· · · · · ·

Hiekkasärkät Kalajoella on Suomen upein varpaistelupaikka

Hiekkasärkät Kalajoella Suomen upein varpaistelupaikka, varsinainen rantaparatiisi. Se on ollut jonkinlainen osa elämääni nuoruudestani lähtien. Silloin siellä käytiin harvakseltaan autoretkellä, uimassa tai joskus Rantakallassa kuuntelemassa suosikkibändejä. Tässä matkablogissa varpaistelemme Hiekkasärkkien upealla rannalla. Kyllä Suomessakin kelpaa, etenkin kun lämpöä on 30 astetta!

Hiekkasärkkien lumovoima ja ainutlaatuisuus on puhjennut minun ajattelussani kukkaan vasta aikuisiällä ja yllättäen matkailun johdosta. Olemme mammun kanssa varpaistelufaneja eli nautimme suunnattomasti kulkea paljain jaloin hienohiekkaisella rannalla. Niitä on löytynyt kaikkialta maailmasta ja tuntuu, että nälkä kasvaa syödessä. Noiden ”muu maa mustikka” -kokemusten myötä olemme ymmärtäneet, ettei tarvitse mennä ”merta edemmäs varpaistelemaan”. Hiekkasärkkien ainoa varjopuoli on, että siellä on/oli niin  paljon väkeä 🙂 No, isot pojat sanovat, että lähettyvillä on myös rauhallisia rantoja, jonne massat eivät ole vielä ehtineet.

Olemme ottaneet tavoitteeksi käydä ainakin kerran kesässä varpaistelemassa Hiekkasärkillä. Vuonna 2018 tuo reissu osui heinäkuun helteisiin. Elimme poikkeuksellisen lämmintä kesää ja mikä oli parempi paikka nauttia siitä kuin varpaistella hienohiekkaisella rannalla.

Kalajoen Hiekkarannat ovat tunnettuja dyyneistään, mutta nyt niillä kävely ei ollut lainkaan miellyttävää. Oli niin hikiki, jos yritti kulkea polttavan kuumalla hiekalla.

Sen vuoksi olikin järkeävää lähteä kävelemään vesirajassa. Paras paikka siihen on kuvassa oikealle kääntyvä 600 m pitkä särkkä, jossa varpaistelu on enemmän kuin ”lenheettiä”.

Tämä kapea särkkä on must-kohteemme aina, kun olemme oikealla säällä Hiekkasärkillä.

 

Olin näköjään kävelymatkallamme todennut, että parhaiten tuo upea tunnelma valkenee videon myötä. Kuvia oli vain muutama. Siispä, lähdetään varpaistelemaan yhdessä alla aukeavan videon avulla:

 

Ei ku syomään – Pihvitupaan tietysti

 

Hiekkasärkiltä löytyy muutakin huippua. Siellä on yksi Suomen parhaista ravintoloista eli Pihvitupa. Kokemuksia sieltä löydät tästä linkistä:

https://appamatkustaa.fi/2018/07/21/pihvitupa-pohjanmaan-paras-pihvipaikka/

 

Jos haluat lukea uudet matkakertomukset tuoreena, käy tykkäämässä Facebook-sivua 

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

 

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Hiekkasärkät, sielläpä minäkin nuoruusvuosina varpaistelin😎 pitäisi taas käydä, kunhan vaan kesä riittäisi kaikkeen kivaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *