·

Maltan helmet – Blue Lagoon ja Crystal Lagoon Cominon saarella

Väitetään, että Maltan helmet ovat Blue Lagoon ja Crystal Lagoon Cominon saarella. Pakkohan asia oli käydä tutkimassa.

Olimme kuulleet niin paljon hehkutusta Blue Lagoonista Cominon saarella, että olisi ollut synti ja vääryys jättää se väliin.  Pakko myöntää, että kehujat olivat oikeassa maisemien suhteen. Meren sinisen ja turkoosin eri sävyt näyttäytyivät auringon ja merenpohjan leikkien tuloksena hyvin erilaisina riippuen siitä, missä kulmassa aurinko sattui olemaan kristallin kirkkaaseen mereen. Keskityimme ihailemaan osin karun kaunista luontoa, mutta pakkohan sitä oli käydä myös uimassa yksityisessä altaassa Crystal Lagoonissa.

Matkustaminen Blue Lagoonille

 

Hyppäsimme Radisson Blue -hotellistamm paikallisbussiin, maksoimme 1,5 € tiketit ja ajelehdimme Ic-Cirkewwan lauttasatamaan. Matka ei ollut kuin 16 km, mutta Maltalla saa aikaa kulumaan vaikka bussissa istuen. Kapeat, mutkaiset kadut, kiepautus Kippari Kalle -kylässä ym. saivat aikaan sen, että matka kesti noin 3 varttia.

Liput maksoivat 10 € edestakaisin ja veneitä meni 30 minuutin välein.

Tällaiset kulkupelit kuljettivat Cominon saarelle ja tarvittaessa Gozolle saakka.

Paljon suuremmalle Gozon saarelle kulkevat vähän suuremmat autolautat. Tällaisella menimme edellisellä Malta matkallamme tutustumaan tuohon isompaan saareen. Siitä reissusta löytyy lyhyt selostus täältä:

MALTA saarikierros

Tämä pienempi paatti kiepautti meidät ensin Cominon saaren etelärannan luolille.

Näkyvyys luolille ei ollut paras mahdollinen, sillä arvoimme itsellemme istuinpaikat väärälle puolelle venettä. Onneksi kaikki tuli moninkerroin takaisin, kun löysimme itsemme vaeltamassa noiden kallioiden päällä tunnin kuluttua.

Ohitimme Gozon melko läheltä kiertäessämme Blue Lagoonin satamaan.

Aluksista saattoi päätellä, että odotettavissa oli tungosta.

Kiertelyä Cominon saarella ei kannata jättää väliin

Ensivaikutelma Cominon saaresta oli, että ”oh no”! Taasko tulimme keskelle tungosta, vaikka olimme lukeneetkin varoituksia asiasta.

Tiedustelijoidemme ennakkovinkit pitivät paikkansa. Väkeä riitti tuolla pienellä rannalla tungokseen asti.

Onhan se kiva mennä pulikoimaan kirkkaaseen veteen, mutta jätimme väliin ja lähdimme vaeltamaan.

 

Vaeltelua Cominon saarella

 

Mitä korkeammalle nousi, sitä paremmalta kaikki alkoi näyttää. Söimme silmillämme tuota näkymää.

Kun oli pari sataa metriä kävelty, ei uimareitakaan enää näkynyt.

Kun Maiju-tyttäremme näki tämän kuvan, hän säikähti, että onko tuollakin Kanadan hanhia? Ei ollut!

Saimme puhelimen vaihdon kylkiäisenä selfie-tikun, mutta se ei ole ollut reissussa mukana kuin kerran. Vanhat eivät muista. No, kävi se selfaaminen jotenkin pitkän käteni ansiosta. Terveisemme Blue Lagoonilta!

Omalla tavallaan karu voi olla kaunista, kun siihen yhdistyy kaunista.

Cominon saari on pieni, mutta sitäkin kiehtovampi paikka. Siellä silmä lepää, katsoipa minne hyvänsä.

Näitä luolia kävimme ihailemassa tulomatkallamme laivan kyydistä.

Olin saanut bloggaajakollegalta vinkin, että kannattaa siirtyä muutama sata metriä sivuun Blue Lagoonista ja mennä Crystal Lagoonille. Tein niin ja mikäpä ettei! Kyllä kannatti!

Näin jonkun hurjapään uiskentelevan lagoonissa ja pakkohan minun oli selvittää, miten se onnistuu? Laskeuduimme alas meren rantaan ja otin selvää miten homma hoituu. Sieltä löytyi köysi, jonka avulla lagooniin voi laskeutua ja jopa nousta ylös 🙂 Mietin kyllä asiaa ja mittailin, voiko terävää kallion reunaa pitkin kiivetä avojaloin, vanha mies? Päätti mennä uimaan hän ja pääsi vielä ylöskin, kun tässä juttua naputtelee. Olihan se vähän pöljää, mutta voitin itseni ja nautin uimisesta.

Sitten sinne lagooniin alkoi tulla jos minkälaista vesiurheilijaa.

Noustuamme jälleen ylös mäelle, alkoi kamera jälleen laulaa. On se niin upean väristä, että ei näitä voi ohittaa napsimatta lisää ja lisää kuvia.

Tämä lienee viimeinen ottamani kuva noista luolista. Hienoa, että kestit katsella 🙂 Tässä unohdettiin taas kaikki hyvän blogin kriteerit, mutta jos tykkään kauniista kuvista, laitan mitä laitan. Toivottavasti kukaan ei jätä blogejani tämän paljonkuviayhteenblogiin-intohimoni vuoksi.

Paluumatka kohti Blue Lagoonia saattoi alkaa. Veneitä lähtisi puolen tunnin välein paluumatkalle.

Meidät ohjattiin johonkin toisenlaiseen veneeseen. Tovin jouduimme odottelemaan, kunnes se täyttyi ja sitten lähdettiin. Tällä kertaa mentiin vähän erilaista kyytiä. Voimakkaat moottorit siivittivät 20-paikkaisen veneen hurjaan vauhtiin, jossa mentiin 45 asteen kulmassa tuhatta ja sataa.

Hieno oli tämä päivä Cominolla. Laittakaa hyvä kiertoon ja kertoilkaa kaverillekin, että sinne kannatta mennä. Tätä kirjoitustakin saa mieluusti jakaa.

Lisää juttuja Maltalta löytyy hakusanalla ”Malta”.

Käy tykkäämässä Facebook-sivuani Appa matkustaa, niin saat aina tiedon uusista bloggauksistani.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *