· ·

Sunstar Hotel Klosters Sveitsissä on miellyttävä hotelli

Sunstar Hotel Klosters Sveitsissä on miellyttävä hotelli, jossa viihtyi todella hyvin. Ruskaretki Sveitsiin oli joka suhteessa erittäin onnistunut ja valitsemani majapaikka

Minulla on tullut tavaksi esitellä mielenkiintoisia hotelleja, joissa vierailen ja teen niin taas. Päättele jutustani kannattaisiko tuohon hotelliin mennä? Ainakin minä voisin palata, mutta toisaalta: Olen niin levoton sielu, että palaan harvemmin samaan hotelliin uudelleen, sillä haluan kokea uutta ja uutta… Mutta luo oma käsityksesi. Jutun lopussa hintoja ja yhteenvetoa…

Siirryin tämänkertaiseen kohteeseeni Klostersiin junalla Zurichin lentokentältä, jonne matkasin Riikan kautta 68 € lennolla. (Paluun tein Finnairin kyydissä pisteillä ja muutamalla kympillä.)

Reilun 2 tunnin junamatka (pari ripeää vaihtoa) maksoi 54 CHF/sivu eli Sveitsissä kaikki maksaa totuttua enemmän. No, junat kulkevat kyllä sitten kellontarkasti ajallaan. Alkumatka kulkee toista tuntia järven rantaa ja lopussa maisemat muuttuvat kauniiksi alppimaisemiksi. Kyllä kelpaa junailla Sveitsissä.

 

Sunstar Hotel Klosters Sveitsissä on miellyttävä hotelli

 

Olin varannut hotellin RCI:n sivustosta Sunstar Hotel Klostersin lähinnä siksi, että se oli kohtuullisen edullinen, riittävän tasokas ja hyvällä alueella. Olen oppinut lukemaan asiakaspalautteita ”sillä silmällä”, että pystyn jotensakin aistimaan niiden objektiivisuutta. Etenkin RCI:n sivuilta tuleva palaute on yleensä riittävän luotettavaa.teki minuun vaikutuksen ensinäkemältä, kun etsin syksyn lomakohdetta RCI:n sivuilta. Sunstar Hotel Klostersin RCI-tunnus on #D699

Hotelli sijaitsee 10 km päässä Davosista, joka on muutamaa astetta kuuluisampi paikka, kuin Klosters. Ne kuuluvat kuitenkin samaan alueeseen niin, että ovat lyöttäytyneet yhteen ainakin turistien houkuttelussa. Jokainen vieras saa nimittäin maksuttoman Davos-Klosters Cardin, jolla voi liikkua maksutta alueen julkisilla kulkuvälineillä ja kesäkaudella myös hisseillä. Erittäin arvokas kortti siis, sillä etenkin condolihissikyydit ym. maksavat muuten maltaita!

Sunstar hotelli Albeina sijaitsee 300 m päässä Klosters Dorfin pieneltä rautatieasemalta, jossa junat pysähtyvät kerran tunnissa suuntaansa.

Hotelli edustaa ulkonäkönsä puolesta perinteistä sveitsiläistä arkkitehtuuria.

Hotellin takapihalla on terassi ja auringonottotuolit yms.

Huoneeni sijaitsi 3. kerroksessa keskellä rakennusta.

Vieraita odotti vastaanottoaulassa tee- ja mehutarjoilu sekä hedelmiä joka päivä.

 

Tervetuloa Sunstar Hotel Klostersiin!

 

Jännittävin hetki hotelliin saavuttaessa on aina astua huoneeseen. Tälläkin kertaa, onneksi,  odotukset täyttyivät. Kyllä tuossa viikko sujuu…

Sängyllä odotti henkilökohtainen tervetulotoivotus vaimolleni ja minulle kera sveitsiläisen suklaan. No, mammu ei ollut tällä kertaa mukana, mutta poikani Antti tuli pariksi yöksi Wienistä, jossa hän oli ollut pitämässä esitelmää Suomen ammattikorkeakoulujen tulevaisuusajattelusta.

Huoneen hintaan kuuluivat kahvit ja teet…

…sekä päivittäin täydennettävä juomavarasto. Tämä kuuluu päivittäiseen 10 Cfr:n siivousmaksuun eli ei se ihan ilmaista ollut. Hyvä juttu joka tapauksessa.

Näköala parvekkeelta oli sitä, mitä olin halunnutkin. Kuvissa näkyy taustalla Alpit, joissa kävin kävelemässä. Hissi huipulle lähti Klosters Platzin asemalta.

Kiva oli matkamiehen istua parvekkeelle nauttimaan paikallista olutta auringon lämmittäessä sen verran, että pitkät housut ja paidat saivat kyytiä.

Pari vuotta aiemmin tehty remontti on ollut onnistunut päätös, joka nostaa kokonaisuuden hotelliluokituksen edellyttämään 4 tähden luokkaan.

Aloitimme Antin kanssa hotellielämän ”terveellisellä” perinneiltapalalla, jonka ehdimme juuri ja juuri nauttia hänen saavuttuaan melko myöhään illalla Wienistä. Oli kuulemma ollut upea junamatka halki Itävallan.

 

Neljän tähden aamiainen ja vähän muutakin

 

Reissaamme kohtuullisen paljon, joten hotelleja tulee nähdyksi joka vuosi paljon. Yksi merkittävä kriteeri, jolla arvioimme hotelleja, on niiden aamiainen. Meille se on päivän tärkein ateria matkoillamme (ja ehkä kotonakin), joten osaamme arvostaa monipuolista, kauniisti esille laitettua, maistuvaa aamiaista. Hinta oli kova (24 CHF), joten odotuksemme olivat sen mukaiset. Sunstar pärjäsi joka suhteessa hienosti mittariemme mukaan.

Aamiaista varten jokaiselle vieraalle oli varattu nimikkopöytä.

Aivan erinomainen palvelu on, että aamiaispöydässä oli aina suositus päivän vaelluskohteeksi sekä päivän muut ohjelmat, joissa oli mukavasti valinnan varaa. Aamiaisen aikana toivottiin myös tehtävän varaus illalliselle.

Hotellissa leivotut siemen- ym. aamiaisleivät olivat aivan mielettömän hyviä, sanoisinko liiankin hyviä!

Tarjolla ei ollut mitään suurta määrää eri vaihtoehtoja, mutta se että joka aamu oli parmankinkkua ja lähes joka aamu lohta, riitti minulle. Mutta ne sveitsiläiset juustot!

Juomapuolikin oli kohtuullinen. Monenlaista mehua oli tarjolla. Ensimmäinen aamiaisaamumme oli sunnuntai ja tarjolla oli silloin peräti kuohuviiniä! Valitettavasti sitä sai vain kerran viikossa eli oli lyhytaikainen se ilo 🙂

”Teistinä” olin aivan otettu mahtavasta teevalikoimasta, olkoonkin että ne olivat kaikki pussiteetä. Mutta toisen tarjoiltavan teemerkin ohuiden nimikkoposliiniastioiden suuntuntuma oli ikimuistoinen. Oo mitä teehetkiä. Ja (erikois)kahvit saa jauhaa itse eli kone teki työtä käskettyä.

Kyllä noilla eväillä päivä lähti hyvin käyntiin. Vai mitä Antti?

Yhtenä päivänä talo tarjosi vieraille iltapäiväkaffeet.

Keskiviikkona oli jonniinmoinen barbeque-ilta, jossa oli paikallinen hanuriporukka soittamassa ja laulamassa.

Hintaviahan illalliset olivat, mutta yritin syödä kalaa, erilaisia lihoja, juustoja, hedelmiä, jäätelöä,… koko rahan edestä 🙂

Näinhän se taitaa mennä.

Yleisissä tiloissa oli iha mukavia tyyliin sopivia yksityiskohtia.

Henkilökunnan esittely löytyy hyvän tavan mukaisesti eteisen seinästä.

 

Kylpyläosasto on tyylikäs

 

Hotellivieraiden käytössä on jokunen vuosi sitten uudistettu kylpyläosasto.

Hotellia johtaa aviopari Anja ja Edgar Seger. Anja on huippuosaava asiakaspalvelija, joka tuntui olevan aina töissä ja kaikkialla. Kun menin aamulla kuvaamaan Spata, eiköhän rouva ollut siellä järjestelmässä paikkoja.

Suihkujen käyttö vaati lähes käsikirjaa. Sen verran monta vipstaakkelia ja toimintoa niihin oli piilotettu. Itsestään täyttyvän kylmävesisaavin kaataminen päähän sen sijaan sujui helposti 🙂 Hauska idea!

Näiden altaiden ideana on laittaa veri kiertämään jaloissa. Toiseen kylmää, toiseen kuumaa ja eikun kissanpolkka käyntiin.

Uudistettu suomalainen sauna oli päällä päivittäin. Myös höyrysauna löytyi spasta.

Infrapunasaunan vieressä oli juomapiste, jossa on tarjolla erilaisia mehuja ja tietysti vuorilta tulevaa kylmää juomavettä.

Noin 10 metrin uima-allasosastolta pääsi myös ulos puutarhaan virkistäytymään.

Lepo-osastolla oli kiva käydä keräämässä ajatuksia kylpylöinnin ohessa. Hieno kokonaisuus!

 

Kierros backstagella

 

Sunstar hotelliketjun tyyliin kuuluu, että hotellivieraille tarjotaan kerran viikossa mahdollisuus käydä tutustumassa kulisseihin.

Meille esiteltiin mm. keittiö, pullojen ja tölkkien ym. keräysjärjestelmä, ahtaissa 2-kerroksissa tiloissa (keittiö alakerroksessa, ruoat sieltä pikkuhisseillä ravintolaan), sveitsiläinen ”kellontarkka” ohjeistus- ja dokumentointijärjestelmä ym. ym. Vaikuttava kierros. Tuntui, että kaikki on kohdallaan.

Ohjeistus oli vimpan päälle kaappien ovissa olevine kuvineen tarjolla olevien aamiaispöytäruokien oikeasta paikasta jne. Tässä naja kertoilee avoimesti heidän toimintatavoistaan meidän 6 hengen seurueelle.

Hotellin kaikki pyykki pestään ja mankeloidaan hotellin kellarikerroksessa. Oli siellä hieman kuuma!

Anjan yli 70-vuotias isä on tunnettu ikonimaalari. Hänellä on kellaritiloissa oma verstas, jossa paikallinen ”Eemeli” vuoleskelee myös puuesineitä myyntiin.

 

Summa summarum

Monia lukijoita varmaankin kiinnostaa mitä tällainen maksaa? Verkkomatkatoimistojen kautta meillä ollut premium-tason huone aamiaisineen maksaa alk. 250 €/yö, standard alk. 149 €/yö. Halvimmillaan tämä kaikki siis 1043 €/vko kahdelta.

RCI:n kautta hinta on toki aivan jotain muuta. Pisteitä menee 26000 ja vaihtomaksu 169 € eli noin 300 € viikko. Lisäksi aamiaiset, verot ja siivousmaksu 33 eu/hlö/vrk. Aivan kohtuullinen siis sitä kautta, jos viikkohinnaksi kahdelta tulee 760 eu eli 109 €/vrk kahdelta yhteensä.

Sen verran innostuin Sunstar-hotelliketjusta, että varasin meille ensi kesäksi viikon Saas-Feestä saman ketjun hotellista. Olin siis todella tyytyväisiä.

Sveitsi on kallis maa, joten siellä täytyy varautua laittamaan kertoimia hintojen eteen joka paikassa. Siksi vaeltamisesta innostuneiden on hyvä huomioida hotellivieraille maksutta tarjottava Davos-Klosters Card (vastaavia löytyy muiltakin seuduilta). Kun tuo kortti oikeuttaa maksuttomaan julkiseen liikenteeseen ja kesäkaudella ilmaisiin hissiajeluihin, sen arvo nousee korkealle. Nousu esim. Klosters Dorfista Madrisan huipulle hissillä maksaa 24 CHF (menopaluu 28 CHF). Kun matkailin viikon aikana noilla gondolihisseillä noin 10 kertaa, oli tuo säästö yli 200 €. Varsin merkittävä juttu siis tuo kortti. (Kortin voinee ostaa myös erikseen, mutta sen viikkohintaa en tiedä.)

 

Kiitos Sunstar Hotel Klosters!

 

Muut matkakertomukseni tältä reissulta löytyvät täältä:

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

https://appamatkustaa.fi/klosters-platz-syksyn-ensilumi-yllatti-gondolimatkaajan/

Ekskursio ja viininmaistajaiset vuoristoravintolassa – Madrisa-Hof Klostersissa Sveitsissä

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *