· ·

Kukat valloittivat Roihuvuoren kirsikkapuiston

Kirsikankukat valloittivat Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan ja kirsikkapuiston kuten joka vuosi viime aikoina. Puut puhkesivat täyteen loistoonsa 6.5.2020. Nyt on juuri oikea aika käydä ihailemassa kevään parasta kukkaloistoa.

Japanilaisen kauppiaan ideasta syntyi 152 Prunus sargentii –kirsikkapuun puisto vuonna 2007 Suomessa asuvien japanilaisten perheiden ja yritysten lahjoituksena hanamijuhlan pitämistä varten. Nyt vuonna 2020 tuota juhlaa ei pidetä koronan vuoksi, mutta se ei estä ihmisiä nauttimasta täysillä puiston ja puutarhan kukkaloistosta.

Tässä postauksessani on kymmeniä kuvia/syitä mennä Roihuvuoreen juuri nyt.

Olemme mammun kanssa käyneet viime vuosina joka kevät ihailemassa kirsikkapuiden kukintaa jossain päin Eurooppaa. Tänä vuonna ainoa vaihtoehto oli etsiä niitä Suomesta, onneksi! Yritimme päästä nauttimaan Roihuvuoren kirsikkapuutarhan väriloistosta pari vuotta sitten, mutta silloin myöhästyimme ja sade sotki vähäisenkin loiston, mitä silloin oli jäljellä Nyt meitä onnisti! Olemme käyttäneet pääkaupunkiseudulla asuvia ystäviämme ”vakoojina” ja nyt tuli oikea-aikainen vinkki.

Roihuvuoren kirsikkapuiston löytää Jättiläisenpolun ja Sahaajapuiston välistä vesitorni juurelta.

Japanilaistyylinen puutarha on vajaan kilometrin päässä osoitteessa Roihuvuorentie 16. Kadun varressa on parkkipaikkoja.

 

Kukat valloittivat Roihuvuoren kirsikkapuiston, joka on japanilaisten lahja Helsingille

 

Puisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset, heidän perheenjäsenensä ja täällä toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa helsinkiläisille kirsikkapuita hanami-juhlan pitämistä varten. Järjestetyssä keräyksessä saatiin kokoon 152 Prunus sargentii kirsikkapuuta. (Stadissa.fi)

On hienoa, että japanilaiset pitävät hanamia niin tärkeänä juhlana, että halusivat sitä varten puiston Helsinkiin. Valitettavasti korona ei sallinut juhlan järjestämistä vuonna 2020, mutta jälleen kerran kukat valloittivat Roihuvuoren kirsikkapuiston. Väkeä siellä oli koronasta huolimatta, laillisesti tai laittomasti?

Roihuvuoren kirsikkapuisto

Vesitorin juurelle istutetut puut ovat lumoavan kaunis näkymä. Onneksi puisto on sen verran suuri, ettei yli 10 hengen ryppäitä syntynyt. Väki osasi kunnioittaa toistensa reviirejä.

17 asteen keväinen päivä oli paras mahdollinen sää käydä ihailemassa noita kauniita kukkivia puita.

Mekin löysimme syrjäisen nurkan, jossa sai omassa rauhassa istahtaa kiville juomaan kaffeet ja syömään lounasvoileivät.

 

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha on alueen vaikuttavin osa

 

Meihin suuremman vaikutuksen teki tällä kertaa japanilaisen puutarhan vieressä oleva pieni kirsikkapuumetsikkö. Puut muodostavat siellä pienehkön tiheän yhdyskunnan, jossa tuntee kulkevansa kukkaismetsässä. Osoite on Roihuvuorentie 16.

Kirsikkapuumetsikkö on todella viehättävä ja kaunis kokonaisuus. Sieltä ei meinannut malttaa lähteä pois.

Näkeehän sen naamasta, että…

Se on niin kaunis, ettei sanotuksi saa!

Pari tyttöä oli päättänyt viettää oman hamaminsa ja pukeutuneet sen mukaan. Tästä alkaa japanilainen puutarha, josta Stadissa.fi kertoo seuraavaa:

Paikka on entinen liuskekivilouhos ja se muistutti sen vuoksi valmiiksi japanilaistyylistä puutarhaa. Puisto kuitenkin rakennettiin upeaksi lisäämällä japanilaispuutarhan elementtejä ja hyödyntämällä japanilaista puistoarkkitehtuuria. Muodoissa on korostettu alueen voimakkaita korkeuseroja mystiikkaa tuomaan. (Stadissa.fi)

Japanilaistyylisessä puutarhassa kannattaa käydä kävelemässä.

Pari puutarhatyöntekijää oli siistimässä aluetta ja sen huomaa.

Valkovuokot täydensivät keväisen päivän kukkaisloiston. Niitä oli puutarhassa joka puolella.

HUOM!

Teen vielä erillispostauksen, johon laitan videokoosteen tuosta kauniista puistosta!

 

Nyt kipin kapin liikkeella niin kauan kuin kirsikkapuut kukkivat. Huomioikaa, että kun tulee ensimmäinen kovatuulinen päivä, niin kukat saavat kyytiä.

 

Tässä vielä muutama linkki:

https://www.stadissa.fi/paikat/139/roihuvuoren-kirsikkapuisto

https://fi.wikipedia.org/wiki/Roihuvuoren_japanilaistyylinen_puutarha

https://www.stadissa.fi/paikat/2855/roihuvuoren-japanilaistyylinen-puutarha

 

Laitan tähän vielä vertailun vuoksi aikaisemman suosikkipaikkamme. Nyt se sai kovan kilpailijan.

https://appamatkustaa.fi/tukholma-perinnepaikka-kirsikkapuiden-kukkiessa/

Ei ollut huono puisto Kööpenhaminassakaan.

https://appamatkustaa.fi/koopenhaminan-pieni-merenneito-nyhavn-kukkivat-kirsikkapuut-vahan-muutakin/

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Ollaan yritetty vierailla Japanissa Hanamin aikaan. Ajoittaminen on kuitenkin varsin hankalaa ja kausi lyhyt. Olimme paikalla vähän liian myöhään, mutta onnistuimme niitä onneksi jonkin verran näkemään, erityisesti vuorilla.

    Tämä voisikin olla kiinnostava kohde, katsotaan, jos ehdimme lähiaikoina käymään.

    1. Jep. Ei Japaniin ehkä kannata lähteä ihan kirsikkapuiden perässä, kun vuodet eivät ole veljiä keskenään. Meidän matkamme on maaliskuun alkupuolla pari viikkoa, joten jää sitten nähtäväksi. Roihuvuoressa kannattaa käydä ennen maanantaita, jos silloin on luvassa kovaa tuulta.

  2. Eikö siellä pitäisi olla opasteet tai jotkut jotka huolehtivat ettei liian paljon ihmisiä kokoonnu kerralla tai liiku liian lähellä toisiaan.

    1. Marja niinpä! Alue tosin on niin suuri, että siellä voi helposti väistellä muita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *