PÄRNU – iloinen yllätys aivan naapurissamme

Pärnu on varsin ajankohtainen matkailukohde, joten nostan tämän parin vuoden takaisen postaukseni esiin. Meistä tuli kertaheitolla Pärnun ystäviä vieraillessamme siellä toukokuussa 2016. Ihastuimme sen rivieramaiseen hiekkarantaan, sen rannalla sijaitsevaan Hedon Spa -hotelliin ja vanhan kylpyläkaupungin kauniisiin puistoihin. Vaikutuksen tekivät myös rakennukset, joiden kirjo oli erittäin runsas. Kesäkaupunki näytti, että estetiikkaa voi saada aikaan myös ilman kaupunkiarkkitehtien valvovaa silmää.

Tästä alla olevasta linkistä pääset nojatuolimatkalle tuohon ihastuttavaan pikkukaupunkiin, joka elää 3-5 kk vuodessa eli kesällä. Matkapäiväkirjamme runsaine kuvineen antavat yleiskuvan siitä, miksi intauduimme vierailemaan siellä pari kertaa samana kesänä. Annamme myös muutaman ravintolavinkin ja kerromme, miten sinne kannattaa matkustaa pilkkahinnalla.


Klikkaa itsesi Pärnuun tästä alla olevasta linkistä.

PÄRNU TOUKOKUU 2016

Seuraava matkakertomuksemme Pärnuun löytyy tämän linkin takaa:

Pärnu – sopiva paikka viettää vaikka #eläkeläiselmää

 

 

1,117 total views, 3 views today

Comments

 1. Olen käynyt Pärnussa useampaan kertaan ja yhtä monta kertaa yllätyn siitä, että noinkin lähellä Helsinkiä on tuollainen paikka. Ihana! Toivottavasti eivät vain pura niitä puutaloja pois, “hienomman” asutuksen tieltä.

  1. leppilampi says:

   Niinpä. Ne “pitsitalot” ym. tuovat kaupunkiin oman ainutlaatuisen ilmeensä. Ja onhan se Ranta isolla R:llä, joka on se kiva juttu.

 2. Moikkeli! Me käytiin pari vuotta sitten kans Pärnussa ja ihastuttiin! Ja just nuo vehreät puistotiet oli kyllä ihastuttavat. Ranta-alue upea, ihan kuin olisi ollut kauempanakin ulkomailla. Me ei asuttu ihan niin hulppeasti kuin te, mutta ihan rannan kupeessa kuitenkin. Siitä oli hyvä vaappua rantaan, mä viimeisilläni raskaana ja mies jalkansa rikkoneena. 😀

  Meidän Pärnu-tarinan voi lukea täältä:
  Pärnu – Rantaloma Viron parhailla rannoilla

  1. leppilampi says:

   Kiitos kirjoituksesta. Samanlaisia ajatuksia paikasta tuntuu olevan kuin eläkeläiselläkin. Meillä eivät edes lapsenlapset eivät olleet mukanamme tuomassa tuota lapsinäkökulmaa. Hedon Spa & Hotel on kyllä ihan hyvä kohde hinta-laatusuhteeltaan. Suosittelen lämpimästi.

 3. No joo, minä osaan orientoitua tuohon, koska itsekin vietän #eläkeläiselämää. Se onkin ensimmäinen kerta, kun kunnolla elän itselleni. Siksitoisekseen, olen pian tuolla ja vieläpä LuxExpressillä, sillä matkustan Pärnun kautta Vilnaan ja takaisin. Tulee sekin koettua. Kesällä olin sikäläisellä Onnarilla eli Superbussilla Riiassa.
  Joo, no, Pärnu on just tuollainen, täynnä värikkäitä puutaloja. Tulee mieleen Hanko.

  1. leppilampi says:

   Jep. Ei ollut viimeinen Pärnun reissuni minulle. Ja voin tosiaan lämpimästi suositella tuota hotellia. Hyvää Vilnan matkaa. Se onkin minulle oudompi paikka. Kerran ajoimme siitä läpi ja poikkesimme vilkaisemassa matkalla Keski-Eurooppaan. Laitahan postauksia ja suosituksia Vilnasta

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *