Sisustusarkkitehtuurin 2000-luvun Aalto? – dSign/Vertti Kivi & co

Väitetään, että kauneus on katsojan silmissä. Minun tapauksessani, osana #eläkeläiselämää siihen yhdistyy vielä tyylikkyys, harmonia, modernit ratkaisut, futurismi,… Tätä kaikkea edustaa omien silmälasieni kautta sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & co. Se, että oma kotini pursuaa Alvar Aallon huonekaluja, selittänee näkemykseni, että dSignin tyyli ja tuotokset ovat selkeä jatke sille huikealle linjalle, jonka Aalto aloitti. Ymmärtäähän sen, sillä aallot ovat kautta aikojen muokanneet kiveä 🙂

Ylistyslaulu suomalaisuudelle – Aava Resort & Spa by Vertti Kivi & co

Pakko tunnustaa, etten ollut koskaan kuullut Vertti Kivestä (kuva yllä) ennen kuin kävimme majoittumassa muutaman yön suomalaisten Atte Savisalon ja Kati Häkkisen Thaimaan Khanomiin rakennuttamaan Aava Resort & Spa -hotelliin. Olimme bonganneet tuon modernin kauniin luomuksen matkamessuilla muutamia vuosia aiemmin ja ihastuneet. Pari vuotta siitä olimme sitten katsomassa missä on Khanom ja millainen on Aava Resort?

Tutustuessamme lumoutuneena uima-altaan reunalla olevaan huoneeseemme luimme, että hotellin oli suunnitellut Vertti Kivi & co. Kun kävi ilmi, että British Tatler Magazine oli valinnut sen maailman 100 parhaan hotellin joukkoon vuonna 2013, emme ihmetelleet lainkaan. Siitä osoituksena ovat nämä muutamat kuvat. Puhukoot ne puolestaan…

Matkakertomuksemme Khanomista ja Aava Resortista löytyy tästä alapuolella olevasta linkistä. Lue ja ihastu “suomalaiseen” hotelliin!

 Linkki: Aava Resort & Spa Khanom Thaimaa

Hotelleista laivoihin ja lentokoneisiin on käynyt dSignin tie

Niin sisustusarkkitehtuurissa kuin kaikessa muussakin toimii lumipalloefekti. Kun hoidat homman hienosti poikii se lisää ja lisää. Hattua pitää nostaa tilaajalle ja rohkeutta suunnittelijalle ottaa haltuunsa alue, jolla ei ole koskaan liikkunut muuta kuin asiakkaana. Mutta niinhän se on, että asiakas on aina oikeassa ja kansa tietää. Siksi taitavat suunnittelijat olla seuraavassa lueteltujen kohteidenkin parhaat asiantuntijat.

Sisustusarkkitehti Samuli Hintikka on ollut päävastuussa laivojen suunnittelussa. Hänen johdollaan dSign teki läpimurtonsa laivojen suunnittelussa luodessaan vuonna 2012 Viking Gracen, uuden ajan laivan seilaamaan Turun ja Tukholman väliä.

Viking Line kasvatti sen voimakkaan markkinoinnin avulla huomattavasti markkinaosuuttaan ja tulostaan. Läpimurto laivojen sisustamisessa oli tehty ja seuraavassa oli vuorossa TUI:n loistoristeilijän suunnittelu. Siitä lisää sivulla dSign.fi  

 Kuva dSign.fi

Kävimme silloin lähes tuoreeltaan ihmettelemässä sen loisteliasta, modernia arkkitehtuuria. Totesimme, että siinä on sitä jotain, joka sopii suomalaiseen silmään.

 

Tallink Silja Linen ylpeys Megastar

 

Kuva: Tallink Silja Line

Tallink Silja Linen ylpeyden Megastarin sisustus on myös pääosin dSignin (Vertti Kivi & co) luomus (maksulliset lounget, ravintolat ja sisääntuloaula). Ja pääsuunnittelijana oli oikeutetusti Samuli Hintikka. Minulla oli suuri kunnia olla kutsuvieraana tuon kauniin laivan neitsytristeilyllä 29.2.1017. Tein siitä oman blogikirjoituksen, joka löytyy tältä samalta blogisivustolta nimellä

Tallink Silja Megastarin neitsytmatka – uusi tähti on syttynyt?

Siksi ei siitä enempää tässä kirjoituksessa. Mutta vielä hiukan dSign-toimistosta. Vertti Kivi & co aloittanut pitkäjänteisen yhteistyön Finnairin kanssa vuonna 2011. Loppu onkin historiaa.

  Kuva dSign

dSignin huipputiimi loi modernin, suomalaista nykyarkkitehtuuria loisteliaasti ilmentävän ilmeen Finnairin lounge- ja myymälätiloihin Helsinki-Vantaan lentokentälle.

     Kuva dSign.fi

Pisteenä I:n päälle he suunnittelivat vielä Finnairin lippulaivan Airbus A350:n sisustuksen.

Tässä vielä pari kohdetta, joissa molemmissa on pakko käydä:

 Hilton-hotelli Tallinna (kuva dSign.fi)

 Lehmonkärki Villa Vellamo Asikkalassa (kuva dSign.fi)

On noissa näyttöä yhdelle toimistolle, jonka sivut ja lisää kohteita löytyy heidän kotisivuiltaan http://dsign.fi/

Mitähän tuo porukka vielä saakaan aikaan? Eläköön suomalainen arkkitehtuuri ja tiimityö!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *