· ·

Hua Hin Thaimaassa ei meitä kauheasti innostanut

Ensimmäinen kohteemme Hua Hin Thaimaassa ei meitä kauheasti innostanut vaikka se onkin varsin suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa. Ehkä siellä olisi pitänyt olla pidempi aika ja käydä vähintäänkin golfaamassa, mutta nyt olimme kehittäneet tälle 4 viikon matkalle vähän muuta tekemistä.

Meiltä taisi jäädä jotain tärkeää kokematta vai miksi emme oikein innostuneet? Toivottavasti te lukijat valistatte meitä kommenttiosassa siitä, mikä siellä Hua Hinissä oikein kiehtoo? Kertokaa se meille ja muille! Tässä pieni pala Hua Hinia.

Tästä alkaa mielenkiintoinen kuukauden kestänyt matka pitkin Thaimaata. Tarinassa lähdetään liikkeelle Hua Hinista, jatketaan Cha Amin ja Surit Thanin kautta ”suomalaiskohde” Khanomiin, jossa on huikea Vertti Kiven suunnittelema, suomalaisomisteinen Aava Resort. Sitten matka jatkuu Koh Samuille, Khao Lakiin ja Phuketiin. Tuo oli upea reissu! Tavoitteeni on päivittää nämä pdf-formaattiin tehdyt, vuonna 2016 julkaistut matkakertomukset nykyaikaiseen muotoon täällä WordPressissä. Pysy kyydissä!

 

Matkalla

Tämä 27.1.-23.2.2014  toteutunut reissumme oli yhdenmoinen juhlamatka, sillä se oli Asko-apan 100. ulkomaanmatka 2000-luvulla! Oli siis tullut reissatuksi, mutta silti kyllästymisen merkkejä ei näy ilmassa, ainakaan Apalla. Matkailukenkä vipatti ja odotti kesällä tapahtuvaa eläköitymistä, tosin vasta puolittain, sillä Mammu jätti työelämän vasta vuoden 2015 alussa. Siispä mentiin perinteisellä 7-8 reissun vuosivauhdilla

Aloitimme tämän matkan valmistelut poikkeuksellisesti vasta marraskuussa, kun odotimme tyttäremme perheen ratkaisua eli lähteäkö Thaimaahan vai ei? Lähtivätten he, kun edellinen asunto meni kaupaksi ja niinpä päätimme jälleen Thaimaan matkan yhteiseen lomailuun Bangtao Beachillä, kuten 2 vuotta aiemmin. Hauska juttu! Siitä matkamme osasta sitten myöhemmin.

Olimme katselleet sopivia lentoja jo jonkin aikaa ennen päätöstä, joten tiesimme odottaa millä hinnalla homma hoituu. Aikataulun selvittyä varasimme Malaysian Airlinesin lennot Frankfurtin ja Kuala Lumpurin kautta hintaan 550 eu/kärsimys. Olemme niin tottuneet välilaskullisiin lentoihin, ettei se meitä rasita. Saapahan jaloitella ja viettää laatuaikaa loungessa.

Hyppäsimme ma 27.1. klo 5 Lahdessa taksiin ja ajoimme linja-autoasemalle, josta reilussa tunnissa lentokentälle. Aamiainen perinteisesti loungessa ja sitten siiville.

Finnair huolehti lennosta Frankfurtiin, jossa jälleen loungepysähdys ja siitä isolla koneella Kuala Lumpuriin. Olimme maksaneet 15 eu lisämaksut, jotta saimme paikat ikkunan vierestä eikä tarvinnut poukkoilla muiden yli kesken lennon juoksevien asioiden hoitoon. Lentomatka meni lähes nukkumatta pasianssia pelaten ja elokuvaa katsoen. Minä katsoin uudehkon Dianan, Marjatta ei sitäkään.

Valvotun yön jälkeen olimme aamulla ennen klo 7:ää Kuala Lumpurissa, josta tunnin kuluttua jatkolento Bangkokiin lähes tyhjässä jumbossa. Käsittämätöntä, että kannatti lentää parin tunnin matka sellaisella tyhjällä jätillä. Todennäköisesti Bangkokin levottomuudet tekevät hallaa Thai Airwaysillekin. Vaihdoimme hieman rahaa kurssilla 42.23, kun se kaupungilla näytti olevan 44,4 eli vähän parempi.

Olimme tehneet viisaan valinnan ja ostaneet netin kautta viikkoa aikaisemmin bussiliput lentokentältä suoraan Hua Hiniin. Busseja meni 2 tunnin välein vähän ulostuloportista vasemmalle. Näyttivät lähtevän Pattayalle ym. samasta paikasta. Olimme jo varanneet kolmeksi yöksi hienon hotellin Bangkokista, mutta vaalipäivä läheni uhkaavasti ja levottomuudet saivat aikaan poikkeustilan julistamisen. Jäipä väliin, mutta onhan noita suurkaupunkeja nähty.

Pääsimme todella väljästi sisustetussa bussissa 3,5 tunnissa Hua Hiniin 7 euroa/hlö. Pilkkaavat meitä hinnoillaan. Ohitimme poikkeustilassa olevan Bangkokin turvallisen välimatkan päässä, mikä näin jälkikäteen osoittautui hätävarjelun liioittelullta, mutta kukapa sen olisi aavistanut …

 

Vuorokausi Hua Hinissa ja yö upeassa hotellissa

 

Perillä Hua Hinissä otimme taksin, maksoimme siitä 100 bathia (2,3 eu) ja siirryimme hotellimme         G Hua Hin Resortiin, joka osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Suuri suositus!

Meillä oli käytössä todella miellyttävä 1. kerroksen huone uima-altaalle päin terassilla olevalla porealtaalla. Kun sijaintikin oli vielä keskeinen, voimme suositella. Maksoimme huoneesta 85 eu, joten ei paha. Aamiainenkin oli ihan riittävän hyvä ja monipuolinen. Todella hyvä kokonaisuus.

Tuloillan vietimme kaupunkia katsellen. Kävimme testaamassa Hua Hinin hiekkarannan ja totesimme sen ihan kelvolliseksi varpaistelupaikaksi.

Tutustuimme kaupungin kuuluisimpaan hotelliin, vanhaan rautatiehotelliin, nykyisin Centara, joka oli kunnostettu todella kauniiksi ja etenkin puutarha teki vaikutuksen.

Tuo suurehko hotelli oli täyteen buukattu, joten haave majoittumisesta sinne viikonlopulla ja haaveeksi. Olisi ehkä tyssännyt myös budjettiin. Vieressä oleva Hilton olisi myös kiinnostanut, mutta sen sivuutimme hinnan vuoksi. Ei rahallakaan mahdottomiin, moposta puhumattakaan.

Siirsimme nälkää ottamalla pitsan puokkiin, kävimme katsomassa iltavalaistuksessakin kauniin rautatieasemarakennuksen, joka on must-kohde Hua Hinin kävijöille. Sitten nukkumaan lähes 1,5 vrk valvomisen jälkeen.

Hotellistamme oli varsin viehättävä näky iltavalaistuksessa. Ti 28.1. valkeni lämpimänä ja aurinkoisena, mikä ei ollut tällä kertaa itsestään selvyys, sillä Thaimaata oli koetellut todellinen kylmäaalto, joka oli pakottanut matkailijat turvautumaan lämpimiin vaatteisiin edellisen viikon ajan. Nyt näytti hyvältä. Loikoilimme terassilla.

Hotellihuoneen terassilla meillä oli oma poreamme. Mukavaa pientä luksusta!

Minä en malttanut pysyä pois omasta poreammeestamme vaan lueskelin siellä istuen kirjaa pitkän tovin Marjatan pysyessä kuivalla, pehmeällä lavitsalla.

Kello 12 luovutimme huoneen, tilasimme taksin ja siirrätimme itsemme 25 km päähän Cha Amiin 500 bathilla eli noin 12 eurolla. Matkamme 1. hotelli oli testattu. Enää 13 jäljellä 🙂

 

Seuraavassa matkakertomuksessa tutustumme Cha Amiin ja vähän Surit Thaniinkin.

Varpaistelua Cha Amissa ja junamatkailua Hua Hinista Surat Thaniin Thaimaassa

 

 

Ellet ole vielä käynyt tykkäämässä Facebook-sivustoa ”Appa matkustaa”, tee se nyt. Saat tuoreeltaan tiedon uusista matkakertomuksista, mm. siitä milloin bloggaus Cha Amista ilmestyy.


 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *