· · · · · · ·

Viron rantaparatiisin Pärnun parhaita paloja

Pärnu yllätti meidät todella positiivisesti muutama vuosi sitten, kun menimme sinne ensimmäiselle vierailullemme.  Tuo vanha perinteinen kylpyläkaupunki on säilyttänyt omaleimaisuutensa viehättävine pitsihuviloineen. Siellä on yksi Itämeren yksi parhaista hiekkarannoista, jossa riittää varpaisteltavaa kilometritolkulla.

Kokosin tähän postaukseen matkakertomukseni tuosta kauniista pikkukaupungista, jonne pääsee nopeasti ja edullisesti. Esittelen niissä Viron rantaparatiisin Pärnun parhaita paloja. Heittäydyn jopa ruokaravintoloiden testaajaksi, johon minulla on erinomainen perehdytys eli pitkäaikainen kokemus 🙂

Jos Pärnu kiinnostaa, siitä on lyhyt matka Riikaan ja Jurmalaan. Täältä löytyy postaukset myös noista upeista kohteista.

Kun suunnittelet omaa kesälomamatkaasi, kannattaa lukea mitä täältä aukeaa.

Viron rantaparatiisin Pärnun parhaita paloja

Ensimmäisen kunnon tutustumismatkamme Pärnuun teimme toukokuussa 2016. Tässä 1. osio sarjassa ”Viron rantaparatiisin Pärnun parhaita paloja”.

Pärnu on mieluisa yllätys naapurissamme

Toisen reissumme teimme samana vuonna 2016 syyskuun alussa. Koska sesonkikausi on Pärnussa kesä-elokuussa, hinnat ovat edullisempia sen ulkopuolella.

Pärnu on erinomainen rantamatkailukohde kaikenikäisille

 

Kävisitkö samalla reissulla Riikassa ja Jurmalassa

 

Jos olet aikeissa lähteä Pärnuun, harkitse kävisitkö samalla Latvian puolella Riikassa? Sen vanhassa kaupungissa on lumovoimaa, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Riika on Latvian kaunis pääkaupunki

Samaisesta Riiasta minulla on vielä erikseen videopostaus:

Vinkkejä Riikan matkalle – videokooste Latviasta

Ja kun kerran sinne asti menet, älä jätä väliin Jurmalaa:

Jurmala on Latvian varpaisteluparatiisi

Jurmalastakin on toki erillinen videopostaus:

Jurmala – Latvian rantaparatiisi (video)

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Pärnusta:menimme syyskuun alussa vuonna 2017 Pärnuun bussilla edullisesti. Yövyimme Rannahotellissa, sekin oli oikein kiva paikka. Siellä oli erinomainen ravintola, missä juhlimme 40-vuotishääpäivää. Meillä oli huoneessa parveke rannan suuntaan, mutta kylpyläähän tässä hotellissa ei ole. Vuokrasimme pyörät ja oli kivaa ajella rauhallisia pyöräteitä pitkin. Ravintoloita bongailtiin, mies kävi parturissa ja minä löysin kangaskaupasta leveää pellavaa, sitä en olekaan muualta löytänyt. Meille ranta oli turhan matala.
    Olemme käyneet myös Tartossa, josta pidimme kovasti, siellähän on upea kansallismuseo, samoin Viimsi oli meille mieleen.
    Saarenmaalle tekee mieli, kunhan tästä pandemiasta joskus selvitään!

    1. Kiitos Reeta vinkeistä. Kyllä Pärnu on kiva paikka. Tartossa olin joskus laulujuhlilla. Saarenmaa ym. on myös tullut koluttua. Pitäisikin tehdä sieltä juttu, kun kuvat ovat valmiina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *