Onko Gran Melia Palacio de Isora Teneriffan paras hotelli?

Tämän postauksen luettuasi voit päätellä olisiko Gran Melia Palacio de Isora Teneriffan paras hotelli? Tuo Melia-ketjuun kuuluva Alcalan kylässä Teneriffalla sijaitseva hotelli, joka sai meidät kokeneet matkailijat haukkomaan henkeä monestakin syystä. Kaikki oli kohdallaan eli kelpasi meille. Pieni miinus tulee huoneemme sijainnista, mutta senkin kanssa saattoi elää syystä, että yleiset tilat, valtaisat altaat ym. riittivät nostamaan kokonaisuudet kirkkaasti plussalle. Saimme nauttia yhden parhaista lomaviikoistamme koskaan.

Jos vierastat hotellin kehumista, älä lue tätä. Kehut tulevat kuitenkin sydämestä eikä hotellilla ole osaa ei arpaa siihen, että päätin kirjoittaa tämän blogin. Teimme sen itseämme varten syystä, että haluamme palata sinne joskus. Editoidessani tätä postausta voi tuohon jatkaa, että ”heti kun korona suo”.Nyt jälkikäteen voin todeta, että todella monet lukijani innostuivat jutustani niin paljon, että ovat käyneet tässä upeassa hotellissa. Kaikki ovat tykänneet.

(Tämä artikkeli on editoitu 3.12.2020)

Onnistuin tekemään tämän varauksen vuotta aikaisemmin RCI:n kautta. Emme kuitenkaan halunneet lentää Kanarialle vain yhdeksi viikoksi, joten päätin etsiä lisää kohteita. Jostain käsittämättömästä syystä löysin  5 tähden Melia-ketjun hotelleista vapaan RCI-viikon myös seuraavalle viikolle Lanzarotelta. Ettei ilo loppuisi liian lyhyeen, sain vielä jatkoksi viikon Gran Canarialta. Trio oli täynnä ja odotus alkoi. Olivatko nuo viikot kovan odotuksen veroisia, selviää matkablogeistani, jotka löytyvät tämän postaukseni lopusta.

Aloitan saarihyppelymme Teneriffalta, jossa sijaitsee Gran Melia Palacio de Isora. Se on huikea hotelli! Matkakertomuksia tältä reissulta on peräti 7. Tässä keskityn ainoastaan tähän hotelliin. Olimme olleet edullisista lennoista johtuen pari yötä Los Christianoksessa. Sain nimittäin meille edestakaiset lennot Lontoon kautta satasella.

Koska Asko Tours on ”halpamatkatoimisto, joka tykkää luksuksesta, hypähdimme Tryp-hotellissa viettämiemme parin yön jälkeen paikallisbussiin ja pääsimme 3,80 euroa maksaneelle kyläkierrokselle. Koska meillä oli aikaa, ei haitannut lainkaan vaikka matkaan meni tunti. Kaiken huipuksi bussipysäkki oli aivan hotellimme kohdalla, joten ei huono! Tässä tarinaa tuosta matkamme alkuosuudesta:

Kanarian saarihyppely 2017 osa 1 Teneriffa: Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes ja Alcala – Appamatkustaa

Sisään kuin parempikin väki: loungen kautta

 

Koska olemme RCI:n jäseniä, kuuluimme yllättäen Melia Clubiin, jolla on noissa hotelleissa erikoiskohtelu. Ilmoittautuessamme bellboylle hotellin edessä, meidät ohjattiin välittömästi jäsenten loungeen. Erinomaisen tyylikkäästi sisustettu huone loksautti #eläkeläiselämää viettävän pariskunnan suut auki heti nähdessämme mihin meidät ohjattiin.

Tyylikkäästi pukeutunut kaunis Vanina-rouva otti meidät ystävällisesti vastaan. Samalla, kun kirjauduimme sisään, hän kysyi haluaisimmeko cavaa? Meiltä ei tarvinnut tuollaista kahdesti kysyä ja kohta meille tuotiin lasilliset kuohuvaa. Vanina on ammattilainen. Kiitos hyvästä palvelusta!

Maistui varmaan minullekin.

Esittelen tässä saman tien loungen tarjontaa. Koko päivän oli maksutta tarjolla kahvia ja teetä, virvokkeita, olutta, hedelmiä, leivonnaisia,…

Teevalikoimakin oli ihan jees…

Tarjoilupuoli puhkesi kukkaan iltaisin klo 18-19, jolloin pöytä laitettiin koreaksi.

Andres oli varsinainen valopilkku ja upea asiakaspalvelija. Päivisin hän kantoi meille klubilaisille varatulle 275 metriä pitkälle ”infinity”-allasalueelle jääkylmiä vesipulloja ja hedelmiä. Hänellä oli kuulemma myös salainen puhelinnumero yläkerran isäntään, säiden haltijaan. Iltatarjoiluun mennessämme Andres tuli kysymään ”Saisiko teille olla cavaa?” Ja kohta se ilmaantui pöytään. Asiakaspalvelija isolla A:lla.

Ihan käsittämättömältä tuntui, että RCI-pisteillä ja 169 eurolla/viikko voi saada tällaista ekstraa!

Pyytämättä ja yllättäen kuin entinen faksi ilmestyi pöytään tämä kuohuviinistä, katkerosta ym. tehty drinkki. Jotenkin tuntui, että meistä pidettiin huolta.

Loungen suhteellisen pienten tilojen istuimet oli aseteltu ryhmiin, joten keskustelut muiden hotellivieraiden kanssa olivat ”arkea” joka ilta. Tämä latvialaisryhmä tuli tutuksi viikon aikana melko hyvin. Sisarukset puolisoineen ja lapsineen ovat Riikasta. Oli hieno juttu vaihtaa kokemuksia matkoista, kuulla vinkkejä Melia-hotelleista kuten myös Latvian nähtävyyksistä. Saimmepa eräältä englantilaispariskunnalta sellaisen Melia-vinkin, että vuoden kuluttua kutsuu Malta, josta löytyi tällainen ihanuus!

Radisson Blu Golden Sands on harvinainen hiekkarantahotelli Maltalla – Appamatkustaa

 

 

Gran Melia Palacio de Isoran huoneistossakin oli tyyliä, kuten kaikessa muussakin hotellin alueella

 

Odoteltuamme vähän aikaa meidät saateltiin bellboyn toimesta huoneistoomme. Meitä odotti tyylikkäästi sisustettu huoneisto.

Mutta meitä odotti myös yllätys, joka tuli kuin puskista:

Pullo erinomaista Freixenetin cavaa oli kuskattu tervetulotoivotukseksi. Tuntui hyvältä tämä kaikki!

Tyyliä laidasta laitaan.
Yksityiskohdat on mietitty viimeisen päälle. WC-pytyn päältä löytyy tällaista taidetta.
Kosmetiikkavalikoimassa ei ollut valittamista ainakaan laadun suhteen.
Parveke ei ole mikään kaksinen tuossa hintaluokassa.
Huoneen sijainnin kanssa saattoi elää.

Aulat ja yleiset tilat 

 

Gran Melia Palacio de Isoran yleisten tilojen (sisustus)arkkitehdit osasivat asiansa, ainakin meidän mielestä. Olimme todella vaikuttuneita siitä kauneudesta ja tyylikkyydestä sekä oivallisista yksityiskohdista, joihin hotellissa törmää tämän tästä. Kuvat puhukoon puolestaan!

Ei ole ihme, että tämä hotelli on kerännyt erinäisen määrän palkintoja.

Kyllä meidän kelpasi viettää #eläkeläiselämää tuollaisessa paikassa. Unohtumaton kokemus!

Suuri keskusaukio eli vuorokauden ajan mukaan. Iltaa kohti sen kauneus korostui La Gomeran taakse painuvan auringon myötä. Sen jälkeen tunnelmaa kohottivat suihkulähteet ja pienet vesiputoukset.

Jotenkin koki elävänsä viikon ajan satumaailmassa keskellä Tuhannen ja yhden yön tarinoita.

Euroopan pisin uima-allas ”infinity” 

 

Täytyy olla melkoinen juttu, että uima-allas saa meidät ääneen ihmettelemään, että ”oh hoh”. Nyt kävi niin, kun astuimme hotellin uima-allasalueelle.

Vastaan uiskenteli Euroopan pisin (hotelliväen tietojen mukaan) uima-allas, noin 275 metriä pitkä infinity-allas.

Hämmästyttävää, että vaikka hotelli oli täynnä, uima-altaassa oli vain vähän uimareita. Suuri osa oli pakkautunut muihin altaisiin. Ne olivatkin sitten täynnä lapsiperheitä ja mekkala oli sen mukaista. Ei haitannut meitä se.

Olihan se ainutlaatuinen paikka!

Melia-klubin oma alue

 

Harvemmin olemme tunteneet oloamme niin etuoikeutetuiksi kuin Gran Melia Palacio de Isorassa. Jopa uima-allasalueella meille oli rajattu oma alue.

Tällainen näkymä tuli tutuksi aurinkotuoleissa lueskellessa ja kirjoitellessa. Ei Askompaa!

Häikäisevän kauniit auringonlaskut

 

Tarkoin olivat arkkitehdit miettineet asioita suunnitteluvaiheessa. Noin 40 km päässä sijaitseva La Gomeran kaunis saari siinteli horisontissa ajoittain selkeänä kokonaisuutena, ajoittain usvan hämärtämänä. Jokainen ilta viikon aikana päättyi kauniiseen auringonlaskuun. Pilvet estivät täydellisen auringonlaskun, mutta ei ole näissäkään kuvissa valittamista.  Alla muutama todiste siitä, että kaunis on tuokin maa.

Jotain ainutlaatuisen kaunista jäi muistoksi paitsi kuvina, myös pysyvinä muistoina. Joskohan jälleen kolmen vuoden kuluttua…?

 

Hotellin muut alueet pähkinänkuoressa

 

SPA-osastosta erillisenä olivat sen hierontahuoneet, jotka oli sijoitettu yksityisalueemme vierustalle.

Valtavan kokoisessa hotellissa oli useita ravintoloita. Tässä piskuinen kalaravintola.

Sen vieressä oli grilliravintola. Red Carpet -alueelta löytyvät oman ravintolansa, mutta se kallis erikoisalue jäi meiltä kokematta. Juttelin tuosta punaisesta osasta erään saksalaisen opettajanaisen kanssa, joka kävi siellä kuulemma vuosittain. Viikon reissu lukuisine ekstraelämyksineen maksoi kuulemma 2500 euroa! Huh huh! Ei sopisi meidän lompakolle se, ei!

 

Viiden tähden aamiainen

 

Kokemustemme mukaan aamiainen ja ympäristö, jossa se syödään, kielivät paljon hotellin tasosta. Aamiainen on hetki, jolloin lähes koko hotellin asiakaskunta kohtaa henkilökuntaa päivittäin. Gran Melia Palacio de Isora ”säilytti” arvioinneissamme viisi tähteään myös noiden aamukokemusten jälkeen. Ravintolaan astuttaessa eteen avautuu avara aula.

Ravintola on jaettu useisiin osiin niin, että iso hallimainen tunnelma pystytään välttämään.

Toiselta puolelta löytyi vielä altaan vierestä alue, joka on varattu ainoastaan aikuisille

Kaikki tarjoilu oli sijoitettu valtavan  kauppahallimaisesti ravintolan keskelle.Se oli erinomainen ratkaisu. Sisään astuttaessa kohtaa ensimmäisenä kuohuviinialtaan, jossa tarjolla oli Freixenetin ”parempaa” Excelcior-kuohuviiniä. Voi sanoa, että päivämme alkoivat todella tyylillä!

”Kauppahallissa” kaikki oli tyylikkäästi tarjolla ja valikoimaa oli ”riittävästi”.

Paistopisteet sijaitsevat hallin molemmissa päissä.

Nuo aamiaishetket ohittivat jopa kotiaamiaiset, jotka ovat meillä se päivän tärkein ruokahetki 🙂

Tulihan yhtenä aamuna hedelmätiskillä vastaan hedelmä, johon emme ole aiemmin (muistaaksemme?) törmänneet. Chirimoya näyttää lähes inhottavalta limakasalta, mutta maistuu erinomaisen makealle. Nmm!

Että mitäkö tuo kokonaisuus maksoi? Muistini mukaan sen hinta syksyllä 2017 oli 13 €. Niin!!!

 

Ranta-alue täydentää elämyksen

 

Tämä hotellin edustalla oleva allas oli kansan suosiossa silloin, kun aallot löivät vauhdilla noiden paalujen välistä.

Näkee helposti, että ollaan tulivuorisaarella. Tämäkin mukava pikkuranta on lähellä hotellia, itseasiassa hotellin rakennuttama.

Hotellin ja meren välissä on mukava rantabulevardi, jossa käyskentely on hienoa touhua.

 

SUMMA SUMMARUM:

Gran Melia Palacio de Isora on loistohotelli. Se on yksi parhaita, missä olemme majoittuneet.

Hotellista on vaikea löytää mitään moitittavaa. Jos oikein kiristää, pienoiskeittiössä olisi saanut olla keittolevy, mutta kun valitsimme aamiaistarjoilun, ei sitäkään olisi kaivannut. Mikro, kahvinkeitin ja jääkaappi riittivät vallan mainiosti.

Plussapuolelle löytyy sitten vaikka mitä. Se selvisi, kun luki tämän matkakertomuksen. Tästä ei voi seurata muuta kuin se, että jäämme kuolaamaan mahdollisuutta päästä uudelleen tuohon kauniiseen hotelliin. Tätä päivitystä kirjoittaessani voisi jo luottaa siihen, että korona väistyy ja pääsemme taas reissaamaan.

 

Seuraavat pari viikkoa vietimme muissa Melia-hotelleissa ensi Lanzarotella ja sitten Gran Canarialla. Niihin voit tutustua alla aukeavista matkakertomuksista:

Kanarian saarihyppely 2017 Lanzarote – Melia Salinas on hotelli aikuiseen makuun

Gran Canarian Melia Tamarindos yllätti kokeneet matkaajat jekuillaan

Ja tästä matkakertomuksesta löytyy hieman tietoa myös Alcalan kylästä, jossa kannattaa käydä etsimässä ruokapaikkoja.

Kanarian saarihyppely 2017 osa 1 Teneriffa: Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes ja Alcala – Appamatkustaa

 

Seuraa matkapäiväkirjojen ilmestymistä Facebook-sivulta Appa matkustaa. Käy tykkäämässä sitä, jotta näet uusimmat postaukset sitä mukaan, kun niitä sinne laitan.

Comments

 1. Alcalan kylä on huippu, loistavia ravintoloita useita ja parempi hinta / laatu kuin hotellin ravintoloissa. Kaiken kaikkiaan mukava paikka lomailla! https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/alcala-piilotettu-helmi-teneriffalla/

  1. Kiitos Rami, kun laitoit lisäinfoakylästä ja sen ravintoloista lukijoille ja meillekin, kun taas sinne menemme. Olemme todella huonoja ravintolakävijöitä syystä, että harvoin laatu ja hinta kohtaavat.

 2. Armi Salo says:

  Voi Veljet!

  Nyt jos ois valta ja voima…. ottas ja lähtis =)
  Kiitos ! Kiva päästä edes haaveilemaan ja nojatuolimatkalle kuviesi ja matkakertomustesi kautta.

  1. Kiitos Armi! Lämmittää kovasti, että muutkin innostuvat näistä matkakertomuksistani. Minut ne ainakin saavat kuolaamaan oikein kunnolla. Onneksi voimme olettaa, että ensi vuonna pääsemme jälleen matkustamaan turvallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.