·

Naantalin asuntomessut senioribloggaajan silmin

Meillä oli ainutlaatuinen mahdollisuus käydä mediapäivänä tutustumassa ennakkoon Naantalin Luonnonmaan saarella 15.7.2022 aukeaviin asuntomessuihin. Messukokemus poikkesi aiemmista vuosista siten, ettei tungosta ollut missään.

Tämä artikkeli on miesmäinen näkemys siitä, mikä kiinnosti kuvaamisen arvoisesti. Valikoiva tarkkaavaisuuteni ja lahjomaton silmäni kuvasi sen, mikä minua miellytti. Moni asia miellytti 🙂

Huomaa jutun lopussa oleva arvonta!

Olimme positiivisen yllättyneitä mammun kanssa saatuamme kutsun mediapäivään. Asuntomessut ovat kiinnostaneet meitä aina, joten lähdimme todella mielellämme mukaan. Mielenkiintomme kaksinkertaistui, kun sisustussuunnittelijatyttäremme Maiju Lampi oli myös kutsuttujen listoilla syystä, että hän oli hakemassa ideoita omiin töihinsä oman toimistonsa Design by Lampi edustajana.  Teimme siis treffit messualueelle ja lähdimme kiertämään asuntoja, joista lähes 30 oli jo valmiina.

Tapasimme tyttäremme Maijun aamiaisella, jonka jälkeen oli ohjelman virallinen osuus, jossa saimme asuntomessujen suunnittelijoilta ja järjestäjiltä hyvää taustatietoa messujen synnystä.
Aamiaisen ja infon jälkeen olimme valmiit lähtemään kiertämään messualuetta. Mukana sisustussuunnittelija Maiju sekä matkabloggaajat Marjatta-mammu ja Asko-appa. Varustus oli työmaa-aluelakien mukainen eli ei-sovi-hellepäivään-look. Ainakin kypärät siirtyivät melko pian laukkuihin 🙂 Varustus oli kaiketi sitä ns. hätävarjelun liioittelua, joka johtui siitä, että käppäilimme rakennustyömaa-alueella.

 

Miesbloggaajan valikoiva tarkkaavaisuus löysi paljon hienoja saunoja

 

En osaa selittää miksi miesbloggaajan valikoiva tarkkaavaisuus löysi paljon hienoja saunoja. Tässä muutama kuvapläjäys:

Niinpä niin. Lasiseinähän siitä vielä puuttuu, kuten seuraavastakin kuvasta. Kyllä tuo kelpaisi minulle senkin asennuksen jälkeen.

Tästäkin tulee kaiketi akvaariosauna.

Tämän kohteen muotokieli, värit ja valtaisan kokoiset laatat saivat katsojan ihastelemaan näkemäänsä. Hyvä hyvä!
Tässä japanilaistyylisessä asunnossa oli persoonallinen kylpytila, jossa viihtyisi varmasti pidempäänkin. Tuo takana oleva lasiseinä taisi olla jonkinlainen peililasi eli ei siinä tarvitse ihan näyteikkunassa kylpeä. En ole ihan varma, mutta uskallan heittää tuollaisen muistelon.

 

Muutama kurkkaus tämän ajan designiin

 

Minulla ei ole samanlaista kykyä/halua merkata muistiin edes kiinnostavien asuntojen nimiä ja suunnittelijoita (näkeehän ne esitteestä) kuin eräällä alan ammattilaisella 🙂 Jätän sinulle, arvoisa lukijani, tehtäväksi etsiä messuluettelosta tai vain kierroksen aikana, alta aukeavien kohteiden nimiä ja tietoja. Yhdistävänä tekijänä näille kaikille on, että ne jotenkin osuivat ja upposivat.

Ei sille voi mitään, jos tykkää beigestä ja vaaleasta, kuten minäkin. Kauniiseen luontoon sopeutuva harmonia on messujen ydinsana. Samat värit löytyvät sekä sisältä, että ulkoa.

Tässä on uskallettu rikkoa skandinaavista, luontoon sopivaa värimaailmaa tyylikkäällä tavalla. Ja pakko on myöntää, että muodot ja suunnittelu pöydistä lamppuihin miellyttävät.

Kyllä kelpaisi asustella tässäkin kämpässä. Onneksi olkoon suunnittelijat!
Tämän talon isäntä oli paikanpäällä esittelemässä vaimonsa (ja varmasti isännänkin) suunnittelemaa kaunista kokonaisuutta. Ehkä tuosta etualalla sijaitsevan liesitason reunasta kaukosäätimellä nouseva suuri taulu-tv saattaa olla ainakin isännän mieleen. Vaimo voi katsella sohvalta televisiota ja ihailla kun isäntä loihtii sen takana herkullista ruokaa. Näin minä asian kuvittelin 🙂
Aivan kuin tuo sama värimaailma ja kalusteiden muotoilu olisi tuttua myös kotoilusta tykkäävien tyttärieni kodeista. Ovatten ajan hermolla, tottakai, tuolla messuilla meinaan.
Helppo on kipaista takana olevaan vaatehuoneeseen etsimään sopivaa päälle pantavaa.

Kuten edellä olevista kuvista voi päätellä, asuntomessuilla on paljon silmänruokaa. Toki tuo sama linjaus on viety myös suurille parvekkeille ja terasseille, joista en näköjään kuitenkaan ottanut paljon kuvia. Tässä kuitenkin pari.

Tämä akvaarioruokailutila oli rätkäisty pihalle ohikulkijoiden kuolattavaksi 🙂

Asuntomessujen vakioherkkua olivat valtavan suuret katetut parvekkeet, joissa sopii syömään, juomaan ja oleilemaan. Ne tulevat olemaan kovassa käytössä. Lasitettuja parvekkeita ei löydy kuvistani ja sen ymmärtää, sillä noin suurten lasipintojen liikuttelu edellyttäisi jo lasiovia ja pestävää olisi yli keskimääräisen sietorajan.

Eräänlaista designia se on tämäkin. Mediaa pidettiin kuin mansikka kupissa. Tarjoilua oli vähän joka nurkassa.
Tämä herra taikoi vieraille erittäin hyviä mocktaileja. Nappasin reseptit talteen. Ei kun mocktailemaan vaan kaikki tyynni!

Eräässä pisteessä tehtiin viime vuosien hitillä eli pizzauuunilla herkkuja.

Kuten huomaatte, jotain pieniä suuria iloja tarjoutuu, kun heittäytyy eläkeläisenä lähes täyspäiseksi harrastelijabloggaajaksi.

 

Asuntomessukierros oli myös vanhojen ja uusien tuttujen kohtaamista

 

Oppilaan ja opettajan kohtaaminen. Helena Karihtala oli muistini mukaan tyttäremme opettajana, kun Maiju päätti keski-iän kriisissään heittäytyä toiveammattiinsa ja opiskeli sisustussuunnittelijaksi. Tuskin olivat opinnot vielä päättyneet, kun hän oli jo perustanut oman yrityksen Design by Lampi.
Designerien hauska kohtaaminen tapahtui tämän aurinkotaideteoksen juurella. Kiinnitimme huomiota noihin kellon juurella oleviin City Birdeihin, joita olimme lähes ostamassa hankkiessamme aikoinaan taulun taiteilija Netta Tiitiseltä, joka käytti myös City Birdejä omissa teoksissaan. Nyt kävi niin, että taiteilija Samuli Alonen oli juuri viimeistelemässä aurinkoteostaan näyttelyalueella ja satuimme paikalle. Ei aikaakaan, kun Design by Lampi ja Design Alonen olivat vaihtaneet yhteystietoja ja kohtaamisia on tulossa ainakin sähköpostiviestinnän perusteella. Taitavat appa ja mammukin lähteä käymään Keski-Suomessa jossain vaiheessa tutustumaan taitelijan pyhättöön.
Tutui ja puolitutui…
Tämän suunnittelijakaksikon muistan japanilaisesta talosta, jossa on se akvaarioamme 🙂

 

Miten sisustussuunnittelija Maiju Lampi näki asuntomessut?

 

Hei hei, älä vielä poistu! Katsopa miten sisustussuunnittelija Maiju Lampi näki nämä samat messut tehtyään täsmälleen saman kierroksen kuin minä. Ero nuorella ja vanhalla somettajalla oli se, että nuori pystyi käsittelemään saamaansa informaatiota huomattavasti nopeammin kuin vanha. Nuori otti kuvan ja jos se oli mieluisa, tuo uunituore otos lähti välittömästi bittiavaruuteen ja kapseloitui täsmälleen oikeaan paikkaan Instagramin tarinoihin. Mukana oli kuvan lisäksi oleellista tietoa kohteesta, suunnittelijasta yms. Voi että!

Koska IG:n tarinoiden ikä on yhtä pitkä kuin perhosen eli yksi vuorokausi, minä keskitän tarmoni mieluummin niihin ns. feedeihin.

Löydät Maijun highlightit täältä eli avaa linkki ja sieltä vasemmalta Highlight-pallo ”Asuntomessut”:

Sisustussuunnittelu & stailaus (@design_by_lampi) • Instagram-kuvat ja -videot

Haluatko ilmaisen pääsylipun matkamessuille?

 

Jos olet halukas lähtemään  matkamessuille, osallistu arvontaan, jossa palkintona on kaksi lippua messuille. Riittää, että kommentoit tätä artikkelia perässä olevassa kommenttikentässä 30.6.2022 klo 22 mennessä. Arvon liput ja ilmoitan voittajat Facebook-sivullani Appa matkustaa 1.7.2022.

 

Samankaltaiset artikkelit

40 Kommenttia

 1. Ollaan käyty vuosittain asuntomessuilla lukuun ottamatta viime vuotta, jolloin aika ei vain riittänyt. Ajatuksena on myös lähteä Naantaliin.

  Arvotko lippuja kuitenkin asuntomessuille? (en osallistu arvontaan)

  1. Nyt ei todellakaan kannata jättää väliin!
   No miksi liput eivät kelpaa, jos vaikka onnetar hymyilisi 🙂 Hyvää juhannusta teillekin!

 2. Juttu oli kivan tuttu
  .niinkuin Appa jutut ,olemme pruukanneet käydä asuntomessuilla joinakin vuosina ja haaveena on nämäkin asuntomessut

 3. Emme ole moniin vuosiin käyneet asuntomessuilla. Asumme järven rannalla ja jossakin vaiheessa rantasaunan rakentaminen on ajankohtaista. Nuo artikkelin kuvat asuntojen vesistölle aukeavista ikkunoista olivat huikeita.

 4. Yhteen hienoon messutaloon jo päässyt sisälle. Myös loput kiinnostaa. Joten mukana arvonnassa 🙂

 5. Remontti-ideoita voisi miehen kanssa tuolta käydä katsomassa, jos onni suosii.

 6. Väri- ja materiaaliyhdistelmät sointuvat kauniisti. Onneksi ei ollut paljoa harmaata/mustaa/valkoista. Osallistun mielellään arvontaan 🙂

 7. Aina kiva lukea lukea juttujasi eri kohteista. Me etsimme juuri inspiraatiota saunan remontointiin, joten messuliput tarpeen.

 8. Hienoja asuntoja edelleen rakennetaan ja minäkin tykkäsin saunoista.
  Olemme parhaillaan merirosvo risteilyllä Alanyassa.
  Tapaamisiin… Keke

 9. Upeita kohteita jälleen ja kiva kooste! Toivottavasti pääsen tänä vuonna itsekin asuntoja ihastelemaan 😍

 10. Artikkelin saunaosuus erityisen kiinnostava mutta silmänruokaa ovat ehdottomasti nuo mansikkakipot!

 11. Olisi mukava päästä messuille eli mukana arvonnassa 🙂

 12. En ole koskaan päässyt käymään Asuntomessuilla ja nyt kun ne olisivat kerrankin naapurikaupungissa, niin olisi mahtava kesäelämys! 🙂

 13. Meillä on rakennusunelmia ja haemme mielellään ideoita asuntomessulta! 🤩🙌

 14. Messut kiinnostaa tänä vuonna nimenomaan sijainnin eli Naantalin ja merellisyyden takia. Hauska päästä kurkistamaan kulissien taakse.

 15. Ensimmäinen yhteinen asunto edessä mieheni kanssa, olisipa kiva päästä katsomaan sisustusideoita! 🤩 Ehdottomasti mukana arvonnassa.

 16. Messuille olisi mukava päästä tänä vuonna, joten mukana arvonnassa. 😊

 17. Messut kiinnostaa kovasti ja samalla lapset pääsisi näkemäön muumitkin kun Naantaliin ajetaan🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *