· ·

Riika on Latvian kaunis pääkaupunki

Riika on Latvian kaunis pääkaupunki,  jonka  vanhan kaupungin keskiaikainen miljöö vetää vertoja melkein mille tahansa muulle kaupungille. Meillä oli tämän pikavisiittimme aikana mahdollisuus kierrellä sen ”must-paikat”. Voit luoda tämän ”hyvin pienen matkaoppaan” avulla hyvän kuvan siitä, mitä kohtaat, kun menet käymään Riikassa.

Ehdimme yhden päivän aikana katsella melko paljon tuota upeaa miljöötä. Mitä näimme ja mitä matkastamme jäi ”käteen”, käy ilmi tästä matkakertomuksesta sekä sen lopussa aukeavasta videokoosteesta. Tervetuloa virtuaalimatkalle Riikaan.

Riika on hyvä vaihtoehto Tallinnalle. Se on jäänyt meille vielä toistaiseksi sen verran vieraaksi, että oli helppo päätös ottaa se kohteeksi, kun olimme päässeet Pärnuun saakka. Tämä oli kolmas vierailumme Riikassa. Teimme varsinaisen pikavisiitin, jonka päätavoite oli käydä katsomassa millainen on paljon ylistetty Jurmalan rantaparatiisi?  Ehdimme kuitenkin kierrellä myös Riikassa.

Olimme yöpyneet pari yötä Pärnussa syyskuussa 2016. Kun sieltä pääsi pienellä rahalla ja nopealla yhteydellä Riikaan, miksipä ei?

 

Majoitus vanhassa tutussa, hyväksi havaitussa hotelli Gutenbergissä

 

Olimme yöpyneet edellisellä kerralla hotelli Gutenbergissä ja ihastuneet sen tyylikkyyteen ja  ilmapiiriin. Etenkin aamiaisella esiintynyt pianisti oli tehnyt meihin vaikutuksen, joten sinne vaan. Harmiksemme pianistia ei näkynyt tällä kertaa. Olisiko niin, että hän on ainoastaan sunnuntaiaamuisin soittelemassa? Sitä emme selvittäneet.

 

Jouduimme odottelemaan hetken hotellin aulassa ennen kuin saimme huoneemme.

Ei tarvinnut pettyä huoneeseen tälläkään kertaa. Tällaisen kirjavan sisustuksen hyväksyy syystä, että se sopii tuohon tyyliin ja aikakauteen.

Oli kiva keitellä kaffeet matkan jälkeen.

Tervetuloa hotellin Gutenbergiin ja Riikaan.

Piipahdus Jurmalan rantaparatiisissa

Kahvihetken jälkeen lähdimme saman tien käymään Jurmalassa. Matkakertomus ja video löytyvät täältä:

https://appamatkustaa.fi/2019/04/09/jurmala-pikavisiitti-latvian-varpaisteluparatiisiin/

https://appamatkustaa.fi/2019/04/09/jurmala-latvian-rantaparatiisi-video/

 

Riika on Latvian kaunis pääkaupunki, jossa etenkin Vanha kaupunki viehättää kauniilla rakennuksillaan

 

Gutenberg-hotelli on Pietarin kirkon oikealla puolella olevassa kulmauksessa eli parhaalla mahdollisella paikalla.

 

Viehättäviä kahviloita löytyy sieltä ja täältä, mutta älkää kysykö niiden nimiä 🙂

Sama koskee paikallisia kirkkoja.

Ruutitorni eli Powder tower 

Tämä vanha kasarmirakennus oli yli 200 m pitkä. Tarkempaa tietoa siitä löytyy blogin perässä olevasta videosta.

Tämä on Riikan kuuluisin kissa vaanii Cat Housen katolla.

Riikalainen näkemys Bremenin pillipiipareista...on Bremenin lahja sisarkaupungille.

Videolta selviä montako vartijaa oli työvuorossa paikallisen Vapauden muistomerkin edustalla.

Tämä rouva rakenteli harvinaista taideteostaan. Upealta näytti, taideteos 🙂

Tällä Raatihuoneen torilla Mustapäiden (House of Blackheads) kuuluisan rakennuksen edessä kuulimme kaunista hanurin soitantaa. (Kuultavissa videolla.)

Kyllä vanhassa kaupungissa riittää nähtävää.

 

Livu Square-aukion aarteita katselemassa

 

Livu Square oli valloittavan näköinen aukio, josta löytyi paljon taideteoksia, kahviloita ja jossa lapsetkin viihtyvät.

Olivat sen verran upeita taideteoksia, että olihan niitä kuvattava.

Tähän persoonalliseen pyörään on hyvä lopettaa kaupunkikierros…

…paitsi, että ei se vielä lopukaan. Otetaanpa asioita uusiksi livekuvana:

https://appamatkustaa.fi/vinkkeja-riikan-matkalle-videokooste/

 

 

Tässä vielä pari linkkiä Riikan nähtävyyksiin:

https://www.lomalista.fi/lomakohteet/eurooppa/latvia/riika/n%C3%A4ht%C3%A4vyydet

https://www.latvia.travel/fi/artikkeli/riian-top-10-nahtavyydet

https://www.tripadvisor.fi/Attractions-g274967-Activities-Riga_Riga_Region.html

Riika, Latvia – Parhaat top 10 nähtävyydet

 

Tätä visiittiä edeltävä postaus, jossa annamme myös bussimatkavinkkejä. löytyy täältä:

https://appamatkustaa.fi/2019/04/23/parnu-kaunis-perinteinen-kylpylapaikkka-upea-ranta/

Samankaltaiset artikkelit

15 Kommenttia

 1. Riikassa emme olekaan käyneet yli 10 vuoteen, mutta vappuna korjaamme asian lähtemällä Tallink Siljan erikoisristeilylle Helsingistä Riikaan! Riikassa ei risteillen ole aikaa kuin päivän verran, mutta meille, kertaajille, se riittänee tunnelman päivittämiseen.
  Ensimmäisen vierailumme tärkein kohde oli miehitysmuseo – olemme sittemmin käyneet niissä niin Riikassa, Vilnassa kuin Tallinnassa ja minusta ne ovat erinomaisen vaikuttavia paikkoja etenkin ajatellen myös Riikassa esillä olevaa Molotov–Ribbentrop sopimusta, jossa sodan osapuolet jakavat Itämeren maita keskenään ja jossa otetaan kantaa myös Suomen asemaan. Meidän historiamme olisi voinut olla osa Baltian maiden historiaa.
  Suosikkikahviloitana Balkanin alueella olivat aikoinaan Double Coffeet ja nyt olisi tarkoitus käydä tsekkaamassa Riikassa äskettäin käyneen naapurin suosituksesta Golden Coffee – ruokailuun ei taida olla tarvetta laivaristeilyllä!

  1. Heissan Pirkko! Hyvää matkaa teille. Luulen, että kiertely kaupungilla on se juttu, kuten hyvin tiedät. Tunnelman aistiminen on kaikena A & O varsinkin noin lyhyessä ajassa. Riika on hieno kaupunki. Hyvää vappua!

 2. Kävin Riiassa vuosi sitten ensi kertaa risteillen. Rientomarssiksihan tuo meni, kun aikaa paikan päällä oli vain vajaa päivä. Yllättävän paljon lyhyessä ajassakin ehti. Kaupunki vaikutti kivalta ja kauniilta, mutta varsinaista hinkua palata sinne ei jäänyt. Mutta saapa nähdä – koskaan ei tiedä, mistä löytää itsensä uudestaan. Oman blogipostaukseni Riiasta löydät täältä:

  http://www.maaritmaailma.com/riika-paivassa/

  1. Kiitos Maarit! Kävinkin lukemassa ”maratonpostauksesi”. Suosittelen, että ota jatkossa aikaa, mene vaikka noilla edullisilla busseilla ja nauti 🙂 Menisin sinne neljännenkin kerran, sillä meillä on myös ollut aina vähän tuli persuksien alla. Muutama päivä tunnelmaa aistien voisi olla hyvä juttu, sillä hinta/laatu on tuolla vielä kohdallaan.

 3. Riika on jäänyt minulta vielä kokematta, mutta ensi kesänä olisi tarkoitus korjata tilanne Baltian road tripin yhteydessä. Olen muutamia muitakin postauksia Riiasta lukenut, mutta jotenkin en ole pystynyt vielä muodostamaan fiilistä kaupungista oikein suuntaan tai toiseenkaan. Ehkä onkin parempi mennä paikalle ilman sen suurempia ennakko-odotuksia ja antaa kaupungin yllättää 🙂

  1. Noin toimin itsekin. Kiertelemään ja katselemaan. Siellä se on ja imaisee mukaansa. Hyvää matkaa sitten, kun sen aika koittaa.

 4. Itse olen joskus lapsena kaynyt Riikassa ja silloisesta matkasta en paljoa muista. Toiveena olisikin hoitaa uusi visiitti mahdollisimman pian. Hienoja kuvia, tuo Raatihuoneentori on todella upea! Rakastuin erityisesti tuohon terasikuvaan, jossa nuo turkoosit tuolit ja poydat. 🙂 Aivan ihana, toivottavasti eksyn sinne itsekin joskus! 🙂

  1. Kiitos mieltä lämmittävästä palautteesta. Taas jaksaa reissata ja blogata 🙂 Kuten huomaat, sinne pääsee erityisen edullisesti. Etenkin Pärnu kannattaa yhdistää reissuun, sillä nuo bussimatkat ovat todella edullisia.

 5. Sen ainoan kerran, kun olen Riiassa käynyt, tuon Raatihuoneentorin rakennukset oli huputettuna julkisivurempan takia. Kaupunki on ihan mukava vaikka pitkän viikonlopun viettoon, mutta tuskin siellä kauemmin viihtyisin. 😊

  1. Olisivatkohan huput poistuneet 🙂 Samaa mieltä olen, että pari yötä riittää kerralla. Kesällä voisi tosin mennä vähäksi aikaa Jurmalan hiekoille. Ja eiköhän Latviassa ole muutakin nähtävää.

 6. Vain kerran olen käynyt Riiassa. Ajankohta oli juuri ennen uuttavuotta eli joulukuun lopulla. Hotelli oli Avalon lähellä mm Stockmann tavarataloa. Liikuin vanhassa kaupungissa tietysti. Hienoja rakennuksia, kirkkoja. Myös kivoja kahviloita. Lähellä Mustapäiden taloa oli yksi kiva kahvila. Muistuu mieleeni myös tosi ihana pienehkö ravintola Domini Canes.

  1. Lisään vielä että tuona aikana oli Joulutori avoinna. Siinä tuli käytyä glögillä ja katseltua elämää ympärillä.

  2. Hauskaa miten pienet suuret jutut ovat merkittäviä ja jäävät mieleen. Riika on kiva kaupunki. Varmasti menemme sinne taas, esim. joulutoria katsomaan. Olemne harrastaneet niitä joka vuosi. Millaisia ne ovat Riikassa?

 7. Riikan Joulutori oli mielestäni tosi kiva. Siellä oli mm lasten iloksi tuotu minihevonen. Hotwine oli tosi vahvaa, sen huomasin….tuo tori menee ihan kärkijoukkoon näkemissäni joulutoreista. Ykkönen on kyllä Vilna,

  1. Kiitos Raija! Sekä Riika, että Vilja ovat olleet listallamme ja molemmat vielä näkemättä. Ehkä ensi joulun alla molemmat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *