Himokselta löytyy jokaiselle jotakin

Himokselta löytyy jokaiselle jotakin

Kävimme pikavisiitillä Jämsässä ja pääsimme katsastamaan Himoksen harrastusmaailmaa. Tuhannet majapaikat edellyttävät, että lomakeskuksessa pitää pystyä myös harrastamaan ja ruokailemaan. Himos on etenkin kesäaikaan monien erilaisten tapahtumien keskus musiikki- ym. festivaaleista moottoriurheiluun, armeijasta päässeiden juhlaviikonloppuun, hengellisiin juhliin ym. Kun sieltä löytyy jokaiselle jotakin ei ole ihme, että Himos tunnetaan ja siellä viihdytään.

Yövyimme HimosLomien vieraina Himoksella ja testasimme paikan harrastuksia sekä maistelimme Willin Lännen ruokia. Kierros golfkentällä ja pari sarjaa keilailua mahtuivat myös ohjelmaamme. Voit lukea kokemuksemme tästä alta.

Serlachius on taidekaupunki Mänttä-Vilppulan helmi

Serlachius on taidekaupunki Mänttä-Vilppulan helmi

Voi hyvällä syyllä sanoa, että Serlachius on taidekaupunki Mänttä-Vilppulan helmi. Siellä on tarjolla mm. Suomen paras ”maalaistaidemuseo”, Tähän johtopäätökseen tulimme vuosia sitten, kun vierailimme ensimmäisen kerran Serlachiuksessa. Päivitimme tietojamme tarjonnasta ja laajensimme näkemystämme ottaen mukaan myös majoituksen, iltapalan, viinimaistiaiset ja taidesaunavierailun. Esittelemme tässä ensimmäisessä artikkelissa Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan parhaita paloja eli käymme näyttelyissä ja saunomassa.

Appa testasi Lahden suosituimman kirpputorin

Appa testasi Lahden suosituimman kirpputorin

Lähdimme yhteistyöhön Visit Lahden kanssa ja sitä kautta saimme muutaman kohteen, joihin kannattaisi tutustua osana nostalgiaviikkoa. Yhdeksi valikoitui Kisälli, joten appa ja mammu matkustivat sinne ja testata miten pärjäämme kirpputorimyyjinä. Moni ystävämme, joille kerroimme tästä projektistamme väitti, että Kisälli on Lahden suosituin/paras kirpputori . Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti paitsi Kisällistä ja sen historiasta, omista kokemuksistamme kirpputorimyyjinä eli mitä tuosta muutaman viikon kokeiluista jäi käteen? Oliko se siinä vai innostuimmeko kirpputoreilusta?

Urkuyö ja aaria – musiikkikesän houkuttelevin festivaali Espoossa

Urkuyö ja aaria – musiikkikesän houkuttelevin festivaali Espoossa

Musiikkikesän 2024 houkuttelevin festivaali Urkuyö ja aaria järjestetään Espoossa. Korkeatasoinen ohjelmisto kokoaa jälleen kerran kotimaisia ja ulkomaalaisia huippumuusikoita esiintymään tähän 1986 perustettuun tapahtumaan. Avajaiskonsertit ovat to 6.6. ja pe 7.6.2024 klo 19 Tapiolan kirkossa. Sen jälkeen konsertit pidetään torstai-iltaisin klo 21 Espoon tuomiokirkossa. Varaa siis torstai-illat hyvälle klassiselle musiikille!

Uusi matkailukohde Fuengirolassa: El Boquetillon valtavat seinämuraalit

Uusi matkailukohde Fuengirolassa: El Boquetillon valtavat seinämuraalit

Oletko tietoinen, että uusi valtavan kokoisten seinämaalausten täyttämä kaupunginosa El Boquetillo valloittaa matkailijoita Fuengirolassa? Nämä syksyllä 2023 valmistuneet muraalit löytyvät Elolan stadionin ja El Boquetillon kauppahallin väliseltä alueelta vajaan 1 km päästä Fuengirolan rautatieasemalta. Lue lisää tästä must-kohteesta tästä artikkelista.

Biarritz on kuninkaallisten lomapaikka

Biarritz on kuninkaallisten lomapaikka

Ranskan länsirannikolla sijaitseva Biarritz oli aikoinaan Ranskan keisarinna Eugenien ja sittemmin kuninkaallisten lomapaikka. Tuo lomakaupunki oli ollut pitkään matkatavoitelistallamme, kunnes haaveemme muuttui todeksi vuonna 2016. Päädyimme sinne etsittyämme Kanarialta sopivaa paluureittiä Suomeen. Näin se elämä kuljettaa eläkeläisiä. Lyhyen tutustumisen jälkeen ymmärrämme, miksi Ranskan kuninkaalliset olivat valinneet sen rantalomapaikakseen. Tästä matkakertomuksesta löytyvät kauniin rantakaupungin parhaat palat.