Lahti nostaa nostalgiaa

Lahti nostaa nostalgiaa

Aloitimme yhteistyön kotikaupunkimme Lahden matkailutoimen Visit Lahden kanssa. Tutustumme muutamiin kohteisiin, jotka liittyvät tavalla tai toiselle Lahden historiaan. Projektin merkittävin ajankohta on Nostalgiaviikko, jonka suurin tapahtuma Classic Motorshow kokoaa 4.-5.5.2024 Lahden messukeskukseen klassikkoajoneuvojen ystävät ihailemaan yli 400 klassikkoajoneuvoa.

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee Suomen alppikylän ytimessä

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee Suomen alppikylän ytimessä

Vierailumme Levillä paljasti, että Break Sokos Hotel Levi sijaitsee Suomen alppikylän ytimessä. Edellisistä vierailuistamme oli kulunut sen verran aikaa, että olimme täydellisen pölmistyneitä löydettyämme itsemme alppikylästä. Levi on kasvanut vuosikymmenten aikana valtavasti eikä kasvulle näy pysäyttäjää. Rakentaminen jatkuu ja yhä kansainvälisempi matkailijajoukko valloittaa alueen vuodesta toiseen.
Meillä oli mahdollisuus tutustua Levin ihmeeseen oltuamme Break Sokos Hotel Levin vieraina muutaman vuorokauden. Se mitä näimme ja koimme selviää tästä artikkelista. Tervetuloa Suomen ”alpeille”.

Viva El Toro! – Lahden legendaarisin pippuripihvin kotipaikka

Viva El Toro! – Lahden legendaarisin pippuripihvin kotipaikka

Jokainen hyvän pippuripihvin ystävä tietää, että sellaisen saa, kun menee syömään El Toro -ravintolaan Mariankatu 9 Lahdessa. Päätimme selvittää, onko tuo Lahden legendaarisin pippuripihvi edelleen maineensa veroinen. Kuinka testissä kävi, selviää, kun luet tämän artikkelin. Samalla otimme muutenkin selvää Hämeenmaan ravintoloihin kuuluvan El Toron historiasta ja nykypäivästä.

Kino Iiris – lahtelainen legenda jo eläessään

Kino Iiris – lahtelainen legenda jo eläessään

Jokainen Lahdessa vähän pidempään elänyt tietää Kino Iiriksen, tuon piskuisen Saimaankatu 12:ssa sijaitsevan  elokuvateatterin, josta voi sanoa, että ” lahtelainen legenda jo eläessään”. Aloitimme blogiyhteistyön Visit Lahden kanssa ja sieltä suositeltiin, että tutustuisimme vähän tarkemmin millaista tarjontaa Kino Iiriksellä on.  Veikkaan, että yllätyt tämän artikkelin luettuasi paitsi teatterin erinomaisesta elokuvatarjonnasta myös muista palveluista mitä legenda tarjoaa.

Original Sokos Hotel Puijonsarvi kiillotti sarviaan

Original Sokos Hotel Puijonsarvi kiillotti sarviaan

Tutustumiskiertueemme uusittuihin Sokos-hotelleihin jatkui Kuopioon. Original Sokos Hotel Puijonsarvi jatkaa samalla linjalla, jonka olemme saaneet todeta jo useassa kaupungissa. Saimme majoittua upeassa sviitissä ja ruokailla ranskalaistyylisessä Frans & Sophie bistrossa. Pääsimme myös tekemään kierroksen hotellin muissa tiloissa. Mitä koimme ja näimme, selviää tästä postauksesta.

Serlachiuksen Taidemuseo Gösta on Suomen paras ”maalaistaidemuseo”

Serlachiuksen Taidemuseo Gösta on Suomen paras ”maalaistaidemuseo”

Serlachiuksen Taidemuseo Gösta on Suomen paras ”maalaistaidemuseo”. Tällaisiin ajatuksiin tulimme, kun kävimme toisen kerran elämässämme pohjoisella Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa. Museosta löytyy Akseli Gallen-Kallelan, Emil Wikströmin, Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin, Hugo Simbergin ja monien muiden teoksia. Huikeita juttuja! Mesenaatti ja taiteen kerääjä Gösta Serlachius on tehnyt suuren palveluksen Suomen kansalle kerätessään kansallisaarteita yhteen paikkaan. Eikä keräys ole onneksi päättynyt, sillä vuonna 1933 perustettu taidesäätiö tekee edelleen harkiten, mutta jatkuvasti sinne hankintoja.