Sri Lankan ´ad hoc´ -saarikierroksen ennakkoesittely

Tämän blogikirjoitukseni tavoite on antaa ennakkokäsitys siitä, mitä pääsin kokemaan vajaan viikon aikana Sri Lankan kauniilla saarella. Kävin tutustumassa saaren muutamaan tärkeimpään nähtävyyteen. Sri Lanka -sarjassa käydään Unescon maailmaperintökohde Sigiriyassa, poiketaan entisessä pääkaupungissa Kandyssa, liikutaan saaren kauneinta rautatiereittiä Kandysta Ellaan, ajellaan takseilla satoja kilometrejä, jäädään poliisin sakkorysään ja testataan kolme saaren huippurantaa Mirissa, Hikkaduwa ja Negombo. Tervetuloa mukaan!

Toinen viikko Sri Lankan saarikierroksesta oli reppureissailua aidoimmillaan. Vaikka olen mammun kanssa innokas paikan vaihtaja, tämä kierros oli “erilainen” osin ehkä siksi, että jouduin tälle matkalle yksin. Hyödynsin sitä niin, että elin päivän kerrallaan ja päätin “vauhdissa” mitä teen seuraavana päivänä. Olin toki katsellut vaihtoehdot valmiiksi, mutta kuten vetämissäni koulutuksissa ja valmennuksissa olen omaksunut, heittäydyin prosessiin ja päätin aistia miten homma jatkuu. Olihan se mielenkiintoinen kokeilu, jonka kokemukset saatte lukea tulevista matkakertomuksistani.

 

Sigiriya ja Kandy

Ensimmäisen päivä tavoitteena oli ajeluttaa itseni Negombosta Sigiriyan kautta Kandyyn. Olin kuullut monelta taholta, että Sigiriyaa ei kannata jättää väliin. Satsasin siihen paljon, sillä eipä päivässä paljon muuta ehdikään. Nyt lähdimme ensimmäisen viikon majapaikastani hotelli Arie Lagoonista aamulla klo 6.30 ehtiäksemme ennen päivän kuuminta hetkeä tuon pyhän vuoren ja vanhan kaupungin juurelle klo 10:ksi. Pysyimme lähes aikataulussa ajoittain kovistakin ruuhkista huolimatta. Seuraava matkakertomukseni ilmaantuu sivustolleni parin päivän kuluttua.

 

Sri Lankan kaunein junareitti

 

Seuraavan matkapäivän ohjelmasta päätin edellisenä iltana aistittuani Kandyn suuren kaupungin elämää tuktukin kyydissä ja tanssiesityksiä katsottuani. Päätin illalla, että jatkan aamulla matkaa 2 km korkeudessa olevaa kaunista vuoristokaupunkia Ellaa. Järkevin tapa matkustaa sinne on hypätä alle 2 euron biletillä junaan, joka kulkee läpi huikean kauniiden vuoristomaisemien. Tästä matkasta kuvineen kertoo piakkoin ilmestyvä blogikirjoitukseni.

 

Nuwara Elyan teeviljelmäalue

 

Prosessiin heittäytyminen kannatti, sillä hyppäsin junasta muutamaa tuntia ennen Ellaa ja kävinkin kurkkaamassa teen ystävien mekkaan Nuwara Elyaan. Oliko se paikka pysähdyksen väärtti, selviää, kun lukee piakkoin ilmestyvän siitä kertovan matkakertomuksen. Siellä kohtaavat erilaiset maailmat, joissa molemmissa tuntui asuvan onnellista väkeä. Ja mikä parasta, minäkin pääsin kokemaan reissuni onnellisimpia hetkiä tuolla vuoristokaupungissa.

 

Saaret parhaita rantoja testaamassa

 

Reissun jännittävin vaihe oli miten ja mihin hintaan yksinäinen reppureissaaja selviäisi Nuwara Elyasta ja Ellasta saaren etelärannikolle? Olin päättänyt sen verran, että haluan nähdä ja kokea Mirissa Beachin. Tätä kirjoittaessani en tiedä teenkö Mirissasta erillisen kertomuksen vai yhdistänkö MB:n pariin muuhun rantaan eli Hikkaduwaan ja Negomboon, kuuluisia beacheja molemmat.

Hikkaduwa Beach on yksi Sri Lankan saaren kuuluisimmista rannoista. Oli siis pakko nähdä se. Esittelen samassa kertomuksessa myös rannalla sijaitsevan edullisen, kauniin majapaikkani. Riittikö nimensä (Mother´s Place) ulkokalusteet/koristelu niin pitkälle, että voisin palata siihen joskus? Voisiko Hikkaduwa olla kenties saaren ykkösranta?

Tässä vielä Facebookin tekemä tunnelmapala tästä päivästä:

https://www.facebook.com/asko.leppilampi.1/videos/10156035089658050/

Olin aloittanut vajaan parin viikon lomailuni Negombosta. Kierros tuli nyt täyteen ja löysin viimeisenä iltana majoituspaikan luottokuskini Samin avulla Negombo Beachin puolivälistä, todella hyvältä paikalta. Riittikö se varpaistelupaikkojen ykköskohteeksi? Siitä kirjoittelen lähiaikoina.

Sri Lankalta ei voi poistua ostamatta teetä. Onneksi laitimmaisen majapaikkani lähettyviltä löytyi erinomainen teekauppa. Sieltä lähti mukaan muutama paketti Ceylonin teetä.

 

Valtaisat kalamarkkinat 

 

Sri Lanka -sarjan viimeisenä osiona esittelen Negombon kuuluisat kalamarkkinat, joissa oli jotain meikäläiselle ennen näkemätöntä. Paljon olen kaikenlaista nähnyt, mutta en ikinä sellaista! Vierailin myös kauniissa Buddhan temppelissä, joka oli pienehköstä koostaan huolimatta vaikuttava näky.

 

Jos haluat tuoreeltaan lukea aina uusimmat matkapäiväkirjat, käy tykkäämässä Facebook-sivustoani Appa matkustaa.

 

 

 

 

 

1,440 total views, 3 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *