· · · ·

Makuelämyksiä aisteille Hotel Havenissa Helsingissä

Saimme kutsun käydä koemaistamassa Kämp Collection Hotelsiin kuuluvan Hotel Havenin tilausravintolana sekä hotellin aamiastilana toimivan Restaurant Havenin joulupöydän, joka on kaikkien nautittavissa joulukuun puolivälissä. Tämä oli sen verran erityinen ja miellyttävä kokemus, että päätin jakaa sen teidän muidenkin kanssa. Minulla ei ollut mitään tietoa tästä hotellista, joten koin tuon parin tunnin pikapyrähdyksen aikana monia mukavia yllättyksiä. Kertoilen tässä blogikirjoituksessani subjektiivisen, rehellisen kokemukseni joulupöydästä hyvine ja huonoine puolineen. Sen lisäksi meillä oli mahdollisuus tehdä pikakierros luksushotellin tiloihin. Sen perusteella olisi mukava saada majoituskokemus tuosta ainakin päällisin puolin upeasta paikasta.

Minulla oli ennakkomielikuva vanhasta, tyylikkäästä ruokapaikasta maineikkaassa Sundmanin talossa.

”Restaurant Haven sijaitsee tunnelmallisesta Sundmanin talossa. Talon nimi viittaa kauppalaivan kapteeniin, kauppias Gustaf Wilhelm Sundmaniin, joka rakennutti talon vuosina 1817–1820. Helsingin toiseksi vanhimman kivitalon on suunnitellut Helsingin historiallisen keskustan ilmeen luoja, maineikas Carl Ludvig Engel.” (lainaus Restaurant Havenin sivuilta)

 

Makumatka joulupöydän antimiin

 

Sisäänkäynti alunperin merikapteenin asuntona toimineeseen huoneistoon tapahtuu kauppahallia vastapäätä olevalta kujalta.

Eteisen tunnelmallinen sisustus antoi miellyttävän ensivaikutelman siitä mitä on odotettavissa.

Hotellinjohtaja Mika Makkonen ja markkinointipäällikkö Aino Collan-Jyränoja toivottivat koemaistajat tervetulleiksi. Odotusarvoina olivat rehelliset palautteet ja kehittämisehdotukset.

Tällaista herkku on tarjolla 11.-21.12.2018

Koska syömme myös silmillämme, esillepanolla ja esteettisyydellä saadaan paljon aikaan. Erityismaininnan saavat pienet puut, havut ja kävyt, jotka loivat oikean tunnelman kattauksessa.

Tämän tastingin perusteella alkuruokabuffet sai ainakin kulinaristien apan ja mammun pisteet. Maut olivat kohdallaan. Etenkin savulohi- ja siianmätimousset olivat viedä kielen mennessään. Muutenkin maut olivat ainakin meidän mieleen.

Leipävalikoima olisi kaivannut tässä tapauksessa jotain erityistä. Saaristolaisleivän rinnalle olisin kaivannut hyvää ruisleipää, jonka kanssa mousset, kalat ym. olisivat saaneet vieläkin paremman kyydin. Kaunis esillepano pelasti tilannetta. Olisin kyllä halunnut leipälautasen, sillä murenevan, käsiin tarttuvan sinällään maukkaan saaristolaisleivän syönti jätti ikävästi murusia liinalle. Ainakin tuollaisen saaristolaisleivän söisi mieluusti haarukalla ja veitsellä 🙂

Tastingissa oli tällä kertaa tarjolla pääruoasta ainoastaan lihavaihtoehto, 16 tuntia haudutettua possun poskea, joka oli satumaisen pehmeää, suussa sulavaa. Jos jotain saisi vielä toivoa, tekisin sen rinnalle hyvän kastikkeen, joka korostaisi lihan makua. Nyt jäi vähän pliisuksi se. Onneksi mureus pelasti tilanteen. Pääruoka-annoksesta voi päätellä, että alkuruokapöytä mainioine makuineen oli tällä kertaa ”se Juttu”.

Jälkiruokapöytäkin oli kaunis kuin karamelli. Suklaakakku oli ”sitä itteään”. Nam!

 

Hotellikierros yllätti positiivisesti

 

Meille tarjoutui mahdollisuus tutustua 137 huonetta käsittävään hotelliin pikakierroksella markkinointipäällikkö Aino Collan-Jyränojan opastuksella. Hotel Haven on muuten Suomen ensimmäinen Small Luxury Hotels of the World -ryhmään kuuluva hotelli!

Vajaan puolen tunnin kierroksella ei saa vielä kovin selkeää kuvaa isosta hotellista, mutta sen verran kuitenkin, että tuolla voisi vaikka joskus yöpyäkin.

Vastaanottotilojen tunnelma sai aikaan ”wau”-efektin maailmanmatkaajienkin aivoissa. Voi, että me tykkäämme tyylikkyydestä! Ei ihme, että hotelli on päässyt luksushotellien armoitettuun joukkoon.

Seuraava ”wau” pääsi, kun astuimme baarin puolelle. Valitettavasti tastingiin ei kuulunut, ainakaan tällä kertaa, whiskien maistelu. Noin 300 erilaisen whiskyn joukosta olisi saattanut löytyä uusia löytöjä 🙂

Kurkkasimme myös pariin hotellihuoneeseen. Kyllä noissa saattaisi yö tai pari mennä ihan rettekästi. Tosin Lahdessa asuville eläkeläismatkaajille yli 200 euron hintaiset hotellihuoneet eivät mahdu ”halvalla, mutta luksusta” -etsivien matkaajien hotellikategoriaan.

Kyllä matkailijan kelpaa yöpyä tuossa hotellissa.

Kiertelimme myös kokoustilat, joita hotellissa on mukavasti. Kokouskahvittelupaikat ovat riittävän viihtyisät.

Tyytyväisyys paistoi apan kasvoilta parituntisen vierailun jälkeen. Toivottavasti vielä joskus…

 

Jos haluat jatkossakin lueskella matkakertomuksiamme. käy tykkäämässä Facebook-sivuani ”Appa matkustaa”. Pääset lukemaan keskimäärin joka toinen päivä ilmestyviä blogikirjoituksia tuoreeltaan.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *