Onko Anse Source d’Argent Seychelleillä maailman kaunein ranta?

Voimme sanoa kuuluvamme erinomaisten varpaistelurantojen metsästäjiksi. Se oli ehkä pääsyy siihen, että lensimme Afrikkaan kuuluville Seychellien saarille,  keskelle ei mitään. Meillä oli mahdollisuus käydä testaamassa Intian valtameressä sijaitsevan saariryhmän kolmen pääsaaren Mahen, Praslinin ja La Diquen huippukauniita rantoja. Esittelen niitä matkakertomusteni joukossa vähitellen.

Nyt on vuorossa yksi maailman kauneimmista rannoista, Anse Source d’Argent, joka sijaitsee La Diquen pienellä saarella. Varsinainen matkakertomus saaresta tulee myöhemmin, mutta aloitetaan tällä ehkä saariryhmän kauneimmalla. Vai onko sittenkään? Sen saat nähdä, kun seuraat postauksiani helmikuun aikana.

Ensimmäisen eli Mahen saarella sijaitsevan Anse Intendancen kauniin rannan esittelin jo tämän markakertomussarjani 1. osassa, joka löytyy täältä:

Seychellit, budjettimatkaajan paratiisisaaret – totta vai tarua?

Seychellin kolmen pääsaaren sanotaan olevan kovasti erilaisia toisiinsa nähden. Se kävi matkallamme kyllä selväksi. Kaikissa on omat hyvät puolensa ja jokaisesta löytyy kauniita rantoja. La Dique on niistä pienin, mutta rantojensa puolesta omalla tavallaan ykkönen. Esittelen sen rantoja omissa postauksissa syystä, että ne ansaitsevat tulla esitellyksi osin erillään.

 

Anse Source d’Argent – maailman kaunein ranta?

 

Alla on La Diquen kartta, johon olen korostanut keltaisella Anse Source d’Argentin kuvankauniin rannan.  Sinne pitää kulkea ulkoilmamuseon kautta, joten rannalle pääsy edellyttää noin 8 € pääsymaksun maksamista. Sillä saa sitten tutustua mm. kookosten käsittelyyn, vaniljaplantaasiin yms.

Koska La Diquen saari on  vain noin 5 km mittainen, on kylästä matkaa rannalle 1-2 km. Kävely on tässä tapauksessa järkevä vaihtoehto.

Anse Source d’Argent lumoaa vieraansa ensi hetkestä lähtien. Luojan luomat taideteokset muodostavat niin kauniin kokoelman, että siinä kalpenevat Vigelandit ja Lanut, joiden teoksista on löydettävissä noita vuosituhansia sitten syntyneitä muotoja.

Lähes valkoinen hiekka tekee kaikista Seychellin rannoista varpaistelijan paratiisin.

Kallioiden muodot ovat majesteettisen kauniita.

Kyllä siellä oli muitakin kuin me, mutta jonnekin he piiloutuivat. Sama vähäväkisyys toistui kaikilla rannoilla.

Pannapa noitakin äkkinäinen tekemään…

Värimaailmassakaan ei ollut valittamista.

Mehubaarissa saimme juodaksemme vastapuristettua mangomehua ja törmäsimme harvalukuisesta väkimäärästä tietysti suomalaisiin. Oli heino hetki vaihtaa matkakuulumisia ja laittaa vinkit kiertoon.

Veden välimaailma ei kirkkaudestaan huolimatta ollut sitä turkoosin sinivihreää, jota näki muilla rannoilla. Ranta oli matala ja vuoroveden vaikutuksesta vesi oli vasta palaamassa takaisin.

Tässä paikassa käveltiin kuivin jaloin, mutta nyt vesi nousi kovaa vauhtia. Oli aika palailla kämpille ja kohti toisia paratiisirantoja. jonne menimme seuraavana päivänä.

Tässä olisi tarjolla elävää kuvaa tuolta superkauniilta rannalta eli samma på livekuva:

 

Esittelen näitä kauniita rantoja ja paljon muuta Seychelleistä vielä lisää matkakertomusteni sarjassa helmikuun aikana.

Mikäli haluat lukea uuden jutun aina sen ilmestyessä, käy tykkäämässä Facebook-sivuani “Appa matkustaa”.

 

 

1,309 total views, 5 views today

Comments

  1. Onpa hienoja veden muovaamia kallioita. Tämä ranta taitaa olla liian matala snorklaamiseen?

  2. Anne says:

    Komeat on kalliot, huh.
    Kiitos, taas on kuin olisin itsekin tuolla käynyt. Odotan mielenkiinnolla matkanne jatkoa!

    1. Kauniita ovat ja jatkossa vähintäänkin yhtä hienoja rantoja tiedossa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *