· ·

Melk (Itävalta) on kaunis luostarikaupunki Kristina Cruisesin Tonavan risteilyllä

(Tonavan risteily toteutettiin yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa toukokuuss 2019.)

Tonavan risteilyn viimeiset pysähdyskohteet olivat Melkin kaunis luostarikaupunki Itävallassa ja erillismaksullinen päiväretki Ceský Krumlovin maailmanperintökohteeseen Tsekissä. Melkin luostari on harvinainen helmi, josta harva matkaaja on edes tietoinen. Ceský Krumlov on vähintäänkin yhtä tuntematon suuruus tavalliselle turistipolkujen tallaajalle. Nyt meillä oli vuorokauden aikana mahdollisuus nähdä nämä molemmat kohteet, jotka kannattaa kyllä kirjata matkakohteiksi, jos noille kulmille eksyy.

Wachaun laakson maisemien jälkeen oli aika siirtyä jälleen bussiin ja kohti uusia seikkailuja. Vuorossa oli Melkin ylistetyn kaunis luostari. Odotukseni olivat jälleen korkealla, mutta  ei lainkaan suotta.

Stift Melk on noin 1000 vuotta vanha rakennus, josta Wikipediassa kerrotaan seuraavaa:

”Luostarin paikalla sijaitsi alun perin Babenberg-suvun linna, mutta Itävallan rajakreivi Leopold II luovutti alueen Lambachin benediktiiniläismunkeille vuonna 1089.[1]”

Kristina Cruisesin matkojen tavaramerkkinä tuntui olevan, että ”kaveria ei jätetä”. Tännekään kohteeseen ei ollut kovin pitkä matka, mutta bussilla mentiin. Asian ymmärtää, sillä joukossamme vanhin oli 89-vuotias ja mukana muutenkin henkilöitä, joille 1,5 km kävely osin ylämäkeen olisi haastava tehtävä. Kun kaikki oli kerätty busseittain oppaidemme Ralfin ja Pirjon hoteisiin, saattoi tutustuminen Melkin luostariin alkaa.

Tuloportin edessä on ravintola ja miellyttävä aukio.

Luostarin piha on kaunis arkkitehtuuriltaan ja väreiltään. Harmittavasti sisällä ei saanut ottaa kuvia, sillä aihetta olisi ollut. Teimme laajamittaisen kävelyn luostarin saleissa tutustuen samalla huoneiden värien, muotojen, esineiden ym. symboliikkaan. Kaikesta saattoi päätellä, että kyseessä oli pyhä hiljentymispaikka. jossa tärkeintä oli etsiä Jumalan avulla omaa sisintään, tutustua itseensä.

Tämän kuvan marmorisalista nappasin Wikipediasta. Sen kattomaalaus sai meidät haukkomaan henkeä. On vaikea kuvitella, että katto on tasainen, sillä maalauksesta saa täysin toisen vaikutelman. Mestari on ollut asialla. Käy katsomassa niin uskot 🙂

Luostarin kirjasto (kuva Wikipediasta) on vähintäänkin upea! Kirjaston katto sen sijaan ei ollut tasainen vaan siinä katto on työnnetty sisään kaarevaksi. Uskoo, ken tahtoo 🙂

Kirkko on saanut vastikään uuden pinnan ja sen huomasi.

Tässä vielä näkymiä kaupungille, jonne jatkoimme luostarista jalan.

MELK

Pitihän sitä käydä kirkossa hieman huoahtamassa…

Sitten olikin aika rientää olusien kautta kohti laivaa, joka lähti kohti Linziä. Sen verran meni pitkäksi hyvä oluen ääressä, että saimme vajaan kilometrin aikana niskaamme kunnon sadekuuron. Märkinä, mutta tyytyväisinä vaihdoimme kuivaa ylle ja menimme illalliselle, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Hyvät kokit ja tarjoilu olivat Swiss Diamondilla. Laivasta ja sen tarjoiluista lisää tässä:

https://appamatkustaa.fi/2019/05/19/jokilaivaristeily-tonavalla-swiss-diamondin-kyydissa/

 

HUOM! HUOM! 

TARJOUS APPA MATKUSTAA -BLOGIN LUKIJOILLE!

Sain Kristina Cruisesilta teitä miellyttävän viestin, joka kannattaa hyödyntää, jos olette lähdössä Tonavan risteilylle:

”Kristina Cruises tarjoaa APPA MATKUSTAA – blogin lukijoille erikoisedun kauden 2020 Tonavan risteilyille m/s Swiss Diamondilla.
Saat Appa100 tunnuksella 150 eur alennuksen risteilyn normaalihinnasta!
Etu koskee m/s Swiss Diamondin Historian ja kulttuurin Tonava – risteilyjä kaudella 2020.

Varaa etuhintaan soittamalla Kristina Cruisesille puh 05 – 211 44 (ma-pe klo 10-16).

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *