvialaisilta matkaajilta Kanarialla. He olivat sen testanneet ja hyväksi havainneet. Näin se hyvä pannaan kiertämään. Tuo hotelli, joka sai meidät varaamaan jälleen lomapaikaksi Maltan, löytyy täältä:

Golden Sands Island Residence Club

sijaitsee Maltan pienen saaren länsirannikolla.

Varsin hyvän kuvan paikasta saa tämän LINKIN kautta.

Varasimme lennot Maltalle British Airwaysin kautta. Meillä oli jonkin verran pisteitä jemmassa, joten suora Finnairin lento Maltalle maksoi 57 € ja 10 000 pistettä/matkaaja. Paluumatkalle sain pisteiden loppuessa vastaavan lennon vain toiselle, joten toinen joutui maksamaan 160 €. Silti edestakaiset suorat lennot yhteensä 165 €/nenä. Ei huono löytö se!

Tuon reissun ohjelmassa tullee olemaan lähinnä paljon kävelyä. Kävimme Maltalla edellisen kerran vuonna 2012 ja sen perusteella merkittävimmät paikat tuli nähdyiksi. Julkinen liikenne siellä on edullista ja aikalailla verkkaista, mutta eivätpä ole matkat pitkiä.

 

Edellisen reissumme PDF-formaattiin tehdyt matkakertomukset aukeavat alla olevasta linkistä:

LINKKI: MALTAN MATKAKERTOMUKSET

 

 

MUUTA?

 

Arvioidut kustannukset tähän mennessä ovat 6400 € meiltä molemmilta yhteensä. Merkittävää on, että voimme hyödyntää RCI-majoituksia. Ehkä se istuu vielä sloganimme mukaiseen asteikkoon 🙂 Matkailun ei todellakaan tarvitse olla kallista, kun keksii ne oikeat keinot. Aikaa tällaisen suunnittelu vie paljon, mutta siinäpä sitä on jo matkalla.

Loppu on sitten auki. Veikkaan, että matkaohjelmaan tulee vielä 2-3 RCI-paikkaa ja jokunen kaupunkiloma, mutta aika näyttää. Joka tapauksessa edessä on mukava matkustusvuosi, toivottavasti.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan matkojemme vaiheita, kannattaa vierailla täällä sivustolla ahkerasti tai sitten käydä tykkäämässä Facebook-sivustoamme Appa matkustaa. Sinne tulee aina ilmoitus, kun uusi matkakertomus on ilmestynyt. Ja vähäisestäkin sivujemme jakamisesta ollaan kiitollisia 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3,409 total views, 4 views today

Comments

 1. Sisko says:

  On kyllä mielenkiintoinen matkavuosi teillä edessä! 🙂 Oikein mukavia hetkijä ja retkiä kuluvalle vuodelle! Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisia reissuja niistä tulee.. 🙂

  1. leppilampi says:

   Kiitos Sisko. Voit uskoa, että matka-addiktilla olisi jo suuri halu mennä. No, vielä reilu viikko niin sitten se alkaa. Pidetään linjat auki.

 2. Christa says:

  Kivoja kohteita teillä tiedossa ja varsin kohtuulliseen hintaan. New Yorkista olemme miehen kanssa kovasti miettineet ensi vuodelle ja sain häneltä lennot tuonne 40-vuotislahjaksi. Olemme kumpikin käyneet tahoillamme Nykissä viime vuosituhannella, joten olisi jo aika uudistaa tuttavuus tuon suurkaupungin kanssa. Meillä vaan on haasteena saada lapset hoitoon kahdenkeskinen reissujen ajaksi.

  1. leppilampi says:

   Niin on Christa. Kohteena NY on mainio. Aika ei käy varmasti pitkäksi. Toivottavasti saatte lastenhoidon järjestetyksi. Tuo hintapolitiikka johtuu meillä paljolti RCI-jäsenyydestä. Ilman niitä pisteitä maksaisimme ensi vuoden matkoista toisen mokoman lisää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *