· · ·

Original Sokos Hotel Arina Oulussa teki onnistuneen saneerauksen

Oulun legendaarisin hotelli Original Sokos Hotel Arina  on on tehnyt todella onnistuneen saneerauksen. Huoneet on uudistettu seudun perinteitä kunnioittaen, mutta ajan henkeä noudattaen. Hotellien ”suurkuluttajien” silmissä siellä tehdyt uudistukset on toteutettu tyylillä ja taidolla. Suuri suositus käydä testaamassa uudistunut Arina ja sen ravintolat!

(Osittainen yhteistyö Original Sokos Hotel Arinan kanssa.)

”Hotelli seisoo paraatipaikalla seitsemän kerroksen korkeudessa, Rotuaarin Pallon kainalossa. ”

Arina tuli meille tutuksi jo 1970-luvun alussa aloittaessamme opiskelun Oulussa. Tosin opiskelijoilla ei ollut tarvetta eikä varaa yöpyä hotelleissa, mutta pihviravintola Steak Housessa tuli joskus käydyksi juhlistamassa merkkitapahtumia. Minulle Arina näyttäytyi lähinnä sitä kautta, että sen silloin johtaja Jussi Malmi oli Oulun Lipon puheenjohtaja ja Arina joukkueemme tukija. Vedin tuolloin muutaman kesän Lipon junioritoimintaa ja pelasin pesäpalloa Lipon joukkueessa. Arina oli tärkeä pesäpalloilun taustavaikuttaja.

 

Tyylikkäästi uudistetut hotellihuoneet muistuttavat Oulun historiasta

”Haluamme, että rakastut hotelliimme niin kuin me. Rakas kotikaupunkimme Oulu on täynnä tarinoita, ja huoneuudistuksen myötä myös kaikki huoneemme saavat oman tarinansa. Miltä kuulostaa Kesäyön viipyilevä lämpö, vapaan Lohen nousu tai Tervan tuoksu? Haluamme että viihdyt vieraanamme, ja toivotammekin sinulle hyvää oululaista unta.”

Jokaisen hotellin ”juttu” ainakin meille on niiden huoneet. Siksi kiinnitämme ensimmäisenä huomiota niihin valitessamme hotellia. Original Sokos Hotel Arina on päätynyt kasvojen pesunsa aikana niin upeisiin ratkaisuihin, että suuntaamme seuraavallakin kerralla majoittumaan sinne.

Asukas erottaa takaseinän paneelista onko hänelle valikoitunut majapaikaksi Kesäyön viipyilevä lämpö, Vapaan Lohen nousu vai Tervan tuoksu. Huonetta valitessa voi toki esittää toiveensa millaisessa ympäristössä haluaa yönsä viettää.

Hauska yksityiskohta on tämäkin, että huoneen tarina on kirjoitettu tyylillä valtaisan kokoiseen peiliin. Ihminen tykkää tarinoista ja Arina tarjoaa niitä.

Meillä oli käytössämme Superior-huone, jossa olisi mieluusti viettänyt kauemminkin kuin pari yötä.

Ainakin Superior-huoneissa on työpiste työmatkaajan ja meidän tapauksessa matkabloggaajan tarpeisiin. Koska meistäkin vähintään joka toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea, pieni kirjasto huoneessa on hyvä oivallus. Himolukija mammu ehti lukea Anna-Leena Härkösen uusimman kirjan ja appa pääsi selailemaan Arinan tarinaa.

Superior-huoneen valinneilla on mahdollisuus ottaa joko kylpyammeellinen tai saunallinen huone.

Valitsimme pienellä saunalla varustetun syystä, että meikäläinen tykkää saunomisesta himpun verran enemmän kuin ammepulikoinnista. Sokos-hotellien tavaramerkkinä näyttää olevan, että saunallisissa huoneistoissa on pieni kuivatuilla koivunlehdillä täytetty pussi, jonka voi laittaa löylyveteen tuomaan kesän tuoksua. Hyvä pieni oivallus.

 

Olisi sweettiä yöpyä sviitissä.

 

Pääsimme tekemään kierroksen hotellissa sen johtajan Päivi Kaarlelan opastamana, joten pääsimme kurkkaamaan myös sviittiin.

Tämä saunallinen sviitti sijaitsee kauppakeskuksen vieressä, joten asukas pääsee aitiopaikalta aistimaan oululaista elämää.

 

Aamiaisesta hyvä hotelli tunnetaan

 

”Ravintola Veranta on Original Sokos Hotel Arinan tilojen kaunis kameleontti. Aamuisin tila palvelee hotellin aamiaisvieraita, päivisin katettuna on kokouslounas ja iltaisin tila muuntuu yksityisiin juhliin ja kokouskäyttöön. Ihastuttava 47-paikkainen patio somistetaan sesongin mukaan. ”

Kohtuullisen paljon maailmaa kiertäneenä osaamme arvostaa hyvää aamiaista ja sen vuoksi katsomme sitä yleensä ”suurennuslasilla”. Niin teimme Arinassakin.

”Aamupalalta ja ravintoloistamme löydät niin paikallisten tuottajien tuotteita kuin maailman keittiöiden vivahteita, ja henkilökunnallamme on aina muutama menovinkki takataskussa niitä haluaville.”

Ensimmäinen yllätys aamiaisella oli, ettei sitä tarjoiltukaan enää alakerran ravintolassa. Sille oli järjestetty uudet tilat kolmanteen kerrokseen.

Aamiaispaikan valoisuus ja avaruus iski mukavalla tavalla silmille. Kävi ilmi, että aamiaistila taipuu moneksi eli sitä voi käyttää myös erillisenä juhlatilana tms.

Aamiainen oli monipuolinen kokonaisuus, jossa paikallisuus oli huomioitu jossain määrin. Meitä ex-oululaisina miellytti myös se, ettei Oulun murretta pidetä piilossa vaan sitä opetettiin myös aamiaishuoneessa. Inkiväärishotilla aamu lähti hyvin liikkeelle.

Menneenä kesänä aamiaishuoneen ulkopuolella oleva terassi on varmasti ollut kovassa käytössä. Vierailumme aikana sen tyhjyys selittyi turhan viileällä säällä.

Mieleemme jäivät aamiaispöydästä murteen käytön lisäksi esim. paikallinen ”mustamakkara” eli poron lihasta tehty makkara, joka oli maukas uutuus.

Saaristolaisleipä on aina hyvä aamiaisleipä vaikka se ei nyt korvannutkaan ohrarieskaa.

Odotin eniten sitä, että saisin paikallista herkkua ohutta ohrarieskaa. Pettymykseni oli suuri, kun sitä ei löytynyt. Mainitsin asiasta tarjoilijalle ja tsa daa! Seuraavana aamuna leipien joukossa oli myös ohrarieskaa.

Ohrarieskaa pitää ostaa aina myös mukaan, kun käy Pohjois-Pohjanmaalla. Se on parasta leipää!

Iloni oli suuri ja tarjoilija saa täyden kympin erinomaisesta palvelusta. Muutoinkin hän edusti hotellin hyvin palvelevaa henkilökuntaa erinomaisesti. Hyvä Arina!

 

Hotellin julkisten tilojen suunnittelu ja toteutus läpäisivät tiukan seulamme

 

Hotellin julkiset tilat kertovat paljon sen tasosta. Ne ovat ainakin meille jonkinlainen piste i:n päällä. Ne huomataan etenkin silloin, kun ne ylittävät odotukset ja silloin, kun rima alittuu. Tällä kertaa Original Hotel Sokos Arina kuului onneksi ylittäjien harvalukuiseen joukkoon.

Hotellin vastaanoton tilat huokuivat kodin omaista tunnelmaa. ”Aivan kuin kotiin tulisi.”

Kahavi on valamista ja kompiaisia voi nautiskella herkkupalana.

Tämäkin miellyttävä nurkkaus vastaanoton nurkalla houkuttelee istumaan ja tutustumaan Oulun seudun matkailuesitteisiin.

Vastaanotossa on myyntipiste, josta saa paikallisia erikoisuuksia. Myynnissä on mm. hotellin entisen työntekijän kutomia erinomaisia villasukkia. Suuri ostosuositus!

Tällaiset kesäpelit ovat mukava juttu leikkiville ja pelaileville asiakkaille.
Kuviot sen kertovat missä ”maailmassa” ollaan eli kesäyö, terva vai lohi?
Tyylikäs käytävä ja hauska mattomaailma herättivät etenkin mammun huomion.

 

Jaksaa jaksaa, leikkii leikkii ja saunoo saunoo

 

Käväisimme Päivin opastamalla kierroksella katsomassa myös harraste- ym. tiloja.

Hotellin kuntosali on asiakkaiden käytössä. Vaikutti siltä, että se on erinomainen harrastepaikka esim. lapsiperheille.

Lasten oma puuhamaa.
Hauskanpitoa vauvasta vaariin…

Saunatilatkin oli tehty vähintäänkin houkutteleviksi.

Muut saa selittää… 🙂

Maassa maan tavalla.

Saunamaailmastakin jäi sellainen tuntuma, että sinne kannattaa varata aikaa ensi kerralla.

 

Arinan ravintolat sisäänheittävät jo ilmeellään 

 

Ehkä suurin positiivinen yllätys olivat Arinan uudistetut ravintolat Amarillo ja Venn.

Viinibaari Venn on paikka ystävien kohtaamiseen

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka. Koko kovan kolmikon tapaat yhdellä kertaa uudessa VENNissä. VENNin viehättävän rempseään ilmapiiriin on helppo piipahtaa drinkille ostospäivän lomassa tai unohtua iloittelemaan yksin tein vaikka iltamyöhään asti. VENNin valikoimasta löydät helppoa ja herkullista purtavaa, viehkeitä viinejä ja kutkuttavia cocktaileja. Ja pönöttäminen -sehän ei ole ollenkaan meidän juttu.

Viinibaari Venn on uusi tuttavuus, jossa kalustuksessa on hyödynnetty lähiseutujen ”kirpputorikamaa”. Hyvällä silmällä ja maulla valitut huonekalut sopivat tunnelmaan vähintäänkin hyvin.

Eipä olisi Askompaa tilata pullo kuoharia ja istahtaa tuohon ympäristöön ystävien kanssa parantamaan maailmaa, vai mitä?

Tämäkin hauska menu houkutteli maistamaan noita mielenkiintoisia herkkuja, sitten ensi kerralla, kun on aikaa.

 

Amarillo kurkistaa Meksikoon

Hauskaksi yllätykseksi voisi kutsua uudistettua Amarilloa. Sen sisustus sai naaman virneeseen. Siellä on nähtävissä sellainen väri-iloittelu ettei paremmasta väliä. Harmittavasti tähän vierailuumme ei sopinut sen ruokapuolen testaaminen, mutta seuraavalla kerralla Amarillon keittiö on pakko käydä testaamassa Vennin tavoin.

Tämä erikoinen väri- ja materiaalimaailma on kuin hyppy meksikolaiseen ympäristöön.

Jostain syystä tällainen ympäristö loihti hymyn naamalle.
Sen näkee naamasta, että hotellin johtaja on tyytyväinen saaneerauksen lopputulokseen.

Tästä valloittavasta halloween-pöydästä voi varata paikan itselleen tai koko ryhmälle. Olisipa mielenkiintoista käydä kokemassa, mikä olisi tuon pöydän yllätysmenu, jos siinä sellainen on 😉

 

Frans & Camille Bistron ranskalainen keittiö

”Hotellin yhteydessä sijaitsevan Frans & Camille Bistron tiloista löytyy kolme kabinettia, jotka voit varata käyttöösi. Mon Ami, Mon Harmonie ja Mon Plaisir soveltuvat niin viikonloppujen juhlintaan kuin arkikokouksiinkin 2-12 henkilölle. Kaikki kabinetit ovat hyvin varusteltuja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.”

Olin saanut nauttia muutama tunti aiemmin Rossossa hyvää grillattua siikaa, joten isokaan vatsa ei voinut hyväksyä illalla vaimoni seurana kuin tämän herkullisen sinihomejuustovalkosipulietanapannun. Olin siis lähinnä ruokailuseurana.
Mammu nautti jälkiruoan ja sain maistaa sitä sen verran, että hyväksi havaitsin.

Summa summarum

Olemme kiitollisia osuessamme matkallamme Original Sokos Hotel Arinaan. Kokemuksemme siitä jättivät paljon kuolattavaa. Haluamme ilman muuta palata tuohon viehättävään, tyylikkääseen, palvelevaan hotelliin seuraavalla Oulun vierailullamme. Aiomme varata samalla aikaa testailla sen ravintoloita ja palveluja kaikessa rauhassa. Hotelli on mitä parhain paikka pienelle lomaselle. Kauppakeskus ja Oulun tärkeät elämyspaikat ovat kiven heiton päässä, samassa korttelissa. Teatteriinkin on lyhyt matka kuten myös Madetojan konserttisaliin, Tietomaahan ym.

Mikäli tarvitset kokous- ja juhlapalveluja, niitä on tarjolla paitsi hotellirakennuksessa, viereisen kauppakeskus Valkean tiloissa.

Täältä lisävinkkejä Ouluun:

Oulun top 5 nähtävyydet! – Visit Oulu

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Muutamaan kertaan on tullut työmatkoilla yövyttyä Sokos Hotel Arinassa, mutta noista on jo useampi vuosi aikaa, enkä oikein tahdo muistaa, millaiset huoneet olivat ennen saneerausta, mutta nyt ne ainakin näyttävät oikein tyylikkäiltä. Ja oikeastaan huoneiden lisäksi vaikuttaa muiltakin osin oikein mainiolta, plussaa siitä myös, että paikallisuus on jossain määrin huomioitu aamiaisella. Jotenkin tuntuu, että näin on harmittavan harvoin.

    1. Näin on Mikko. Olemme kiinnittäneet tuohon paikallisuuteen viime aikoina erityishuomiota ja onneksi siihen ollaan menossa. Haluan ehdottomasti maistella paikallisia leipiä ym. tuotteita. Poikkeavat mukavasti valtakunnallisesta massasta. Ja mikäpä on parempaa kuin ravintolan omatekemät leipä- ym. tuotteet uunilämpiminä. Arina teidän kannattaa joskus kokea. Minä menen takuulla uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *