·

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

Tämä on 1. matkakertomus Sveitsin matkalta, jonka aloitin 29.9.2018. Sään haltijalla oli näppinsä pelissä, sillä poikani Antti tuli Wienistä esitelmämatkaltaan suoraan Klosters Dorfiin kaverikseni pariksi yöksi. Päätimme ottaa kermat kakun päältä ja aloitimme Davosin alueen suurimmasta ja kauneimmasta eli Davos Dorfissa majailevasta Weissfluhjochista. Hissimatkat ja 2 tunnin vaellus rinteen puolivälistä läpi ruskaa täynnä olevan rinteen Davoser Seelle oli uskomattoman hieno kokemus.

On Antti valmiina lähtöön…

Klosters Dorfin ja Davosin väli on 10 km. Vuoristossa hissukseen kulkevalla junalla saa katsella 30 min. ajan kauniita maisemia.

Davos Dorfissa ja koko alueella törmää toinen toistaan kauniimpiin kaupunkinäkymiin.

Gondoli-hississä on kattoikkunat maisemien katselun helpottamiseksi.

Vaelluksen ohella maastopyöräily on erittäin suosittu harrastus. Näitä alamäkiajajia sai välillä ihan varoa, sillä he tulivat alas LUJAA!

TIEDOKSI, ETTÄ PYÖRÄILIJÖISTÄ JA MONESTA MUUSTAKIN KOHTEESTA OSANA TÄTÄ UPEAA VAELLUSTA ON TULOSSA PALJON LUMOAVAN KAUNISTA VIDEOMATERIAALIA TÄLLE SAMALLE KANAVALLE WWW.APPAMATKUSTAA.FI 

Mittelstationilla vaihdettiin toiseen vaunuun ja sitten alkoivat maisemat näyttää tältä.

Oi sitä värimaailmaa… Olimme tuossa vaiheessa noin 2700 metrin korkeudella.

Oli siinä Suomi-Pojalla ihmettelemistä.

Laskeuduttuamme väliasemalle oli aika ottaa pienet!

Maistuis varmaan sullekin!

Vaellus alas Davoser Seen rantaan

Arvoimme hieman kartan perusteella, että mitä kautta lähtisimme vaeltamaan. Vaihtoehtoja oli paljon.

Päädyimme lopulta karttaan Mittelstationilta Davoseer Seelle nuolilla merkkaamaani reittiin, joka osoittautui täysosumaksi.

Tästä parin tunnin kävelystä muodostui pojan ja isän yhteinen uskomattoman hieno elämys, jonka muistamme koko ikämme. Aikaa kului matkalla muiden vaeltajien kanssa seurusteluun ja kauniiden maisemien ihmettelyyn. Oli se niin hienoa!

Antin mielestä tuo kävely oli hänen ”elämänsä kävely”. Kuulemma suu auki tuli ihmetelleeksi luonnon kauneutta hän 🙂

Ei lisäämistä!

Syksyn ruska oli vallannut myös Weissfluhjochin rinteet. Filmiä paloi.

Oi sitä ruskan kaunetta!

Sama järvi, vähän eri kulma. Ei vaan voi olla nauttimatta!

Tässä vaiheessa jalat olivat jo sitä mieltä, että laskeutuminen saa riittää. Istuimme penkillä tovin ja vain nautimme näkymästä Davoser Seelle.

Vielä viimeinen katse Mittelstationin suuntaan. We did it!

Vaikka tulee 180 000 järven maasta, ei voi olla ihailematta järveä. Tai ehkä juuri siksi?

Käveleskelimme vielä tovin Davos Dorfia ihmettelemässä. Tämä pieneen lampeen tehty installaatio on nimeltään ”Sade”. Jäin ihmettelemään, miten suomen kieli oli valittu ”Regenin” tilalle?

Onhan siinä sitä jotain. Minun mielestäni hieno.

Oli aika hypätä jälleen junaan ja matkata takaisin hotelliimme. Junien erikoisuus on tämä jokaiseen pöytään taltioitu kartta, josta on helppo seurata matkan etenemistä.

Alueen matkailun kannalta yllättävä, mutta aivan erinomainen juttu on, että hotelleista saa Davos-Klosters Cardin, jolla saa matkustaa rajattomasti julkisilla liikennevälineillä ja hisseillä. Todella arvokas kortti, sillä hinnat ovat korkeita, kuten alta voit nähdä:

 

Tämän hinnaston kuvasin Davos Platzin hissiasemalle. Voisin kuvitella, että hinnat ovat vähintäänkin näin paljon Davos Dorfissa.

Muut tämän matkan kertomukset löytyvät täältä:

 

https://appamatkustaa.fi/category/eurooppa/sveitsi/

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *