Vigelundin patsaspuisto, Oslo – johdantovideo matkakertomukseen

Vigelandin patsaspuisto Oslossa on kaupungin kenties suosituin matkailukohde. Sen ymmärtää, kun käy katsomassa. Meille tämä oli toinen kerta, kun kävimme siellä. Patsaat ovat niin ihastuttavia, ettei niihin heti kyllästu. Tämän matkan teimme vuonna 2014. Laitan tämän videopätkän tänne ohjatakseni teidät lukemaan varsinaisen matkakertomuksen. Siitä käy ilmi miksi Vigelundin puisto on NIIN suosittu!

“Vigelandin puisto tai ”Patsaspuisto” on eräs Oslon ja Norjan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Frognerin puistossa ja siellä on esillä yhteensä 212 Gustav Vigelandin tekemää patsasta.[1] Vigeland myös suunnitteli puiston rakenteen ja maisemat. Vigelandin puisto on pinta-alaltaan yli 320 hehtaaria. Frognerin puisto on kesäisin suosittu piknik-paikka, eikä Vigelandin puistoon ole pääsymaksua. Siellä käy vuosittain yli miljoona kävijää.[2] Puisto luotiin vuosina 19071942. Suurin osa veistoksista on tehty vuosina 19261942.” (Wikipedia)

Tässä on lyhyt johdanto Vigelundin huikean hienoon patsaspuistoon Oslossa. Varsinainen matkakertomus kuvineen aukeaa sen jälkeisestä linkistä.

Matkakertomus kuvineen löytyy täältä:

Norja – käsittämättömän kaunis maa osa 1: Oslo ja Vigelandin puisto

 

 

 

1,138 total views, 3 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *