·

Hotelli Teltta on elämyshotelli Kehräämön vintillä

 

Vierailimme mammun kanssa kutsuttuina elämystestaajina Orimattilan Kehräämöllä, joka on etsinyt 18 vuotta paikkaansa pienen kaupungin vetonaulana. Paikalliset yrittäjät ostivat vuosituhannen vaihteessa konkurssiin menneen villatehtaan mielessään visio, että tuosta 15000 neliön jättimäisestä paikasta tehdään uudelleen jotain suurta. Orimattila tunnetaan paitsi hevosistaan, villatehtaista. Sellgren ja Kaitila ovat tuttuja nimiä, jotka ainakin me kaikki seniorit tunnemme.

Tein muutama päivä sitten kirjoituksen, jossa esittelin Kehräämön toimintaa laajemmalti. Nyt keskityn yhteen asiaan, Hotelli Telttaan. Jo ensimmäinen vierailuni siellä vuonna 2017 kirvoitti hymyn naamalle. Nyt pääsimme ihan testaamaan sitä. Miltä tuntui nukkua villatehtaan vintillä muutaman neliön ”teltassa” eli kankaalla verhoilussa teltan kokoisessa kopissa? Oliko elämys hyvä vai huono? Suositellako sitä ystäville vai vihamiehille 🙂 Lue niin tiedät!

Kun selvitimme Hotelli Teltan historiaa, johtivat jäljet lahtelaiseen muotoilijaan Antti Evävaaraan.  Tämä Silence-tuolilla läpimurron tehnyt designeri oli saanut tehdasvierailunsa aikana innoituksen suunnitella sinne hemmottelukeidas, terveyskylpylä Hellimön. Kun sen kanssa oli päästy vauhtiin, tarvittiin tietysti majapaikka piristämään kylpylän toimintaa. Evävaara sai oivalluksen, että rakennetaan sellainen tehtaan vintille. Syntyi elämyksiä tarjoava Hotelli Teltta.

Antti Evävaara toimi hotelliyrittäjänä muutaman vuoden ja myi sitten liiketoiminnan Pirjo Pylväläiselle.

Pentti ja Pirjo Pylväläinen isännöivät hotellia nyt seitsemättä vuotta. Tulevaisuus näyttää valoisalta. Vuoden 2018 loppuvuoden lähes kaikki viikonloput ovat täynnä erilaisista ryhmistä, pikkujouluvieraista, japanilaisista matkailijoista, urheiluleirileiriläisistä, …

Se on siinä! Ei kun taloon…

Kun astuu 4. kerroksessa sijaitsevan hotellin vastaanottoon, alkaa kokonaisuus hahmottua välittömästi. On tultu elämyspaikkaan.

Hotellin käytävään astuessa vastaan tulee miljöö, jota hallitsee vanha keinu. Ei Askompi idea!

Viimeistään tämä yksityiskohta saa hymyn leviämään oikein kunnolla. Suunnittelijoilla on ollut silmää!

Se on siinä! Suomen ainoa telttahotelli, joka vetää majoittujia puoleensa. Wau, lienee sana, jota tuolla on kuultu eniten.

Jokainen yksityiskohta on mietitty viimeisen päälle valaistuksesta tarkoin harkittuihin esinevalintoihin. Kaikki sopii kokonaisuuteen, tottakai!

Kyllä tuossa hotellissa silmä lepää.

Teltat ovat muutaman neliön viehkoja makuupaikkoja, joissa on koneellinen ilmanvaihto. Eihän teltan tarvitse niin hirveän suuri ollakaan.

Herkulliset yksityiskohdat luovat tunnelmaa.

11 teltan jälkeen tulee nuotiopaikka, jossa palaa ”savuamaton” nuotio.

Jossain muussa hotellissa tällainen yksityiskohta olisi kielteinen. Tänne se sopii luomaan tunnelmaa. Ei tarvitse olla niin viimeisen päälle, sillä ollaan telttakylässä.

Evävaaran aaltoileva sisustustyyli ulottuu Hellimön pyramidin seinästä nuotiopaikan tunnelman luojaksi. Aaltoseinämään maalatut puut on hieno oivallus.

Suunnittelijan voisi kuvitella saaneen ideat näihin suihkusaaveihin Keski-Euroopassa, sillä törmäsin vastaaviin viikkoa ennen tätä vierailuamme Sveitsissä. Siellä saavit täyttyivät kylmällä vedellä heti, kun kylmäkylpyyn oli kaatunut suihkuttelijan niskaan. Olisiko siinä kehitysidea Telttaankin?

Hotellissa on erilliset jaetut kylpyhuoneet miehille ja naisille. Altaat on tehty lupauksen mukaisesti ekologisesti lasi- ym. jätteestä.

Hotellivieraita varten on käytössä ikkunallinen sauna.

Telttakylässä tarjoillaan aamiaiskahvi, tottakai, termoksesta. Kahvi tarjoillaan haluttaessa telttaan, mutta useimmat valinnan tehneet siirtyvät kuulemma jossain vaiheessa jatkamaan aamiaista viehättävään, moni-ilmeiseen aamiaishuoneeseen. Aamiainen oli kokemuksemme mukaan monipuolinen, kaurapuuron perustalle rakennettu kokonaisuus. Suurella mielenkiinnolla jäämme odottamaan, milloin Hotelli Teltasta kaikuu uutinen, että siellä tarjotaan aamiaiseksi kreikkalaista/turkkilaista jogurttia ja hunajaa, johon raastettu tuoretta inkivääriä. Ilmoittele meille vaikka tämän jutun lopussa olevalla kommenttipalstalla, että nyt se on tullut 🙂

Koska tehtaassa on tilaa, sieltä löytyi tiloja joka lähtöön. Saunareitin varrellakin oli monenlaista tuolia ja pöytää palavereita ym. varten. Mistähän nuo lukemattomat kalusteet oli sinne haalittu?

Saunatupana toimii keittiöllä varustettu oleskelutila, joka sopii mainiosti koulutus- tai illanviettotilaksi.

Vintillä on myös leirikoululaisille, urheiluryhmille yms. varattu majoitustila, jossa yöpaikka irtoaa erittäin edullisesti jopa kymmenille majoittujille.

 

Totuus on, että Hotelli Telttaa ei olisi ilman visionääriyrittäjä Olli Mäkelää, joka on veljensä Kallen ja kolmannen yrittäjän kanssa laittanut rahansa likoon antaakseen Orimattilan kuuluisalle villatehtaalle uuden elämän. Olli ja Pirjo muodostavat tiiviin työparin, jotka tukevat toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa. Ilman yhteispeliä ei tuollaista tehdasta pidetä pystyssä.

Sitä jäimme mammun kanssa ihmettelemään, että minkä vuoksi kaupunki ei halua avustaa millään tavalla yrittäjiä pitämään hengissä lähes 80 henkilöä työllistävää Elämystehdasta. Ei ole helppoa saada vuokrilla kasaan pahimmillaan 10 000 euroon kuukaudessa nousevia lämmityskuluja muita kuluja unohtamatta. Miten olisi esim. pihan päällystäminen kaupungin toimesta, ettei tanssiporukan ym. tarvitse kurata tanssikenkiä pihamaalla?

 

VINKKI:

Olisiko nyt oikea aika ottaa yhteys Hotelli Telttaan ja varailla sieltä hyvät koulutus-/kokoustilat tai lähteä työporukalla viettämään erilaista pikkujoulua/tykypäivää?

KOKEMUKSEMME:

Hotelli Teltta on paikka, joka kannattaa käydä testaamassa. Olemme vuosien aikana saaneet nauttia upeimmista hotelleista ja pidämme mieluusti tason jatkossakin korkealla. Sellaiseen ei Teltta pysty eikä siellä haluaisi olla useita öitä peräkkäin. Suosittelemme sitä kuitenkin ehdottomasti silloin, kun budjetti on rajallinen tai kun haluaa kokea jotain erilaista. Isollakaan rahalla ei välttämättä saa tuollaisia elämyksiä. Käy testaamassa, niin osaat osallistua keskusteluun!

 

Seuraavassa kirjoituksessani esittelen Kehräämössä sijaitsevan hyvinvointikeskuksen Hellimön. Sinne kannattaa viedä isokin porukka juhlimaan, kouluttautumaan ja/tai vain voimaan hyvin. Siitä elämyksestä lisää myöhemmin.

 

Orimattilan Kehräämöstä tekemäni 1. blogikirjoitus löytyy täältä:

 

Kehräämöstä elämystehtaaksi – Orimattilan vetonaula kerää väkeä ympäri Suomen

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Hei!
    Nyt tarjoillaan Hotelli Teltassa aamupalalla kreikkalaista jogurttia ja inkivääri-hunajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *