· · · · ·

Pestana Grand on yksi suosikkihotelleistamme Madeiralla

Viimeistään tämän uusimman kokemuksemme jälkeen voimme tunnustaa, että Pestana Grand on yksi suosikkihotelleistamme Madeiralla. Tyylikäs hotelli, kivat, tilavat huoneistot, erinomaiset merinäkymät, ystävällinen henkilökunta ja monet muut syyt ovat perusteita sille, että menemme mieluusti jatkossakin tuohon hotelliin.

Olimme majoittuneet aiemminkin Pestana Grandissa ja vaikka en ollut vielä silloin bloggaaja, tein hotellista vastikään tällaisetn postauksen:

Testattavana upea Pestana Grand Hotel Madeiralla

 

Lomailu ydinperheemme kanssa oli unelmien täyttymys

 

Voimme tunnustaa, että lomailu pitkän paussin jälkeen ydinperheemme kanssa oli unelmiemme täyttymys. Olimme saaneet lapsiltamme lennot 70-vuotislahjoiksemme edellisenä vuonna ja maaliskuun lopulta 2022 löytyi sopiva aika tehdä unelmista totta. Onneksi löysimme Tjäreborgin suorat maanantailennot, jotka sopivat hienosti, sillä Pestana Grandissa (#6695) on maanantai vaihtopäivä.

Maanantaiaamuna olimme jo puoli kuuden aikaan lentokentällä ja onneksi lounge oli auki, jotta pääsimme aamiaistelemaan.  Hyvä matka oli valmis alkamaan.

Maiju teki menomatkastamme mukavan TikTokin, joka päättyi hotellin aulaan.

Pestana Grand
Ydinperheemme Asko, Anne, Maiju, Antti ja Marjatta oli valmis aloittamaan yhteisen lomaviikon Madeiralla.

Juotuamme tervetuliaismaljat kuulimme, että saisimme huoneistot käyttöön vasta klo 15, joten meillä oli aikaa lähteä tutustumaan ympäristöön ja syömään jotain.

Pestana Grand
Niin oli riemukasta päästä Madeiralle, että polvileikkauksessa jokin aikaa aiemmin ollut Maiju ei meinannut pysyä nahoissaan.
Anne googlasi läheistön pizzeriat ja päädyimme vajaan 1 km päässä rannalla olevan italialaisravintolaan, joka … menetteli, mutta ei houkutellut meitä enää sinne toista kertaa.

Teimme jonkinmoisen kävelylenkin huoneistojen vapautumista odotellessamme ja tutustuimme ympäristöön. Kyllä kelpasi.

Astelimme klo 15 maissa Pestana Grandiin ja huoneiston olivat vapautuneet lupausten mukaisesti. Erinomainen viesti oli se, että hotellin asiakaspäällikko Filipa Freitas oli järjestänyt meille huoneistot joista oli upeat merinäköalat. Olimme todella tyytyväisiä.

 

Pestana Grandin huoneistot sopivat meille

 

Esittelen tässä seuraavaksi pari käytössämme ollutta huoneistoa. Meillä oli sikäli hyvä onni, että onnistuimme saamaan erinomaiset huoneistot. Pestana Grandissa on, kuten lähes jokaisessa hotellissa monentasoisia huoneistoja. Olimme varanneet omat huoneistomme RCI:n kautta pisteillä. 1mh ja 2 mh huoneistot ovat keskimäärin hyvillä paikoilla isoinen parvekkeineen ja pienemmät hotellihuoneet joka puolella hotellia. Alla olevasta kuvasta voi päätellä, että hotellihuoneissa on ymmärrettävästi pienemmät parvekkeet, mutta erinomaisella merinäköalalla. Huoneita on myös vuoristoon päin.

Jälleen kerran tuli todistetuksi, että Pestana Grandin huoneistot kelpaavat meille. Ne ovat riittävän tilavia ja tyylikkäistä tarpeisiimme.

Kaikki tarvittava löytyy niistä ja koko komeuden kruunaavat tilavat parvekkeet, joista useimmista on erinomainen merinäköala.

2 mh huoneisto

Saimme Marjatan ja Antin kanssa käyttöömme 2 mh huoneiston numero 15xx, josta tässä muutama kuva:

Molemmista makuuhuoneista oli pääsy parvekkeelle.

 

Kelpasi siellä parvekkeella istua ja ihmetellä uintikeikan jälkeen.

Parvekkeemme oli viikon aikana etenkin iltaisin kokoontumispaikkamme auringon laskua odotellessamme. Hauskaa oli:

Ydinperheen TikTok-tanssi

1 mh huoneisto

Anne ja Maiju saivat käyttöönsä huoneiston 1550, joka sijaitsi rakennuksen toisella puolella.

1 mh huoneistossakin parvekkeet ovat todella isoja.

 

Katsaus hotellin yleisiin tiloihin ja ympäristöön

 

Keräsin tähän artikkelin loppuun muutamia katsauksia hotellin yleisistä tiloista ja ympäristöstä.

Pestana Grand
Hotellin puutarha on kaunista katsottavaa. Taustalla näkyy allasalueesta noin puolet.
Pestana Grand
Tämä oli niitä harvinaisia hetkiä, kun olimme altaalla. Osin syy oli siinä, että ohjelmaa riitti yllin kyllin. Toisaalta säät eivät houkutelleet lepäilemään altailla.
Pestana Grand
Ohjelmassa oli myös kuviokelluntaa.
Pestana Grand
Hotellin tervetuliaisdrinkit maistelimme allasalueella.

Aamiainen ja pieni katsaus yleisiin tiloihin

Hyvän hotellin ehdoton tunnuspiirre on hyvä aamiainen. Sen vuoksi kiinnitämme siihen aina erityishuomiota.

Aamiaistilat ovat viihtyisät ja plussaa on se, että myös ulkona voi syödä.
Pestana Grand
Pestana Grand selvisi yhdestä tärkeimmistä testeistämme hienosti, sillä aamiaiseen kuuluu kuohuviini. Sillä lähtee!
Pestana Grand
Vaikka molemmissa huoneistoissamme oli täydelliset keittiöt, vapautimme itsemme valmiiseen pöytään emmekä valmistaneet (meille poikkeuksellisesti) ruokaa kertaakaan lomamme aikana.
Pestana Grand
Monipuolinen aamiainen oli varsin kohtuuhintainen. Jos osti vähintään 5 aamiaislipuketta kerrallaan, hinnaksi jäi 12 €. Ei paha!
Hedelmien kirjo oli kiitettävä.
Jokaiseen kunnon aamiaiseen kuuluu vähintäänkin ”munamies”.

Pestana Grand
Viihtyisät oleskelutilat ovat merkittävä osa viihtyisää hotellia. Nämä pari kuvaa johdattelevat aamiaishuoneeseen.
Yhtenä iltana innostuimme kuuntelemaan esiintyvää taiteilijaa, joka lauleskeli taustanauhojen avulla. Tytöt saivat puhutuksi Antin ympäri niin, että hän intautui lavalle vetämään duettoja illan taiteilijan kanssa. Huikeita vetoja poikamme Antti!

Videolla vierailevana solistina on poikamme Antti, joka pääsi laulamaan muutaman laulun illan solistin Sanda Dorian kanssa.

Tässä tietoa tuosta upeaäänisestä laulajattaresta:

 

Piipahdus hotellin ulkopuolelle ja tutkimusmatka tunnelin sulkemisongelmiin

 

Tämä löytöretkeilijäpatsas on hotellin edessä olevalla rantabulevardilla.
Muutama sata metriä hotellilta eteenpäin on tämä merivesiallas, jonne on pieni nimellinen pääsymaksu. Sen kohdalla on suosittu ravintola.
Uimapaikan vierestä kulkeutuu yksi Funchalin suosituimmista kävelyreiteistä Camara de Lobosiin. ValitettavastI tuon kallion läpi menevä tunneli on ollut suljettuna jo vuosia.

Madeiran suosituin kävelyreitti on Funchal – Baia de Camara de Lobos

Olemme kuulleet monta syytä miksi tunneli ei ole käytössä. Tässä muutama:

  1. Tunneli on  sortunut.
  2. Aallot lyövät tunneliin sisään niin kovalla voimalla, että siellä liikkuminen on vaarallista.
  3. Tunnelin kohdalla meressä on haita.
  4. Tunnelissa lymyilee huumejengiä, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa piikittää kulkijoita.

Noista 2. ja 4. tulivat taksikuskin suusta, kun kysyin asiasta. Muut saavat selittää mistä on kyse. Sain vielä suomalaissyntyiseltä Pestana-ketjun asiakkuuspäällikkö Rita Hänninen Rodriguezilta seuraavan selityksen, johon taidan ihan uskoa 🙂

Huomasin että jäit kaipaamaan selitystä miksi Praia Formosan rannalle menevä tunneli on kiinni. Se ei ole ollut kiinni vuosikausia, vaan se korjataan kuntoon ennen jokaista kesäkautta (yleensä kesäkuussa ennenkuin paikalliset koulut loppuvat) ja se on auki niin pitkään syksyyn/talveen kunnes syys/talvimyrskyt rikkovat sen uudellen. Viime talvena se oli auki kesästä n. marraskuuhun saakka. Talvella aallokko on senverran voimaampaa että kaupunki ei korjaa sitä uudelleen ennen kesää, koska muuten sitä joutuisi korjaamaan jokaisen myrskyn jälkeen uudelleen. Taksikuskin 2. selitys on jotakuinkin oikea sillä talven aallokko saattaa ajoittain olla niin kova että liikuminen siellä olisi vaarallista, mutta muut selitykset ovat täysin vääriä. 

Pari kesää sitten meriuimalan tuntumassa tunnelin lähettyvillä näkyi muutamia pieniä vasarahaita, jotka tulivat sinne syömään silloin liikkellä olleita meduusoja, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tunnelin kanssa.

 

Nähtävää Madeiralla

 

Tämän matkamme muita kokemuksia voi katsoa näistä linkeistä. Madeira on kaunis saari!

Vaellus Madeiran huikeimmassa paikassa Pico do Arieirolla

Madeiran koillisosan parhaita paloja

Lisää matkakertomuksia tuolta reissultamme on tulossa…

 

Jos Madeira alkoi oikein kiinnostaa, täältä löydät paljon matkakertomuksiani Madeiralta:

MADEIRA APAN MATKAKERTOMUKSINA

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Kiitos Mikko! Toki pitää ottaa huomioon, että kaikista huoneista elo ei näytä noin ruusuiselta. Olen huomannut, että leppoisalla jutustelulla huoneistoja voi vaihtaa lähes kaikissa hotelleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *