TANSANIA 2015 Mufindin vuoristossa

Tämä oli toinen vierailumme Englannista 1950-luvulla Tansaniaan teeviljelmille töihin lähteneen Geoff Foxin isännöimälle Mufindi Campille. Tuo lähes 2000 metrin korkeudessa sijaitseva lomamökkikylä on erityinen alue Tansaniassa, jotenkin eurooppalainen. Ei ihme, että herra ja rouva Fox ovat tehneet sinne kotinsa. He eivät malta pysähtyä nauttimaan eläke-elämästä vaan painavat täysillä koko ajan. Pitäisiköhän kutsua heidän Ei koskaan eläkkeelle -yhdistykseemme? Edellinen, perusteellisempi kuvaus alueesta löytyy edellisen matkamme päiväkirjoista.

Täältä pääset tutustumaan myös vuoden 1980-luvun alussa Tansaniaan muuttaneen hyvän ystävämme Leena Pasasen eläkepäiviin. Tuhannet ja tuhannet lapset ja aikuiset ovat saaneet avun tuon upea tohtoritätin ansiosta. Täältä näet myös hänen uuden kotinsa, vasta valmistuneen uuden vuoristomajansa.

Alla olevista linkeistä löydät matkakertomukset:

Mufindin vuoristossa osa 1

Suomen Äiti Teresa eli hyvä ystävämme Leena Pasanen lähti lastenlääkäriksi Tansaniaan 1981 ja menetti sydämensä tuolle maalle ja kansalle. Vielä eläkkeelläkin hän kulkee viikottain kylillä auttamassa sairaita. Näistä jutuista käy ilmi mikä siellä niin kiehtoo. Respect rakas Leena!

Mufindin vuoristossa osa 2

Herra Fox, joka toimi isäntänämme Mufindissa, tuli 1950-luvulla Tansaniaan Englannista ja jäi myös sille tielle. Hän on laittanut Mufindissa alkuun teen viljelyn ja auttanut monella tavalla muutenkin tansanialaisia. Hän on oman alansa Isä Fox. Kertomuksissamme lisää…

Ellet ole vielä käynyt tykkäämässä Facebook-sivustoa “Appa matkustaa”, tee se nyt. Saat tuoreeltaan tiedon uusista matkakertomuksista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *