· ·

Petite Ansen Beach Seychelleillä on La Diquen saaren paras varpaisteluranta

Petite Anse yllätti meidät perusteellisesti kauneudellaan ja etenkin varpaistelupaikkana. Jouduimme nousemaan Anse Grandelta La Diquen saarella pienen mäen yli kohtuullisen haastavaa polkua pitkin päästäksemme tuonne huikean hienolle, ehkä Seychellien parhaalle varpaistelurannalle. Tässä parin ihmisen ”testissä” olivat mukana La Diquen lisäksi Mahen ja Praslinin saaret.

Jos Luoja on suosinut Suomea antaessaan meille 150 000 järveä, tuhlaili se myös Seychelleillä antaessaan sinne 115 saarta, joita kaikkia ympäröi maailman kauneimmat varpaistelurannat. Haluamme antaa lukijoillemme mahdollisimman hyvän kuvan siitä, millaisesta paratiisista on kyse noilla saarilla. Tässä on mielestämme Seychellien paras varpaisteluranta, Petite Anse.

Yllä olevan kartan oikeassa alanurkassa on ympyröity tämänkertainen esittelykohde Petite Anse eli pieni ranta. Esittelin edellisessä matkakertomuksessani Grand Ansen eli suuren rannan. Se matkakertomus löytyy täältä:

Seychellit – Onko Grand Anse La Diquen paras varpaisteluranta?

Löysimme pienen kyselyn jälkeen polun, jota pitkin pääsee Petite Anselle. Se lähtee noin 100 m päästä kallioista pienen kumpareen takaa. Pieni siltä on hyvä vinkki siitä, että olet oikealla tiellä.

Noin 10 minuutin nousun ja laskun jälkeen alkaa näkyä tämä huippuranta.

Grand Anse Beach on huikean hieno Petite Ansen isoveli. Se teki meihin lähtemättömän vaikutuksen, mutta Petite Anse Beach ei jäänyt kakkoseksi muuta kuin koossa. Se on ehdotonta eliittiä, jos kriteerinä ovat varpaistelu- ja uintimahdollisuudet, siisteys sekä kaunis Luojan luoma luonto. 

Hauska yksityiskohta olivat nuo yllä olevat lehtimajat, jotka ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Täytyy vain ihmetellä, missä ovat kaikki matkailijat? Upealla, vaalealla, roskattomalla varpaistelurantojen ykkösellä ei ollut ajoittain ristin sielua.

Nämä Luojan taideteokset ovat Seychellien tavaramerkki kaikilla saarilla. Meille tuli vahvasti mieleen lahtelainen, edesmennyt taiteilija Olavi Lanu, jonka betonitöissä on vähän samaa ideaa.

(Käykäähän kävelyllä Lanun maksuttomaan taidepuistossa Kariniemen mäellä, kun tulette Lahteen.)

Muutama toinen toistaan upeampi purje-/moottorialus oli ankkuroitu Petite Ansen rantamaisemiin. On vaikea kuvitella parempaa paikkaa uinnille ja venelomailulle kuin tuo.

Oletus on, että nämä pari hedelmäbaarin pitäjää ovat kyhänneet rannalla olevat lehtimajat? Tämä heidän baarinsa on ainoa myyntipiste rannalla. Mielellään kävimme istahtamassa varjossa nauttimassa poikien loihtimia juomia.

Näitä alkoholittomia coctaileja oli useita vaihtoehtoja. Niiden kylkiäisenä tarjotut kookospalat olivat erinomainen välipala ennen seuraavaa kävelypätkäämme.

Hedelmäbaarin takaa lähtee kävelypolku Coco Beachille (ks. kartta yllä) läpi viidakon. Ajattelimme käydä vilkaisemassa tuota kolmatta rantaa. Muutaman sadan metrin päässä totesimme, että ”ei tässä ole järkeä”. Polku oli erittäin kapea, oksat raapivat paljasta ylävartaloani eikä reitityskään ollut paras mahdollinen. Otin puhelimeni Google Mapsin esiin ja totesin, että matkaa on tällä kertaa liian paljon. Palasimme takaisin ja vaelsimme rantojen kautta kämpille samaa reittiä, mitä olimme tulleetkin.

Erittäin suuri suositus noille rannoille. Älä jätä niitä missään nimessä väliin!

Video tuosta rannasta löytyy täältä:

http://appamatkustaa.fi/petite-anse-seychellien-paras-varpaistelu-uintiranta-video/

 

Muut matkakertomukset Seychelliltä on koottu tämän kategorian alle:

Matkakertomuksia ja videoita Seychelleiltä.

Samankaltaiset artikkelit

28 Kommenttia

  1. Niinpä Laura! Se on niin upea paikka, että voisimme mennä sinne uudelleen milloin vaan. Yleensä emme palaa samaan paikkaan juuri koskaan, sillä mielenkiintoisia paikkoja riittää maailmassa. Iso käsi Seychelleille!

 1. Uskon täysillä, että löysitte sen paratiisirannan. Jos lennot eivät olisi Seychelleneille hankalat, niin olisin jo tuolla? Oliko niin, että te löysitte lennot tuonne suht edulliseen hintaan?
  Mikä olikaan reittinne?

  1. Hellurei Sari! Löysimme lennot sivuston http://www.lentodiilit.fi kautta. Maksoimme Lontoon kautta 1 pysähdyksen taktiikalla edenneen reitin hintaan 460 €. Niitä oli myynnissä jopa hintaan 415 €, mutta missasimme ne. Vielä parempi reitti kulkee Gatarin (Doha) kautta. Kannattanee etsiä sieltä vaikka mielestäni tuo Lontoon reitti on ihan ok, kun ajattelee mitä saavuttaa. Ei kun menoksi!

  1. Niinpä Iida! Huonompiakin kohteita on. Lennot ovat sinne halpoja ja kohta esittelen sivuillani kohtuullisen edullisen, mutta hyvän, majapaikankin. Laitahan tavoitelistalle.

 2. Joissakin matkaohjelmissa ja listauksissa tämä ranta on tullut vastaan. Hieno juttu, että löysitte sinne ja pääsitte nauttimaan sen kauneudesta! Komeita noi isot kivet, antaa kyllä rannalle luonnetta.

  1. Sanoisin Rami, että otahan vakavasti Seychellit tavoitelistallesi. Kuten matkakertomuksissani ylistän, sinne kannattaa palata meikäläistenkin. Rannat ja muu kokonaisuus on sellaista, jota löytyy todella harvoista paikoista. Yksi parhaita kohteita!

 3. Pakko ensinnäkin kehua sinua tuosta ”varpaistelu” sanasta! Koskaan en ole kenenkään muun kuullut kyseistä sanaa käyttävän, mutta ihanan osuva! Ei paljoa tarvitse miettiä mihin, viittaat. Varsinkin kun kuvia täydellisestä paratiisista.

  Ihana, jos Seychellit on elämysrikas kohde! Olen mieltänyt sitä hiukan häämatkakohteeksi.

  1. Kiitos Eveliina. Tuon varpaistelusanan ”isäksi” uskallan tunnustautua. En ollut myöskään kuullut/nähnyt sitä missään ennen kuin otin sen sanavarastooni vuosia sitten. Seychellit on ennen kaikkea häämatkakohde, mutta sopii hyvin tällaisille kohta kultahäitä vieävillekin ?

 4. Upealtahan tuo näyttää!! Olen vaan kuullut Seychellillä käynneiltä että kallista on majoittuminen ja kaikki muu siellä, joten itsellä se vei innostuksen kohteesta. Toki kiva kuulla jos sinulla eri kokemus hintatasosta?

  1. Tulipahan todistuksia, että Seychellien kalleus on osin myytti. Majoituimme 5 eri kohteessa, keskihinnaksi tuli aamiaisineen reilu 150 €/yö, joten varsin kohtuullista oli. Maksoimme 10 majoitusyöstä ja matkustamisesta 1500 €/ nenä, joten ei huono. Hintaan sisältyivät myös autovuokrat ja sisäiset lennot/laivamatkat. Muutoin hintataso Suomen luokkaa. Suuri suositus!

  1. Hellurei Sandra. Toukokuu on parasta aikaa mennä Seychelleille. Sadekausi on joskus marras-helmikuussa. Muulloin kuivempaa. Lämpö ympäri vuoden 26-29. Ei Askompaa ?

  1. Kiitos Pirkko! Tuo postauksesi sopii, kuten arvasit, meidän tarpeisiimme erinomaisen hyvin. Usein valitsemme kohteemme sen mukaan, pääseekö siellä varpaistelemaan. Siksi aion haravoida nuo suosikit ja tehdä suunnitelmia mihin matkaamme. La Diquen jälkeen rima tosin nousi kovin korkealle…

  1. Niinpä Annemaria! Meidän rantaelämä keskittyy lähinnä varpaisteluun. Lomailu on meille yleensä kuntoilua ja oleilua. Siksi rannat, joissa on hyvä varpaistella ovat suosikkikohteitamme. Siihen voi kyllä tykästyä…

 5. Mikä täydellinen paratiisi! Tällaisen tyhjän (tai edes lähes tyhjän) paratiisirannan löytäminen on kuin pieni lottovoitto. Ehdottomasti toivelistalle tämä 🙂 Varpaistelu oli ihan uusi joskin osuva sana, jos nyt tulkitsin sitä oikein 😀

  1. Niin on! Ja niitä ”tyhjiä”, upeita rantoja on Seychelleillä useita. 115 saaren joukkoon mahtuu monenlaista, poikkeuksetta upeita. Kiitos ”varpaistelu”-palautteesta. Koen, että kehitin sen sanan vuosia sitten, kun aloin kirjoitella matkakertomuksia ensin omaan käyttöön ja pari vuotta sitten muidenkin luettavaksi.

 6. Toi on aina niin outoa kun törmää maailmalla upeisiin rantoihin mitkä huutavat tyhjyyttään! Itsellä vastaava kokemus Brisbanen läheltä Stradbroke Islandilta. Saaren tunnettu pitkä ranta täynnä elämää ja ihmisiä – mutta sivussa oleva poukama typötyhjä! No, pystyy arvaamaan mistä meidät sosiaaliset suomalaiset löysi? hienointa oli, että läheiseltä kukkulalta pystyi bongailemaan valaiden ”muuttoa”.
  Hieno tuo teidänkin löytämä ranta!

  1. Sellaisiahan ne etsimme. Thaimaan täpötäydet rannat eivät kiehdo, jiten pitää etsiä näitä paratiisirantoja. Onneksi vielä löytyy.
   Olimme jo pari vuotta sitten varanneet lennot ja majoitukset mm. Brisbaneen, mutta sairaustapaus lähipiirissä edti matkan. Ehkä joskus uusi yritys.

 7. Oi, miten kaunis ja ihana paikka! <3 Mahtavaa, että löysitte tuollaisen rannan ja vielä lehtimajatkin. Seychellit on itselleni aika tuntematon kohde, joten oli mukava päästä sen tunnelmiin postauksesi välityksellä. Tuonne minäkin joskus haluan.

  1. Hienoa, että tunnelma välittyy ja innostuit Sonja. Koska lennot ja majoitus ovat nykyisin kohtuuhintaisia Seychellille, kynnys lähteä sinne ei ole korkea. Toivottavasti pääset kokemaan nuo ihastuttavat saaret.

 8. Kommentoin tämän Facebookiinkin, mutta aivan silmiä hivelevän upea ranta näyttäisi olevan! Ja ihanaa, että noin tyhjää. Nautin joka kerta, kun onnistun löytämään aution, hienon rannan

  1. Niinpä Lotta-Maaria! Kuulisin mielelläni, mitä vastaavia olet onnistunut löytämään? Olemme kyltymättömiä hyvien varpaistelurantojen metsästäjiä 🙂

  1. Niinpä Mikko. Tosin Seychelleillä ei ollut millään rannalla paljon väkeä. Oletan, että siellä rajoitetaan turismia kasvamasta ylisuureksi säätelemällä majoituspaikkojen määrää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *