· · · ·

Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo on Kööpenhaminan must-paikka

Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo on Kööpenhaminan must-paikka, jossa on kiinnostavaa nähtävää muumioista antiikin patsaisiin ja upeisiin maalauksiin. Sopivan kokoisen museon sijainti Tivolin vieressä mahdollistaa sen, että nuoriso voi halutessaan nauttia muista kultuurin anneista samalla, kun vanhempi väki nauttii museon erinomaisesta valikoimasta.

Olimme vierailleet Ny Carlsberg Glypotekissä kerran vuosia aiemmin, joten meillä on joitain odotuksia paikan suhteen.  Tässä postauksessa nostelen esiin esimerkkejä museon valtavasta yli 10 000 esineen valikoimasta. Vierailu on samalla pyrähdys Antiikin Egyptiin, Roomaan, Kreikkaan ja moniin muihin kohteisiin. Museossa pääsee katselemaan huikeiden veistosten lisäksi huipputaidemaalarien kuten Gaugainin, Cézannen, Manetin, Monet, Renoirin ja van Goghin upeita töitä.

Olisiko tämä Kööpenhaminan ykköspaikka? Meidän mielestämme, kyllä!

(Tämä postaus on päivitetty ja korjailtu 17.5.2020)

Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo on Kööpenhaminan must-paikka

 

Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo sijaitsee Kööpenhaminan ehkä kuuluisimman vierailukohteen eli Tivolin vieressä kokolailla ydinkeskustassa.

Sisäänpääsymaksu museoon on 115 DKK, yhtenä päivänä viikossa ilmainen (ti tai su?).

Kun lippu on hankittu sisääntuloaulasta ja astuu sisään rakennukseen, kohtaa ensimmäisen valtavan kokoisen talvipuutarhaan. Tämän taidemuseon sydämen kautta hahmottaa helposti rakennuksen lukuisat näyttelyhallit. Myös kahvio sijaitsee keskusaulassa.

Keskusaulaa ympäröivät muutamat näyttävät patsaat, jotka ennakoivat mitä tuleman pitää.

Näyttelyn parasta antia ovat lukuisat upeat patsaat. Jotenkin tulee mieleen, että mistä ihmeessä tanskalaiset ovat onnistuneet nämä kaikki arteen hankkimaan?

Sitä minä jäin vähän ajattelemaan Rodinin ajattelijan kanssa, että …

Osattiin siitä ennenkin.

Jäin minä kovasti miettimään myös sitä, että olemmekohan me leppilampiset kuitenkin polveutuneet näistä antiikin ajan kreikkalaisista? Pari serkkuani  (Juha ja Seppo) ovat nimittäin aivan saman näköisiä kuin tämä kreikkalainen traaginen runoilija Aischylos (525-456 eKr). Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa tämä. Olisimmekohan jotenkin aatelisia? 🙂

Valtaisaan taidemuseota ei jaksa kiertää ilman kahvipaussia. Talvipuutarhassa sijaitsevassa kahvilassa pitää odottaa, että sinut ohjataan pöytään. Väkeä riittää.

 

Egyptin alueen muumiot tekevät vaikutuksen

 

Turha kysyä itseltäni mille vuosisadalle ja mihin maahan mikäkin patsas liittyy, mutta veikkaan että tässä ollaan siirrytty Egyptin alueelle.

Nämä portaat johtavat oikeutetusti museon alimpaan kerrokseen, josta löytyvät tietysti muumiot.

Ketä lie löytyy noistakin kääröistä?

Ovat ne vaikuttavia ilmestyksiä.

Sitten olimmekin taas aivan jossain muissa sfaareissä.

Kaikki näkemämme taidemuseot toimivat samalla opiskelupaikkoina. Tämän neitokaisen voisi kuvitella valinneen aivan oikean alan.

Tämä Degasin ”pieni neljätoistavuotias tanssija” lienee yksi taidemuseon suurimmista aarteista. Ainakin se jäi jo ensimmäiseltä vierailultamme mieleen.

Satavarma en ole, mutta olettaisin, että tämä on tyylistä päätellen van Goghin työ.

Jostain ylimmän kerroksen ikkunasta pääsi luomaan katseen Kööpenhaminan ylle.

Tämän toisen vierailumme jälkeen voimme todella vakuuttaa, että Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo on Kööpenhaminan must-paikka: se on sen verran mielenkiintoinen, että siellä riittää lapsillekin nähtävää. Se on sii paikka, jota ei todellakaan kannata jättää väliin.

Sisäänpääsymaksu on noin 14 euroa (sis. oluen tai limpan,  nuoret ja opiskelijat hieman edullisemmin. 5-vuotiaat ja nuoremmat maksutta), mutta Ny Carlsberg Glyptotek -taidemuseo oli ilmainen sunnuntaisin

Voit tarkistaa tämänhetkisen hinnaston yms. TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tämänkertaisen matkamme toinen matkakertomus löytyy tästä alta:

https://appamatkustaa.fi/koopenhaminan-pieni-merenneito-nyhavn-kukkivat-kirsikkapuut-vahan-muutakin/

Jos haluat lukea uudet matkakertomukset heti tuoreeltaan, käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa. Sitä kautta saat aina  heti tiedon, kun seuraava postaus ilmestyy.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *