Esittelyvuorossa Holiday Club Tampereen Kylpylän hotelli

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resortsin kanssa.)

Tällä kertaa on esittelyvuorossa Holiday Club Tampereen Kylpylän hotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Lapinniemessä, reilun kilometrin päässä keskustasta.  Meillä oli mahdollisuus vierailla puolen vuoden aikana kaksi kertaa tuossa yli 100 vuotta vanhan puuvillakehräämön tiloihin rakennetussa, uudistuksen keskellä olevassa hotellissa. Koimme 1. visiitillä itsemme etuoikeutetuksi päästessämme tutustumaan erilaisiin huoneistoihin hotellin johtajan opastuksella.

Teimme ensimmäisen vierailun ystäviemme kanssa joulukuun 2021 alussa. Yhteistyömatkan Holiday Club Resortsin kanssa toteutui kesäkuussa 2022. Keräsin näiden matkojemme aineiston kasaan ja esittelen kuvien avulla hotellin tiloja seniorimatkaajien näkökulmasta.

Holiday Club Tampereen Kylpylä tarjoaa majoitusvaihtoehdoksesi kotoisia hotellihuoneita sekä monipuolisesti varusteltuja loma-asuntoja. Sen uudistukset ajoittuvat vuosiin 2021-22.  Tavoitteena on, että hotellirakennuksen kaikki 92 huonetta uudistetaan pintoja, kalusteita ja tekstiilejä myöten. Joukossa on myös tilavia perhehuoneita, joissa on omat saunat.

 

Holiday Club Tampereen Kylpylän hotelli tarjoaa monipuolista asumista

 

Näiden kahden tutustumisloman perusteella meille kävi ilmi, että Holiday Club Tampereen Kylpylän hotelli tarjoaa todella monipuolista lomailua.

 

Kimallus kimalteli kivasti 

Aloitimme oman tutustumisemme hotellin asumisvaihtoehtoihin ystäviemme kanssa joulukuussa 2021. Nappasimme netistä osakkaille suunnatun tarjouksen, kun halusimme käydä katsomassa Tampereen maankuulua joulutoria, nautiskella musikaalista, hyvästä ruoasta ja seurasta. Kaikki tavoitteemme täyttyivät ja olimme tyytyväisiä Kimalluksen rakennuksessa 3 mh huoneistoomme, jossa oli huoneet jokaiselle pariskunnalle.

Kimalluksen huoneistot sijaitsevat Näsijärven rannassa.
Kimalluksessa on korkeutta ja avaruutta mukavasti. Erinomainen paikka kerta kaikkiaan! Pääsisipä tuonne kesäaikaan!
Huoneistosta löytyy kaikki tarpeellinen myös omatoimiseen lomailuun.

Makuuhuoneet on tyylillä sisustettu.
Täydellisesti varustetun poreammeellisen kylpyhuoneen lisäksi huoneistossa on pari lisä-wc:tä.

Kyllä Team Transitin kelpasi kokoontua noin upeissa tiloissa. Hinta/hlö oli lopulta lähes naurettavan pieni, kun huoneiston varasi Holiday Clubin omilta sivuilta.

Kannattaa katsoa majoitushinta suoraan hotellin sivuilta.

 

Testattavana upouudet Kehräämön huoneistot

Kesäkuussa 2022 testausvuorossa olivat upouudet Kehräämön huoneistot. Teimme tämän vierailun yhteistyössä Holiday Club Resortsin kanssa.

Vanhaan kehräämörakennukseen remontoitiin 26 uutta tilavaa ja tunnelmallista hotellihuonetta ja kaksi saunallista sviittiä. Nämä uniikit vanhan tehdasmiljöön tunnelmaa henkivät huoneet otettiin käyttöön jääkiekon MM-kisojen kynnyksellä.

Näiden huoneistojen tyylikäs sisustus viehättää, mutta oma lukunsa oli fantastinen sänky. Kun olin nukkunut 3 yötä paremmin kuin miesmuistiin, oli minun pakko selvittää mikä on niiden tekijä.

Kukapa olisi parempi selvittämään sänkyjen taustaa kuin hotellin johtaja Petri Alanko. Olimme tutustuneet Petriin joulukuussa, joten rohkenin kysyä häneltä mistä ne ovat sinne tulleet. Petrillä sattui olemaan hetki aikaa läksiäisaamiaisemme aikana, joten hän tuli moikkaamaan meitä ja kertoi, että sängyt ovat 100 %:sti suomalaista tuotantoa ja että ne on valmistettu Närpiössä Anders Hildingin tehtaalla.

Uusi on aina uusi ja näyttää uudelta.

 

Pikakierros monenkirjavaan huonetarjontaan

Vaikka en joulukuussa ollut liikkeellä brändilähettiläänä, halusin saada tarkempaa selkoa siitä millaisesta hotellista on kyse. Kysyin vastaanotosta hotellin johtajan yhteystiedot ja laitoin hänelle pyynnön tutustua majoitustiloihin ym. Olin kovasti iloinen, kun hotellin johtaja Petri Alanko lupasi tulla esittelemään meille paikkoja.

Kierroksen jälkeen voimme todeta, että hotellin huoneiston kuuluvat ns. monenkirjavaan joukkoon.

Ystävämme Juha ja Raili lähtivät myös tutustumiskierrokselle mukaan ja pukeutuivat ajan hengen mukaisesti maskeihin.
Tämän kuvan nappasin kierroksemme aikana.
Holiday Club Tampereen hotellin käytävätilat ovat tyylikästä katsottavaa.

Seuraavassa on laajahko kuvakavalkadi, josta käy ilmi, että upeita huoneistoja riittää ja kaikki ovat uniikkeja.

Korkeimmassa, kerrostalomaisessa hotelliosassa on kauniilla näköaloilla varustettuja hotellihuoneistoja:

Tuossakin rakennuksessa on erikokoisia ja -näköisiä huoneistoja, joissa kyllä viihtyisimme.

Suuri kiitos kierroksesta Petri!

 

Pari sanaa ravintoloista ja harrastuksista

 

Hotellissa on kaksi ravintolaa; Ravintola Cotton ja Classic Pizza Restaurant sekä allasbaari.

Classic Pizza

Saavuimme hotelliin sunnuntai-iltana, jolloin ainoastaan Classic Pizza oli auki. Lähes täydessä hotellissa se kostautui pitkänä jonotusaikana. Onneksi vapaalla ei ole kiirettä, mutta noin 5 tunnin ajomatkan (tulimme pohjoisen kiertueelta) jälkeen nälkä oli alkanut näykkiä.

Kun pizzat lopulta tulivat, kävimme niihin kiinni niin nopeasti, että kuvaaminenkin meinasi unohtua 🙂 Maistuivat!

Ravintola Cotton

Aamiais-, lounas- ja illallisravintolana palvelee Ravintola Cotton.

Tämä kaunis puuvillakukka-asetelma löytyy ravintolan seinustalta.

Minulle on tullut outo tapa kuvata ruokia. Jottei tuo harrastus jäisi hyödyntämättä, kuvakatsaus nauttimistamme aterioista, ole hyvä:

Maistoin kerran myös ”roskaruokaa”, joka oli valitettavan hyvää.

Ravintoloiden tarjoamista aterioista jäi hyvä maku.

Lisää tietoa ravintoloista löydät tämän linkin takaa:

Ravintolat | Tampereen Kylpylä | Holiday Club (holidayclubresorts.com)

 

Pyöräily on parasta

Tämänkertainen visiittimme Tampereelle oli pyöräilyn täyteinen. Se osoittautui erinomaiseksi tavaksi tutustua tuohon suurelta osin kohtuullisen flättänään kaupunkiin.

Holiday Club Tampereen Kylpylän hotellista voi vuokrata suomalaisten kestosuosikkeja, punaisia Jopo-pyöriä.

  • Pyörävuokra 4€/1h, 12€/6h tai 25€/24h.

Noista pyörävuokrista nostimme hieman ”mekkalaa”, sillä hinnat ovat kohtuuttomia ottaen huomioon, että kaupunkipyöriä voi vuokrata halvimmillaan 4 € vuorokausimaksulla. Tosin niiden kanssa joutuu hieman kikkailemaan, kun pyörää joutuu vaihtamaan 45 min välein tai maksamaan 1 € lisämaksun jokaiselta 30 min ajanjaksolta. Katso itse ehdot ja mieti mitä tarvitset.

Erinomaista toimintaa hotelli osoitti sillä, että kun olimme kertoneet vastaanotossa oudosta hintapolitiikasta, viesti oli mennyt pikaisesti johdolle, joka 0li käsitellyt asiaa välittömästi omassa kokouksessaan.

Ihan hotellin vieressä on Rauhaniemen alue, jossa on kauniita kävely-, lenkkeily- ja pyöräilymaastoja.
Löytyypä sieltä myös tamperelaisten kestosuosikki jo lähes 100 vuoden ajan eli kuuluisa Rauhaniemen kansankylpylä. Siellä on erilaisia saunoja, mm. hamppu- ja tervasaunat, sup-lautavuokraamo, talvisin avanto yms.

Pyöräilimme parina päivänä yhteensä 40 km, joten Tampere tuli todella tutuksi. Julkaisen noista pyöräilykohteista  erillisen matkakertomuksen, sillä nähtävää riitti ja kohteet ansaitsevat oman postauksensa. Paljastan jo ennakkoon, että Pyynikille noustessamme tuli ikävä sähköpyörää. Kannattaisiko hotellin harkita sellaisten vuokraustoimintaa??? No, Tampereella pärjää kyllä Jopoillakin.

 

Aktiviteetteja riittää Holiday Club Tampereen Kylpylän hotellissa

Holiday Club Tampereen hotellin tarjoamat muut aktiviteetit joogasta Powerhouse Gym jäivät lyhyestä visiitistämme johtuen väliin, joten oheistan tähän linkin niiden monipuoliseen tarjontaan:

Aktiviteetit | Tampereen Kylpylä | Holiday Club (holidayclubresorts.com)

Kävelysauvat saa hotellilta ja ne ovat maksutta asiakkaiden käytössä.

Lainaan tähän vielä lisävirikkeitä hotellin nettisivuilta:

Holiday Club Tampereen Kylpylä eroaa useimmista lomakohteistamme, sijaitsevathan upeat ja tilavat lomahuoneistot lähellä kaupungin sydäntä. Mikä onkaan mukavampaa kuin nauttia lukuisista riennoista, ravintoloista, kaupoista – ja palata aktiivisen päivän jälkeen oman lomakodin rauhaan. Lapinniemen alue on kaikinpuolin loistava, sillä olet sekä keskikaupungin että Särkänniemen huvipuiston välittömässä läheisyydessä. Lapsiperheen kannattaa muistaa myös  Muumimuseo.

 

HUOM! HUOM!

Hyödynnä tämä 15 % alennus:

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Summa summarum:

Holiday Club Tampereen kylpylähotellissa on 92 hotellihuoneistoa, joista hotellin sivuilla kerrotaan näin:

”Nykyisen hotellirakennuksen kaikki 92 huonetta uudistetaan pintoja, kalusteita ja tekstiilejä myöten. Joukossa on myös tilavia perhehuoneita, joissa on omat saunat.”

Huoneistot ovat herkullisen moni-ilmeisiä, pieniä ja suuria. Itse ihastuimme ”Kimallukseen”, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Myös lomahuoneistoissa on omatoimikokkaajalle pelit ja vehkeet. Olemme yöpyneet niissä vuosia sitten ja hyväksi havainneet.

Harrastusmahdollisuuksia on hotellissa mukavasti erityisesti kylpylän ollessa lapsiperheiden ylivoimainen suosikki. Testasin viime reissullamme kerran kylpylää alkuillasta ja kylpylä oli täynnä riehakkaita lapsia. Taisin arpoa huonon kelloajan, mutta miksipäs lähdimme pyöräilemään illalla?

Koska ravintoloita on ainoastaan kaksi, tarjoilijat joutuvat sesonkiaikana juoksemaan pää kolmantena jalkana. Etenkin sunnuntai-iltana, kun Cotton oli kiinni, pizzeria oli täysin tukossa. Tunnin kun odotti, niin pitsa tuli pöytään. Huomioikaa tuo, jos olette menossa sunnuntai-iltana syömään.

Polkupyöristä kirjoitinkin jo aiemmin ja muita harrasteita emme tällä kertaa testanneetkaan.

Lopputulema on, että Holiday Club Tampereen Kylpylän hotelli on todella suositeltava kylpyläkohde lähes keskellä kaupunkia. Siispä ei kun varaamaan huoneistoa!

 

OBS, OBS!

Vierailimme pari vuotta sitten @visittampere vieraana ja kirjoittelin silloin muutamia juttuja tuosta kauniista kaupungista. Tässä pari niistä:

Tampereen parhaat paikat syynissä (osa 1)

Vapriikki on Tampereen sykkivä museosydän

 

 

Comments

  1. Poreammeellinen kylpyhuone on ihan loistava. Kaikkein parasta on, kun sitä ei ole osannut etukäteen odottaa ja tulee täytenä yllätyksenä. Ja enenevissä määrin tulee itsekin nykyään kuvailtua ruokiakin. Hauskaa puuhaa ellei satu olemaan kovin nälkäinen!

    1. Kaikki tuollainen kohottaa lomafiilistä. Vaikka en olekaan mikään kylpylä- enkä ammeimmeinen (pl. ihmispata eli hulju), testaan kyllä jokaisen eteen sattuvan 🙂
      Mitä tulee ruokiin, olemme syöneet viimeisen 3 kk aikana ravintoloissa enemmän kuin laki sallii ja sen mukaan ruokia on tullut myös kuvatuksi todella paljon. Outo tapa, jota teen lähinnä näiden blogikirjoitusten vuoksi. Valitettavasti ravintoloiden taso ei yllä läheskään aina sinne, missä odotukset ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.