Leppilammen Askon ja Marjatan joulukirje 2022

”Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen…” Tämä Marjatan äidille tärkeä joululaulu sai hänelle joulumielen, ja siitä on tullut tärkeä jouluaaton rauhoittaja myös meidän perheelle.

Kokoonnumme taas tulevana jouluna klaanimme kanssa kuuntelemaan yhdessä joulurauhan julistusta ja sen jälkeen rauhoitumme joulun viettoon tuon kauniin, koskettavan laulun myötä.

Mutta mitä muistoja on kertynyt vuoden 2022 säkkiin…? Sota, se tulee ensimmäisenä mieleen. Käsittämätön, ahdistava, pelottava. Eikä pandemiakaan vielä hellittänyt otettaan vaan jopa me vanhimmat sairastuimme koronaan kesken Pohjanmaan kiertuetta marraskuun alussa ja jouduimme palaamaan takaisin kotiin.

Askon ja Marjatan kuulumisia

Arkinen elämämme on jatkunut kaikesta huolimatta päällisin puolin entiseen malliin. Asko on laulanut helsinkiläisessä Laulu-Miehissä innokkaana ja kantanut vastuuta kuoron hallituksen jäsenenä ja some-vastaavana pitäen huolta kuoron nettisivuista, Youtubesta ja Facebookista.

Asko lauloi mieskuorossa ja keikkaili lisäksi EKO-kvartetin kanssa. Tämä kuva on otettu Ylivieskan kirkossa, jossa kvartetti lauloi osana Laulu-Miesten kesäkuoron konserttia. Laulajat vasemmalta Mikko Hintsala (2T), Antti Kinnunen (1T), Asko Leppilampi (2B) ja Teo Merras (1B).

Matkakertomuksia on syntynyt lähes entiseen malliin ja Appa matkustaa sivulle on syntynyt kymmeniä uusia matkakertomuksia.

Tammikuussa Asko kävi viikon lomasen Fuerteventuralla hoitamassa matkakuumettaan, Marjatta halusi jäädä kotiin.

Ruotsin korkein vesiputous Tännforsen on 37 m korkea komea ilmestys.

Maaliskuussa teimme viikon reissun Åreen tutustumaan Ruotsin Holiday Club paikkaan, joka on suosittu laskettelukeskus. Tosin meidän laskettelut jäivät laskematta, koska Marjatta kokee olevansa jo liian vanha kaatuilemaan rinteissä, ja Asko ei halunnut lähteä yksin seikkailemaan. Murtsikkaa sentään harrastimme.

Huhtikuun alussa vietimme harvinaisen viikon Madeiralla. Olimme saaneet lapsiltamme 140-vuotislahjaksi lennot haluamaamme kohteeseen, ja lupauksen, että toteutamme matkan ydinperheen kesken. Se oli kiva viikko, nuorten mukana olo sai kummasti liikettä niveliin, ja ohjelmaa riitti. Toisen viikon olimme kaksistaan vähän iisimmin.

Toukokuussa kävimme Kristiina Cruisesin järjestämällä neljän joen risteilyllä. Mukana oli Tonavan risteilyllä muutama vuosi sitten syntynyt kolmen pariskunnan ryhmä, Team Transit, jonka kanssa olemme ehtineet kokoontua jo monta kertaa täällä kotimaassa. Matka oli oikein onnistunut tälläkin kertaa.

Teimme vuoden aikana paljon tutustumismatkoja eri kohteisiin. Yhden niistä Asko toteutti yhdessä Maijun kanssa Punkaharjulle.

Kesällä toteutui mökkeilyä, Leppilammen suvun sukujuhla juhannuksen aikaan, golfailua (liian vähän) ja pari viikkoa kotimaan matkailua Katinkullan ja Saimaan viikko-osake kohteissamme.

Syyskuussa jatkoimme vielä kesää lomaillen pari viikkoa Teneriffalla. Sen matkan erikoisuus oli Askon riippuliitolentokokemus ensimmäistä kertaa eläissään. Huikea juttu! Pääset mukaan Askon varjoliitolennolle tästä aukeavalla videolla:

Mikäli haluat katsoa millaisia matkakokemuksia saimme vuoden aikana, käy katsomassa niitä sivustolta www.appamatkustaa.fi. Reissasimme paljon Suomessa ja useilta matkoilta löytyy perusteelliset matkakertomukset.

Katsaus jälkikasvumme elämään

Entäpä lasten kuulumiset?

Anne, Aada, Janne, Nooa ja Joosa Lind

Annen perhe nauttii omakotitaloasumisesta kauniissa kodissaan. Annella työpaikka on edelleen Veripalvelussa, jota hän on palvellut uskollisesti jo monta vuotta.

Lammen perhe Mikko, Maiju, Eemil, Aamos, Nooa, Rasmus ja hänen avopuolisonsa Fiona.

Maiju teki ison ratkaisun ja luopui normaalista päivätyöstään. Hän on kouluttautunut sisustussuunnittelijaksi ja rohkaistui heittäytymään kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

Maiju keskirivissä vasemmalla ja Anne oikealla.

Molemmat tytöt harrastavat edelleen muodostelmaluistelua. Maijun harrastamisessa tosin on ollut nyt mutkia matkassa. Polvileikkaus esti osittain kevätkauden luistelut ja syksyllä selkäkipu ja -leikkaus. Tytöt asuvat 5 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan, mikä helpottaa monta tilannetta. Onneksi myös heidän miehensä ovat keskenään hyviä ystäviä samoin kuin serkukset.

Antti on ollut edelleen innostunut opiskelusta, ja hän sai viime keväänä valmiiksi ammattiaineiden opettajan opinnot. Projektipäällikön työn ohessa hän on voinut toteuttaa yhtä unelmaansa, eli toimia tuntiopettajana ammattikorkeakoulusssa. Yli viiden vuoden työrupeama Kouvolassa päättyi nyt joulukuussa, kun Antti siirtyi Helsinkiin Haaga Helian ammattikorkeakouluun. Se on hyvä muutos, koska koti ja tyttöystävä Meri ovat Helsingissä.

Tällaisia muistoja tulee mieleen tällä kertaa tästä vuodesta. Paljon on aihetta kiitokseen! Paljon on myös toiveita. Piispa Teemu Laajasalo sanoi jossain haastattelussa, että toivo on lahjatavaraa taivaasta. Toivo on levollisuutta ja rauhaa. Se antaa mahdollisuuden ajatella, että kaikesta selvitään.

Hyvää joulua ja armollista uutta vuotta!

Marjatta & Asko

 

Comments

 1. Aila ja Juha says:

  Hyvää joulua ja armollista uutta vuotta teillekin! Ja kiitos eilisestä konsertista. Oletpa laulamisen ohella sittenkin ehtinyt paljon matkustellakin. Yritän edelleen markkinoida tuota kuorolaulun ja matkustamisen yhdistämistä samaan elämään meidänkin perheessämme, vaikka en kovin optimisti tulosten suhteen olekaan. Ja tuo jälkikasvun seuraaminen on tässä meidän iässä todella rikasta ja antoisaa. Hyvää jatkoa siihenkin! Aila

  1. Mahtavaa, että olitte konsertissamme! Jatketaan markkinointia, kunnes ko. henkilö luovuttaa ja tulee mukaan kuoroomme. Kokemuksesta sanon, että molemmat harrastukset kärsivät hieman, mutta 1+1>2. MOT! Nimimerkki ”Kokemusta omaava”.

 2. Ai että tuo Tännforsen näyttää taas kyllä niin hienolta! Ja erityisen huikea oli myös tuo riippuliitolentokokemus, hurjan näköistä puuhaa.

  Hyvää tulevaa vuotta teille!

  1. Asko says:

   Huomaa, että valikoiva tarkkaavaisuutesi kohdistuu upeaan luontoon. Olette Luontoihmisiä isolla L:llä. Hyvä niin. Minua kiinnostaisi käydä tuolla koskella kesällä/syksyllä katsomassa miten se silloin kohisee.
   Varjoliitoilusta on helppo sanoa, että näyttää ehkä hurjalta, mutta ei siltä tunnu. Se on pelkkää nautintoa ensisekunneista laskeutumiseen ja loppuriemuun saakka. Teidän kannattaa ehdottomasti kokea se!
   Hyvää alkavaa matkailuvuotta teillekin? Näemmeköhän Matkamessujen ammattilaispäivänä? Toivottavasti. Ellei silloin, niin vaikka Lahdessa taas joku päivä.

 3. Asko says:

  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023!
  Heitänpä vielä tähän vuoden loppuun viimeisen joulukonserttimme (10/10) aikana yleisön joukosta puhelimella nauhoitetun videon kuunneltavaksenne. Olen tyytyväinen siihen, mitä saimme aikaiseksi tällä oktetilla, josta valitettavasti yksi oli poissa sairauden vuoksi tästä viimeisestä Temppeliaukion kirkossa pidetystä konsertista. Silti kehtaan sanoa, että saan laulaa tuossa upeassa porukassa. Kiitos laulajaveljet! https://www.youtube.com/watch?v=DxYIpQOzonM&t=34s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *