· ·

Kööpenhaminan parhaita paloja

Kööpenhaminan parhaita paloja pääset katsomaan tämän artikkelin välityksellä. Tanskan pääkaupunki tunnetaan pienestä merenneidosta, Nyhavnista, Amalienborgin palatsista (kuninkaan asunto), kasvitieteellisestä puutarhasta ym. (Taide)museoista ehkä merkittävin on Ny Carlsberg Glyptotek, josta tein oman postauksen sekä Rosenborgin linna.

Kävelemme kuvien avulla noiden edellä mainitsemieni paikkojen kautta. Toivottasti innostut sen verran, että alat varailla lentolippuja Köpikseen.

(Tämä postaus on julkaistu 5.5.2019, mutta sen kuvat olivat hävinneet palvelimen vaihdon yhteydessä. Nyt 30.4.20220 pitäisi taas olla kunnossa.)

Tämän matkamme historia juontaa siitä, että ”lentoyhtiömme” Norwegian ilmoitti viikkopostissaan tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Edestakainen suora lento Kööpenhaminaan maksoi 39 euroa. Kun tuohon ajankohtaan sattuu vielä kirsikkapuiden kukinta-aika, unohtamatta sitä tosiasiaa, että tykkäämme lyhyistä kaupunkivisiiteistä, homma oli paketissa. Lensimme 23.4.2017 Köpikseen aamukoneella ja palasimme sieltä illalla 26.4.

Kööpenhaminan lentokentältä on nopea yhteys kaupungin keskustaan. Tässä tärkeitä tietoja:

Hotellimme oli tällä kertaa Skt.Annae

 

Olin valinnut hotelliksemme HOTEL SKT. ANNAE  , jossa kolmen yön paketti aamiaisineen maksoi 425,68 €. Ei siis mikään halpa, muttei kalliskaan. Hinta ja laatu kohtasivat. Viehätyimme sen miljööstä, eivätkä kuvat pettäneet. Se oli sellainen, kuin pitikin.

 

Tämä sali teki meihin miellyttävän vaikutuksen.

Huoneessa jatkui sama kaunis, viimeisen päälle mietitty sisustustyyli. Sijainnista johtuen (Nyhavnin ja Amalienborgin palatsin välissä) päädyimme tämän tästä pienelle levolle kävelyretkien välissä.

Aamiaishuone sijaitsi katutasossa vastapäätä suurlähetystöjä yms. Kuninkaan asuntoon on reilut 500 metriä.

 

Kööpenhaminan parhaita paloja

 

Seuraavaksi lähdemme kiertämään Kööpenhaminan ydinkeskustan parhaita paloja. Aloitamme Nyhavnista, kiertelemme kirsikkapuita väistellen katsomaan Kööpenhaminan pientä suurta nähtävyyttä eli merenneitopatsasta ja vilkaisemme vielä kasvitieteellistä puutarha ym.

Nyhavn

Nyhavn lienee kuvatuimpia kohteita Kööpenhaminassa. Jokainen tunnistaa nämä alueet. Kuvat puhukoon puolestaan.

Menoa ja meininkiä riitti tuolla kaupungin ehkä vilkkaimmalla alueella. Tuntui, että se oli koko ajan täynnä kuhinaa. Tuosta paikasta löytyy Googlettamalla niin paljon tarinaa, että antaa muiden selittää 🙂

 

Kävelyreitti kirsikkapuiden ja Pieni merenneidon kautta kasvitieteellisen ym. 

 

Tältä kartalta näet ne paikat, jotka esittelen tässä postauksessani. Alakuvassa näkyvä Oopperatalo on kartan oikeassa alareunassa.

Kävelyreitin kulkiessa meren rantaa ohitimme kuninkaan asuinpaikan Amalienborgin palatsin aukion, jonka takaa näkyy upea Frederick´s Churchin (Marple Church) kupoli.

Meillä oli onnea, että osuimme paikalle juuri, kun kirsikkapuut olivat makeimmillaan. Ne olivat selkeästi vaaleampia, kuin edellisen keväämme reissulla naapurimaassa tutkimamme:

LINKKI: Kungträdsgårdenin kirsikkapuut.

Kannattaa vilkaistaa niitä tuosta edessä avautuvasta linkistä. Sitten vaan päättämään kumpaan kannattaa suunnata.

S´t Albanin kirkko ja sen edessä olevat Gefion Fountainin pienet vesiputoukset ovat varsin viehättävä nähtävyys.

Kirsikkapuita riittää alueella vähän joka puolella. Kauniita olivat ne.

Langelinie puisto alkoi jo olla täynnä kevätkukkia.

Joskus pieni voi olla suurin. Edvard Eriksenin vuonna 1913 paljastettu Pieni merenneito -patsas lienee ainakin kaupungista lähetettyjen korttien perusteella Kööpenhaminan tunnetuin nähtävyys, lähes symboli tuolla kauniille kaupungille.

Nämä joutsenet lienevät sen sijaan Kööpenhaminan tunnetuimmat eläimet, sillä ne olivat valinneet reviirikseen tämän paikan, jossa kulkee katkeamaton turistivirta vuoden jokaisena päivänä.

No ei se ihan niin pieni ole,  mitä kuvasta voisi päätellä. Taidamme olla lähes saman kokoiset.

Kauniit kirsikkapuut levittäytyvät isolle alueelle ja kohtasimme niitä vielä matkalla kohti Kastellia.

Ohitimme Kastellet linnan komeasti pitkien rakennusten välistä.

Kuninkaan asuntona toimivan Amalienborgin palatsin edessä olevan aukion keskellä on tämä ratsastajapatsas.

Joka päivä klo 12 kansa kokoontuu katsomaan vartijoiden vaihtoa. Mistä meitä aina riittääkin?

Onhan näitä karvahattujen marsseja tullut nähdyksi aika monessa paikassa.

Kuninkaallisten asuntojen vieressä on Kööpenhaminan suurin kirkko Frederikin kirkkojoka tunnetaan myös nimellä Marble church.

Rosenborgin linna jäi tällä kertaa vielä korkkaamatta sisältä. Olisi vienyt liikaa aikaa ja elämyskiintiö alkoi muutenkin täyttyä uhkaavasti.

 

Kasvitieteellinen puutarha

 

Halusimme vielä nähdä kasvitieteellisen puutarhan. Siitä saat paljon lisätietoa tästä linkistä:

Kasvitieteellinen puutarha

Jos olen ihan rehti, niin kasvitieteellinen puutarha oli vähän pettymys. Positiivista oli, että koleahkon päivän vastapainoksi siellä oli ajoittain aika lämmin, kuten tropiikissa kuuluukin olla.

Pilvisenä, osin sateisena hetkenä, ulkona olevat upeat rhodot ym. eivät päässeet täysin oikeuksiinsa. Kyllä kukkia ja mehiläisiä on kivempi katsella auringon paisteessa.

Sataa sataa ropisee, pili pili pom…

Kävelimme takaisin hotelliin Strøgetin kautta, joka on Kööpenhaminan kuuluisin kävelykatu. Näillä nurkilla vaelsimme toisenkin kerran ihan omana kohteena, mutta kuvattavaa sieltä ei nyt tarttunut tätä kuuluisaa aukiolla olevaa kohtaamispaikkaa lukuun ottamatta.

 

Tanska on voileipien luvattu maa

 

Tanskassa ei voi käydä maistelematta kuuluisia voileipiä. Niitä riittää monenlaisilla koostumuksilla.

Ainakin tämä silakka-annos oli odotustemme mukainen makuelämys pienessä ravintolassa hotellimme vieressä. Nimeä en valitettavasti muista, mutta se sijaitseen hotellista oikealla lähes kadun kulmassa.

Tämä Amalie-ravintola sijaitsee hotellin ja Amalienborgin välissä. Kuten selostuksesta käy ilmi, aloitti siinä kahvila 1930-luvulla ja vuonna 1986 perustettiin tämä viehättävä ravintola. Tunnelma oli sen verran mukava, että voimme suositella.

 

Kööpenhaminassa saisi kulumaan aikaa vaikka kuinka paljon, mutta tämän reitin kulkee helposti päivän aikana.

 

Kööpenhaminan parhaita paloja löytyy näistä edellisistä matkakertomuksistani:

https://appamatkustaa.fi/2019/05/04/ny-carlsberg-glyptotek-taidemuseo-koopenhaminassa-on-ehdottomasti-kaymisen-arvoinen-paikka/

Kööpenhaminan parhaita nähtävyyksiä pähkinänkuoressa

 

 

Jos haluat lukea tuoreeltaan näitä postauksia, käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa. Lisää tulee viikoittain…

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Tykkään keväisestä Kööpenhaminasta kovasti. Kaupunki on ensinnäkin keväällä erittäin kaunis kiitos muun muassa kirsikkapuiden kukinnan. Lisäksi hyvin usein sää on kohdillaan ja lämpöä on selvästi enemmän kuin samaan aikaan Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *