Seychellit – Onko Grand Anse La Diquen paras varpaisteluranta?

Nyt on pakko myöntää, että Seychellien parhaan varpaistelurannan valinta on erittäin vaikeaa. La Diquen eteläkärjessä oleva Grand Anse lumosi meidät totaalisesti astuessamme sinne vajaan 3 km kävelyn jälkeen. Jutussani olevalta videolta voi kuulla reaktioni, kun ranta aukesi eteemme.

Olemme vaaleahiekkaisten varpaistelurantojen suurkuluttajia. Emme tykkää makoilla rannoilla, mutta rakastamme avojalkakävelyä hienohiekkaisella rannalla, joka on juuri sopiva kovaa, ettei jalka uppoa hiekkaan vaan hivelee jalkapohjia. Kävely aurinkoisella rannalla on parasta, mitä matkat voivat tarjota. Aina parempi, jos rantahiekka on lähes valkoista, kuten Seychelleillä oli. Tässä ehdokas parhaaksi kokemaksemme varpaistelurannaksi koskaan!

Voin samalla paljastaa, että muutaman päivän kuluttua ilmestyy matkakertomus, jossa esittelemme rannan, joka kilpailee erittäin tasaveroisesti Grand Ansen kanssa. Mutta käydäänpä tutustumassa tähän La Diquen pisimpään rantaan, joka ei jätä ketään kylmäksi siitäkään syystä, että Seychelleillä on aina tasainen 26-29 asteen lämpötila. Oh mitkä saaret!

Garnd Anse löytyy kartan kaakkoisnurkasta tien päästä.

Matkan varrelta löytyy tällainen viehättävä kalliokappeli.

Tie Grand Anselle on tiilikivistä rakennettu väylä, jota on helppo pyöräillä tai kävellä. Autollakin sinne pääsee eli ellei jaksa kuntoilla, voi tilata paikallistaksin eli golfauton tai henkilöautotaksin (joita saarella on muutamia) kuljettamaan perille saakka noin 10 € hintaan.

Vimeinen puoli kilometriä on hiekkatietä.

Rannalla aukeaa vaaleahiekkainen varpaisteluparatiisi.

Oli pakko päästä ensimmäisenä kokemaan Intian valtameren aaltojen voima turkoosin, kirkkaan veden helliessä näköaistia ja 30-asteisen veden tuntoaistia. Oli muuten ihan paratiisimainen tunnelma.

Ymmärrettävistä syistä Grand Anse on erittäin suosittu häiden ja hääkuvausten viettopaikka.

 

Tämä on sitä mitä lähdemme hakemaan varpaistelulomiltamme. Täydellistä!

Rannan molemmissa päissä on Seychellien rannoille niin tyypillisiä Luojan taidenäyttelyitä.

Mikäpä olisi mukavampaa kuin levittää pyyhe taideteosten varjoon ja viettää pieni lepohetki ennen siirtymistä seuraavalle rannalla. Pitäisi vielä keksiä miten sinne pääsee…???

Vastaus tuohon kysymykseen tulee Petite Ansea käsittelevässä matkakertomuksessa ja vidoessa muutaman päivän kuluttua.

Tässä vielä videon avulla pähkinänkuoressa Grande Anse sellaisena kuin sen koimme.

Grand Ansen ranta La Diquen saarella Seychelleillä on varpaistelijan paratiisi (video)

 

HUOM!

Muutaman päivän kuluttua ilmestyy matkakertomus, jossa pääsemme katsomaan miltä näyttää viereinen Anse Petite? Sillä on sanottavansa tässä kovassa varpaistelurantakisassa.

 

Yllä olevan kartan vasemmassa alareunassa on yksi maailman kauneimmista rannoista Anse Source d’Argent, josta olen julkaissut matkakertomuksen ja videon jo aieimmin:

Onko Anse Source d’Argent Seychelleillä maailman kaunein ranta?

Anse Source d’Argent – yksi maailman kauneimmista rannoista (VIDEO)

 

 

380 total views, 11 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *