· ·

El Torcal de Antequera – Andalusian Dolomiitit kannattaa kokea

Tunnin matkan päässä Malagasta löytyy varsin erikoinen näköala- ja vaelluspaikka El Torcal de Antequera. Vuori on varsinainen kalkkikivitaideteos, jota voisi kutsua vaikka Andalusian Dolomiiteiksi. Sellainen mielikuva ainakin minulle tuli ajaessamme kohti paljaita kallioita ja pujotellessamme vuorten pikkuhuippujen lomassa solia ohittaen. Lyhyen visiittimme jälkeen tuli sellainen tunne, että tuo paikka kannattaa kokea uudelleen, kaikessa rauhassa, lämpimämmässä säässä, kun sukat eivät pyöri jalassa. Laitahan koordinaatit talteen!

El Torcal de Antequera on varsin erilainen luonnonnähtävyys verrattuna niihin, mitä olemme nähneet eri puolilla maailmaa.

El Torcaliin on reilu tunnin ajomatka Benalmadenasta ja muista suomalaispaikoista Costa del Solilla.

El Torcal de Antequera lumoaa kauneudellaan


Jo matkan varrella näkee, että nyt ollaan tulossa erilaiseen, mielenkiintoiseen paikkaan.

Parkkipaikka on tilava. Sitää en tosin tiedä, kuinka täyttää siellä on sesonkina.

Hyvällä säällä voi suositella kunnon patikoijille. Reitin pituuden voi määritellä aikataulunsa mukaan. Meillä tuo kävely jäi seuraavaa kertaan aikataulullisista syistä. Saavuimme tuonne illan suussa, joten katsoimme parhaaksi vaihtoehdoksi tähyillä maisemia.


Näistä kuvista selviää tuon erikoisen karstimaan syntyhistoria. Vuosituhanten aikana syntyi erittäin mielenkiintoinen kalkkikivikerrostuma, jota voimme nyt ihailla Luojan luomana taideteoksena.

Varsin kylmissä olosuhteissa teimme tuon pikavisiitin noita kalkkikivikerrostumia katsomaan. Visiitillämme tuuli lujaa ja kylmästi.

Vierailukeskus oli kiinni…

Luojan luoma taideteos johdattelee näköalapaikalle.

Niinpä lähdimme kurkkaamaan näköalapaikalle.

Varsin erikoisen näköinen on tuo vuoristo.

Näköalapaikalta näkee kauas.

Muuten ihan hyvä, mutta kun sukatkin pyörivät jalassa.

El Torcal de Antequera on täynnä Luojan luomaa taidetta

Paluureitin varrella kannattaa käydä tällä alueella ennen kuin hyppää autoon.

Me hokasimme tuon monumenttialueen vasta, kun olimme jo istahtaneet autoon. Ei hätää, TIen varresta löytyi pieni parkkitila pienelle autolle.

Onhan se erilaista kaunista aluetta.

Jokainen kulma on omanlaisensa taideteos.

Ei uskoisi olevansa Andalusiassa…

El Torcal de Antequera on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Haluamme palata sinne vaeltamaan. Ehkä se toive toteutuu lokakuussa 2020, kun sinne menemme noille seuduille seuraavan kerran.

VINKKI!

Yhdistä tuohon päivämatkaan vierailu Malagan vuorilla, jotka ovat myös jääneet monelta matkaajalta kokematta. Kävimme katsomassa ne ystäviemme Ailan ja Juhan vinkistä, joten laitetaan hyvä kiertämään tämän matkakertomukseni myötä.

Malagan vuorten luonnonpuiston maisemat lumoavat

OBS! OBS! ÄLÄ VIELÄ LOPETA!

Eikä tuossa vielä kaikki. Tässä pieni matkaopas, johon kannattaa tutustua mikäli olet menossa Aurinkorannikolle. Minkä kohteen lisäisit tähän luettelooni?

Matkaopas Aurinkorannikon parhaisiin paikkoihin (by Appa ja Chat GPT) PÄIVITETTY 7.10.2023

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Kieltämättä kivala näyttävä paikka! Teidän tuolla käydessänne näyttäisi siltä, että ihmisiäkään ei ollut turhan paljoa. Välillä hienolta näyttävissä, mutta helposti saavutettavissa kohteissa, on se ongelma, että ihmisiä on turhan paljon…

    1. Olimme liikkeellä marraskuussa eikä siellä näkynyt kuin muutama auto parkkipaikalla, itse kohteessa ei juuri ketään. Taisivat olla vaeltamassa. Ja keskuskin oli kiinni. Ei haitannut meitä, sillä saimme ahmia kauneutta issesseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *