Onko Bangtao Beach Phuketin paras varpaisteluranta?

Parin matkan ja useamman viikon kokemuksella voimme uskoa, että Phuketin saaren ehkä paras ranta on Bangtao Beach. Lähes 8 km hienohiekkainen varpaistelupaikka on sitä, mitä haemme lomaltamme. Siksi haluamme esitellä kuvin ja sanoin, millaisesta paikasta on kyse silloin.

Mikä tuossa paikassa sitten oli niin hyvää? Se selviää, kun luet tämän matkakertomuksen, joka on tiivistelmä kahdesta upeasta Thaimaan matkasta tuohon samaan paikkaan Phuketin lomasaarelle.

Aiemmat kokemuksemme Thaimaan Phuketista eivät olleet kovin mairittelevia. Tuon suomalaisten suosikkisaaren kuuluisimmat rannat ovat niin suosittuja, että etsimme mielellään vähän rauhallisempia paikkoja. Syy siihen, että ajauduimme kaikesta huolimatta Bangtao Beachille, oli päätös 3 sukupolven perheemme yhteisestä lomamatkasta Thaimaahan. Niinpä meitä kokoontui ensin peräti 13 hengen seurue samaan hotelliin, jonka paikaksi arvoimme Bangtao Beachin. Jatkoimme samassa paikassa uudelleen parin vuoden päästä hieman pienemmällä porukalla.

Varpaistelua Bangtao Beachin upealla rannalla

 

Lähden tässä matkakertomuksessa liikkeelle tärkeimmän eli rannan esittelystä. Sitä jatkuu kilometrikaupalla eikä tungosta ollut ainakaan vuosina 2012 ja 2014, jolloin teimme nämä matkat.

Kävelimme Bangtao Beachin rantaan, joka oli suuri positiivinen yllätys. Hienohiekkainen, 8 km pitkä ranta, jossa oli vähähkösti väkeä. Lähes täydellistä! Teimme päivittäin kävelyretkiä ja nautimme. Todella!

Kelpasi siellä nautiskella elämisen sietämättömästä keveydestä.

Hyvä yhdistelmä: olutta ja maistuvaa hedelmää (joka tuli kylkiäisenä).

Rannalle mahtui monenlaista kulkijaa.

Tämä itänaapureiden valloittama naapurihotelli oli oikeastaan ainoa, jossa oli väkeä kuin niitä kuuluisia kissoja Vilkkilässä.

 

Nuoriso halusi toki myös vauhdin hurmaa. Sitä on tarjolla ajatuksella “jokaiselle jotakin”. Onneksi siellä oli silloin ainoastaan yksi vuokrauspiste 🙂

Pienimmille oli sentään hieman rauhallisempaa huvia tarjolla.

Kaunis laguunialue on hotellikeskittymä

 

Noin kilometrin päässä Sunwing-hotellista on laguunialue. Siellä on useita hotelleja, laguunijärviä, pieni ostoskeskus, ravintoloita yms.

Nousimme varpaistelureissullamme Outrigger Laguna– hotellin kohdalla laguunialueelle ja tilasimme maksuttoman shuttlekyydin Canal Village ostoskeskukseen. Sieltä tarttuikin kyytiimme tyylikäs hellehattu Marjatalle sekä erilaisia hyviä tuoksuja kotia raikastamaan.

Siirryimme alueella risteilevillä ilmaisilla lautoilla tutustumaan Laguna Holiday Clubiin (ks. kartta yllä) tavoitteena nähdä olisiko sinne järkeä tulla joskus RCI-majoitukseen.

(PS. Jos sinulla lukijani on kokemusta tuosta RCI-hotellista, kirjoittele tähän matkakertomukseni perään kommenttisi.)

Laguunilla on useita hienoja hotelleja ja ostoskeskus, joissa ravintoloita. Pyrimme joka reissulla syömään ainakin kerran intialaisessa. Onneksi sellainenkin löytyi.

Siirryimme ilmaiskyydillä upean Dusit Thanin aulaan lukemaan sähköpostit ja kävelimme sieltä omaan hotelliimme.

Värimaailma oli kohdallaan Bangtao Beachillä. Niinpä annoimme kameran laulaa…

Kauniita kukkia riitti tämänkin 5 tähden hotellin aulassa.

Kaikkialla ne ovat kauniita, auringonlaskut…

 Pikavisiitti Surin Beachille

 

Kävimme kerran tutustumassa Surin Beachiin, jota sanotaan jetsetin kohtaamispaikaksi. Kävelimme sinne noin 3 km matkan.

Ranta oli todella upea: hienoa hiekkaa, melko jyrkästi laskeutuvat ranta, johon turkoosi kirkas vesi luo kruununsa. Täydellistä, mutta…

Lyhyehköllä, kapealla rannalla oli satoja aurinkotuoleja ja väkeä sen mukaisesti. Joimme soodavedet ja totesimme, että se on nähty. Kävelimme kuitenkin rannansuuntaisesti kulkevan kadun päästä päähän. Se oli täynnä ravintoloita ja pikkukojuja, jopa ruokatori löytyi matkan varrelta. Sitten tuktukiin ja 200 bathin maksulla takaisin hotelliimme.

Snorklausretki ilman tosimiehiä

 

Yhtenä päivänä “isojen poikien” kalastusreissun aikana me vanhukset, äiteet ja lapset vierailimme pitkähäntäveneelle läheisellä saarella snorklaamassa.

Ensimmäinen kohde oli noin 1 km päässä oleva pieni saari, jonka edustalle vene ankkuroitui snorklaamista varten.

Varma tapa saada vipinää kalojen suhteen oli heittää niille syötävää. Alkoi tapahtua. Pikkukaloista ei ollut uupeloa, mutta haita ja muita isoja olioita emme nähneet, onneksi 🙂

Snorklauksen jälkeen veneilimme vielä uimaan rauhalliselle, hienohiekkaiselle Banana Beachille, joka kannattaa noteerata venereissun kohteeksi. Ja pääseehän sinne kävellenkin.

Tämä parituntinen pikareissu oli aivan mahtava kokemus meidän kaikkien mielestä. Näimme todella paljon kaloja, meritähtiä, meduusoja yms. ja nautimme täysillä. Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan.

.

 

Sunwing Resort & Spa

 

Meille on erittäin harvinaista, että menisimme uudelleen samaan hotelliin, mutta tässä vaikuttivat paitsi hyvä ensikokemus se, että etenkin lastenlapsemme tykkäsivät olla tässä hotellissa. Lienee siis vielä syytä esitellä millaisesta paikasta oli kyse.

Hotelli Sunwing Resort & Spa oli vuonna 2012 asuinpaikkamme peräti 2 viikkoa ja parin vuoden kuluttua taas.

Alueella on 2 suurta uima-allasta, joissa on huomioitu erityisesti lapset. Perhehotellimaisuus näkyi kaikesta, eikä vähiten lapsiperheiden määrästä. Tällä lomalla elo ei tulisi olemaan hiljaista ja yksinäistä. Olimme varanneet molemmilla matkoillamme huoneet niin, että niistä oli pääsy suoraan altaaseen.

Tilavan huoneen jääkaapissa oli virvokkeita, viinejä, rommia, pöydällä snakseja ja hedelmiä. Kiva vastaanotto.

Altaan vieressä, kaukana älämölöpaikasta oli rauhallista lueskella ja uiskennella aina välillä.

Mukavaahan se on nauttia elämästä  tällaisessa ympäristössä.

Suurehkojen uima-altaiden ansiosta tilaa riitti sopivasti, vaikka hotelli oli täynnä.

Mikäpä sen ihanampaa kuin omien rajojen testaaaminen?

Kummilapset kummin kainaloon ja hauskan pittoon!

Varpaistelufani n:o 1 hotellin edustalla.

Illalliset olivat aikuisille päivän ainoat kunnon ateriat. Vaihtelimme ruokapaikkoja, tutustuimme eri ruokiin, nautimme hyvistä mauista. Kyllä klaanin kelpasi. Kuumat päivätkö vaikuttivat, että olimme valmiita yöpuulle jo yleensä 22 maissa?

Oi sitä onnen määrää mitä mahtuu matkailuun omien rakkaiden kanssa.

Onni on myös valolyhdyn lähettäminen avaruuteen… Pusi pusi!

 

Lapsiystävällisessä hotellissa lapsista huolehdittiin aamaisesta lähtien.

Yhtenä iltana oli järjestetty lapsille Idols-kilpailu. Aada rohkaistui osallistumaan, kun sai muut nuoremme tanssiryhmäksi lavalle.

Kävi niin, että Suomen ryhmä oli omaa luokkaansa illan showssa. Tuomaristo intautui kehumaan Aadaa seuraavaksi suomalaiseksi Euroviisuvoittajaksi jne. Hyvä Suomi!

 

Tässä osa porukkaamme lähdössä kylille. Anne kuvasi, Antti oli vielä matkalla… Eiku syömään!

Mahduimme oikein hyvin kahteen tuktukiin.

Nämä pari reissua kuuluvat lukuisten matkojemme parhaimmistoon syystä, että olimme kaikki mukana. Onni syntyy yhdessäolosta hyvässä seurassa! Noiden viikkojen aikana satoi kerran. Tämä kuuro johtui, siitä, että taivaskin alkoi itkeä syystä, että lomamme oli loppumassa.

 

 Onnelliset matkailijat mammu ja appa.

 

 

1,656 total views, 13 views today

Comments

  1. Christa says:

    Me olimme Bangtao Beachillä 2017 joulukuussa ja vaikka ranta onkin pitkä ja rauhallinen, niin emme innostuneet ollenkaan kohteesta muuten. Majoituimme Arinara -hotellissa, joka on ihan lähellä tuota teidän hotellia. Hotelli sinänsä oli kiva uima-altaineen ja ranta sen edustalla oli leveä. Mutta vesi oli sameaa ja itse kylä hotellin takana vain yksi katu. Ihan ok ravintoloita siellä oli (vaikka saimme vatsataudin). Ehkä kokemukseen vaikutti se, että edellinen kaukomatka oli Malediiveille ja sille Bangtao häviää paratiisimaisuudessa aika 6-0. Ja Thaimaassa olimme edelllisen kerran 2009 Krabilla ja silloin meillä oli ihan täydellinen loma.

    1. Eli ei ole helppoa löytää hyvää. Lähdemme itseasiassa testaamaan aivan uudet varpaistelupaikat. Seuraapa blogiani. Ensi kuussa todella upeaa luettavaa, uskoisin. Paratiisi haussa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *