· · · · ·

Staycation Lahden Seurahuoneella oli elämys!

Voimme ilomielin kertoa, että staycation Lahden Seurahuoneella oli elämys! Etenkin uudet loft-huoneistot Sokos Lahden yläkerrassa ovat suorastaan upeita! Onnittelut suunnittelijoille! Vietimme vuorokauden kotimme naapurissa ja pääsimme nauttimaan paitsi erinomaisesta huoneistosta, maistuvasta 2,5 tunnin illallisesta. Mitä näimme, koimme, aistimme ja tunsimme? Siitä kertoo tämä tarina.

(Kaupallinen yhteistyö Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen kanssa.)

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on saanut 72 uutta hotellihuonetta viime vuosien aikana. Hotellin lippulaiva on uusi Loft House, joka avattiin kadun toiselle puolelle 130-vuotiasta perinteikästä hotellia, jonka seinät ovat nähneet jos mitä.

Hotellimme monipuolinen huonetarjonta kasvoi entisestään kevään ja kesän 2020 aikana 22 uudella tasokkaalla huoneella, joiden sisustus ja palvelut ovat saaneet inspiraatiota kansainvälisistä hotelleista. Huhtikuussa 2021 hotellihuoneidemme lukumäärä kasvoi vielä 50 uudella upealla huoneella, kun Sokos Lahden 3. kerrokseen kätketty Seurahuone Loft House avasi ovensa vieraille. Loftin ylellistä kodikkuutta huokuvat huoneet, lempeiden löylyjen tilaussaunat, tunnelmallinen lounge ja upea sisäpuutarha tarjoavat todellisen irtioton arjesta ja täyttävät – tai jopa ylittävät – vaativankin matkailijan odotukset. Seurahuone Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja unelmat siivet. (Lahden Seurahuoneen sivusto)

Yhteistyötä Lahden Urkuviikon kanssa

Olemme asuneet Lahdessa 24 vuotta, mutta emme koskaan yöpyneet sen hotelleissa. Kun nuo loft-huoneistot valmistuivat vuonna 2022 ja niitä hehkutettiin lehdistössä, heräsi matkabloggaajan kiinnostus. Olisipa kiva päästä näkemään tuo hehkutuksen kohde! Haaveemme konkretisoitui mielenkiintoisella tavalla. Olin auttamassa pienellä panoksellani Lahden Urkuviikkoa sen tulevien konserttien markkinoinnissa. Istuin aikoinaan muutaman vuoden Lahden Urkuviikon hallituksessa, joten nostin yhteistyön Lahden Seurahuoneen kanssa esille palaverissa Urkuviikon johtajan Pauli Pietiläisen kanssa. Kutsuimme itsemme palaveriin Seurahuoneen johdon kanssa ja niinhän siinä kävi, että saimme pientä lisäystä jo olemassa olevaan yhteistyöhön. Urkuviikon taiteilijavieraat majoittuvat perinteisesti Seurahuoneella ja talkoolaiset syövät sen ravintola Trattoriassa. Nyt neuvottelimme miten voisi lisätä tahojen keskinäisestä markkinointiyhteistyötä.
Pauli Pietiläinen, Mia Stenberg, Marika Haavisto ja Asko Leppilampi yhteistyöpalaverissa Lahden Seurahuoneella.
Tervemenoa/-tuloa vuosikymmenien perinteet omaavalle Lahden Urkuviikolle! Ohjelmisto vuoden 2024 Urkuviikolle luettavissa pian täältä:

Staycation Lahden Seurahuoneella oli elämys!

Kävimme mammun kanssa etkoilla Lahden Seurahuoneen vieraana ja kokemustemme jälkeen voimme todeta, että myös lahtelaisten kannattaa viettää pieni lomanen eli yöpyä Seurahuoneella, syödä maittava illallinen ja jatkaa perinteikkäällä, paljon kehuja saaneella hotelliaamiaisella seuraavana päivänä. Tässä hieman perusteita, miksi jopa lahtelaisten kannattaa ottaa pieni irtautuminen arjesta ja lähteä Seurahuoneelle staycationille eli pienelle lomaselle. Pakko tunnustaa, että staycation Lahden Seurahuoneella oli elämys! Se yllätti meidät todella positiivisesti ja vierailun jälkeen jäi tunne, että ”aivan kuin olisi käynyt ulkomailla”, vaikka olimme kilometrin päässä kotoamme 😉
Meitä ilahduttaa kovasti, että Aleksanterinkadulla on paljon ravintolaterasseja ja kukkaistutuksia. S-ryhmän ravintolat saavat tästä kunniamaininnan. Kukapa ei tykkäisi kukista?
Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen vastaanotto on tyylikäs toimiva kokonaisuus.

Loft House on hotellijalokivi Lahden ydinkeskustassa

Kuten edellä kerron, tutustuminen Loft Houseen on kuulunut toivellistallemme sen valmistumisesta saakka eli noin vuoden verran. Kun tuo haave toteutui, pakkailimme innolla reppuamme ja laukkuamme 1 km päässä Lahden Seurahuoneesta. Se oli ehkä elämämme nopein pakkaaminen, sillä varusteita ei tarvinnut 1 yön lomaseen juuri mitään. Reissu kuului sarjaan passi ja hammasharja, paitsi että passia ei tarvinnut. Meille oli annettu avaimet huoneeseen 212. Tämä Loft Ultimate Garden on  yksi muutamasta upeasta puutarhahuoneista.

Uuden Seurahuone Loft Housen jokainen huone huokuu luksusta ja taikaa. Laadukas yksilöllinen sisustus on Jaakko Puron käsialaa. Loft Housen huoneissa yhdistyvät upealla tavalla rustiikki, harmonia ja nykypäivä. Kylpyhuoneiden puukomposiittikalusteissa on käytetty Suomen metsien puuta. Loft Ultimate Garden -huoneessa on suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna ja oma terassi. Huoneet, joissa on sisäterassi, avaavat näkymän Loft Housen ihastuttavaan sisäpuutarhaan. Leveä ja muhkea parivuode takaa nautinnolliset yöunet. Huoneen varustukseen kuuluvat minibaari, vedenkeitin, SMART-tv, tallelokero, huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys, erikoiskahvinkeitin sekä kylpytakit ja -tossut.

Tällaiset pienet mukavat tervetulotoivotukset saavat suut messingille ja jäävät mieleen.
Pakko sanoa, että huoneisto yllätti meidät positiivisesti. Aivan erinomaista sisustussuunnittelua meidän makuun. Huoneen tunnelma sai hymyn huuliin. Tuosta oli hyvä aloittaa.
Hiihtokaupunki Lahden Salpausselän kisat ovat lyöneet leimansa uusien loft-huoneiden sisustukseen.

Sisäpuutarha ja saunaosasto hurmasivat majoittujat

Vaikka huone teki vaikutuksen sen terassilta aukeava sisäpiha muovisine viherkasveineen oli todella kaunis. Kiva oli istua terassille saunan jälkeen limpalle ja ihmettelemään maailman menoa.
Sisäpihalla on viihtyisiä istumaryhmiä. Aivan kuin oisi ulkomailla -tunne lähti tuosta.
Pienillä yksinkertaisilla keinoilla saa paljon aikaan. Oma pieni keidas.
Kertoo melkoisesta sitoutumisesta hotellinjohtaja Marikalta, että hän on ollut mukana suunnittelemassa kylpyhuoneen ja saunan sisustusta. Etenkin mosaiikkipaloista kasatut laatat tekivät meihin vaikutuksen.
Kotimaisen valmistajan Woodion puukomposiitista valmistettujen altaiden tekoprosessissa hiilijalanjälki pienenee verrattuna ”perinteisiin” posliinialtaisiin. Ne ovat kauniita, ainutlaatuisia edellä kävijöitä maailmassa. Syvä amme on ammeilijoiden mieleen.
Mitäpä olisi luksushotellihuone ilman saunaa?
Otin tämän kuvan ihan vaan siksi, että on hienoa, kun minibaareja löytyy vielä hotelleista. Näin ei kaikkialla enää ole,
Nämä kipuavat henkilöt olivat mammun mieleen. Yhä ylös yrittää, huipulle hän kiipeää.
Sisäpuutarha toisesta näkökulmasta, Huoneemme oli kuvassa oikealla.
Viidestäkymmenestä lofhuoneesta 15 on kaksikerroksisia.
Kaksikerroksisissa huoneistoissa makuutila on parvella, jossa on myös oma wc.
Kylpyhuoneiden sisustus on silmiä hivelevän kaunis.
Ovaalit ikkunat on silmiinpistävä yksityiskohta.
Mikäpä on apan ihmetellessä Alkesanterikadun menoa ja meininkiä.
Kuulimme upealta oppaaltamme vuoropäällikkö Jannelta, että hotelli yllättää aina jonkun vieraansa. Tässä huoneessa tulijat saavat nauttia hedelmistä. Kelpaisi varmaan sullekin.
Ei voi mitään, että isot ikkunat tekevät vaikutuksen.
Tästä huoneistosta aukeaa näkymä Seurahuoneen vastaanottoon.

Kaunis lounge on Loft House -vieraiden käytössä

Loft Housessa majoittuvien vapaassa käytössä on upea lounge. Siellä voi kokoontua isommankin seurueen kanssa seurustelemaan, pelailemaan vai vain oleskelemaan. Käytössä on erilaisten pelien lisäksi kahviautomaatti ja tarjolla suklaata.
Sisustussuunnittelijoilla on ollut silmää kauneudelle.
Kauniit yksityiskohdat kruunaavat kokonaisuuden.
Loungen yhteydessä on kaksi saunaa, joita majoittuvat voivat varata maksutta tunniksi kerrallaan omaan käyttöön.

Hotellin päätalossa on menossa huoneiden uudistusprosessi

Lahden Seurahuoneen päätalossa on menossa huoneiden uudistusprosessi, jossa huone kerrallaan saa uuden ilmeen.
Osassa huoneistoja on käytettävissä avarat parvekkeet.
Seurahuoneen päätalon ylimmissä huoneistoissa on pienet parvekkeet, joista aukeaa näkymä Alensanterinkadun yli. Kuvassa Marjatan lisäksi vuoropäällikko Janne.
Päätalossa on perinteisesti saunavuorot naisille ja miehille hotellivieraiden vapaassa käytössä.
Varaa huone Lahden Seurahuoneelle täältä:

https://www.sokoshotels.fi/fi/lahti/sokos-hotel-lahden-seurahuone/huoneet

HUOMAA SENIORIETU!

Seniorien kannattaa huomioida, että saamme hyvät alennukset huonehintaan, jos varaamme huoneen verkossa ja käytämme tätä seniorietua. 

Ravintola Trattoria

Italialaisravintola Trattoria on Lahden Seurahuoneen ylpeys. Meillä oli mahdollisuus illallistaa siellä ja nauttia ravintolan suosituin ruoka-annos La tavola Italiana.
Meille tarjoili päivällisellä soloist Jenna, ja hyvin tekikin. Oli ilo seurata hänen huumorilla höystettyä, reipasta toimintaansa. Kiitos Jenna!
Tämä herkullinen antipasti riittää kahdelle iltapalaksi sellaisenaan. Mustekala, jättikatkaravut, salaatit ja erinomaiset kastikkeet oli todella maistuva kokonaisuus lämpimän ravintolassa leivotun leivän kanssa. Riimihärkä oli suussa sulavaa. Kyytipojaksi sopi mainiosti S-ravintoloiden asiakasomistajaviini.
Pääruokaa tuli sen verran paljon, että kaikkea ei enää jaksanut edes syödä. Piti jättää tilaa myös jälkiruoalle 😉
Kelpasi siinä mammun ja apan nauttia pitkän kaavan mukaista illallista.
Tämän kuvan halusin otattaa ihan vaan siksi, että Laulu-Miesten joukosta kokoamamme kvartetin nimi sattuu olemaan EKO. Niinpä voi sanoa, että asiakasomistajaviinin valinta oli Eko-teko!
Arvasit oikein, Emme jaksaneet enää syödä tätä annosta kokonaan, joten saimme loput siististi pakattuna mukaan hotellihuoneeseen odottamaan vatsojen tyhjenemistä.
Lahden Seurahuoneen aamiainen on kuuluisa runsaudestaan. Sen suosituimpia ruokia on, yllätys vohveli. Taikina on purkitettu oikean kokoisiin lasipurkkeihin, joten onnistumisprosentti on korkea 😉 Maininnan arvoista on, että muiden Sokos-hotellien tapaan siihen on valikoitu paljon lähialueen tuottajien tuotteita. (PS. Tämä kuva ilman aamiaisasiakkaita on edelliseltä vierailultamme, kun kävimme nauttimassa pelkän aamiaisen.) Olihan se hienoa syödä monipuolinen värikäs aamiainen viihtyisissä tiloissa. Suurenmoinen kiitos Marika, Jenna, Minna, Janne & co. Teitte lomasestamme miellyttävän kokemuksen. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on Lahdessa näin upea hotelli, jossa kaikki pelittää ja jossa naapurikin viihtyy. Hyvää jatkoa teille. Arvoisa lukija. Älä unohda Lahden Urkuviikkoa. Varaa majoitus Seurahuoneelta ja hyödynnä artikkelin alussa olevat edut. Se kannattaa!

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Lahden Seurahuoneella en olekaan ikinä yöpynyt. Sen sijaan siellä joskus on aika usein tullut käytyä syömässä lounasta, jonka lisäksi olemme järjestäneet siellä useampia tilaisuuksia. Uudet loft-huoneistot kiinnostaisivat kyllä minuakin, erinomaiselta kuulostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *