· · ·

Autoreittisuositus Norjassa Oslosta Geirangerin kautta etelään

Autoreitti Norjassa Oslosta Geirangerin kautta etelään kannattaa ottaa harkintaan, jos mielii matkalle Norjaan. Tästä aukeaa matkakertomuskooste huikean kauniista matkastamme, jonka teimme vuonna 2014.

Luoja on antanut Etelä-Norjalle enemmän kauniita vuonoja ja vuoria kuin laki sallisi. jos maisemat laitettaisiin uusjakoon. Meillä oli mahdollisuus avoautoilla läpi kuvankauniiden maisemien. Kävimme Norjan ehkä kuvatuimmassa paikassa Geirangerin vuonolla seitsemää sisarta katsomassa, ylitimme vuoristoja järviä ihaillen ym, ym. Maisemat ovat käsittämättömän kauniita.

Aloitimme tämän kiertueen kuitenkin Oslosta ja sen ykköspaikoista Vigelandin puistosta ja Kansallismuseosta. Tervetuloa yhdelle unohtumattomimmista matkoistamme koskaan!

Tämä matkamme alkoi juhannuksena vuonna 2014. Olemme ottaneet tavaksi lähteä keskikesällä autoilemaan tai matkailemaan jonnekin syystä, että perikuntamme valtaa sovitusti yhteisen mökkimme eikä meillä vanhuksilla ole silloin sinne asiaa. Mikäpä auttaa paremmin kestämään tuota tilannetta kuin pako?

Istuimme ties monennenko kerran juhannusaattona autoon ja lähdimme liikkeelle. Tällä kertaa menimme laivalla Ruotsiin ja siitä lähes yhden pysähdyksen taktiikalla Osloon, josta olimme varanneet majoituksen pariksi yöksi. Se taisikin olla tämän matkan ainoa ennakkovaraus. Jatkossa mentiin päivä ja yö kerrallaan.

Yläkuvassa reitti, jonka ajoimme Norjan puolella ennen siirtymistämme Tanskaan. Sen verran voin paljastaa, että olisi kannattanut pysyä Norjan vuoristossa.

 

Oslon parhaita kohteita, mm. Vigelandin puisto

 

Aloitimme matkamme luontevasti Oslosta je sen nähtävyyksistä. Suosikkimme siellä on Vigelandin puisto, mutta löytyy sieltä muutakin mielenkiintoista, mm. ”Huuto”.

https://appamatkustaa.fi/2018/03/09/norja-kasittamattoman-kaunis-maa-osa-1-oslo-vigelandin-puisto/

 

Matkamme pääkohde Geiranger ym. kaunista

 

Oslon nähtävyyksien jälkeen oli jo kova hinku vuorille ja vuonoille. Olimme päättäneet ajella sen verran, että seuraavana päivänä matka reissumme pääkohteeseen Geirangerin vuonolle olisi kevyt suoritus. Päädyimme iltaan mennessä jo lähes perille. Odotukset olivat korkealla, mutta silti ne ylittyivät!

https://appamatkustaa.fi/2018/03/11/norja-kasittamattoman-kaunis-maa-2-oslosta-geirangerin-vuonolle/

Jottei nautiskelu jäisi pelkästään still-kuvien varaan. katsotaan miltä tuolla yhdellä maailman kauneimmista paikoista näyttää elävän kuvan muodossa. Tälle videolle on taltioitu matkamme Riddersprangetin putouksilta Fantesteinin kautta Geirangeriin. Lopussa vielä parhaita paloja lauttamatkastamme Geirangerin vuonolla. Upea matka!

 

Onko tämä Norjan kaunein autoilureitti?

 

Olisi luullut, että kaikki kaunis on nähty. Mitä vielä! Edessä oli tieosuus, joka ei jättänyt kylmäksi. Uskomattomia maisemia riitti noilla Norjan kauneimmilla seuduilla. Ohitimme mm. kauniin Sogne-vuonon ja kävimme katsomassa, millaisilla seuduilla kulkee yksi maailman kauneimmista rautatiereiteistä, vaikka junamatka jäikin vielä kokematta.

https://appamatkustaa.fi/2018/06/30/norja-kasittamattoman-kaunis-maa-osa-3-geirangerista-sognevuonon-kautta-etelaan/

Tässä vielä videokuvakooste tästä huikeasta automatkasta.

Varoitus! Sen katsominen nostaa kovan matkakuumeen!

https://appamatkustaa.fi/2019/04/25/onko-tassa-norjan-kaunein-autoreitti-video/

 

Tämä esittelemämme kokonaisuus on reitti, jonka haluamme ehdottomasti ajaa joskus uudelleen. Uuden näkökulman siihen saisi, jos sen ajaisi päinvastaiseen suuntaan. Hmm! Hyvä idea! Kiitos Appa! 🙂

 

Oletko huomannut, että matkablogisivustooni tulee uusia kirjoituksia joka viikko. Lisäksi nostelen vanhoja matkakertomuksia, jotka sopivat kyseiseen vuodenaikaan. Tarkoitus on antaa hyviä matkailuvinkkejä. 

Äläkä unohda Facebook-sivua Appa matkustaa. Käy tykkäämässä sitä niin saat aina tiedon, kun uutta ilmestyy blogisivustoon.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *