· · ·

Arabiemiraattien Sheraton Sharjah hotelli vastasi odotuksia

Matkakohteemme Arabiemiraateissa oli tällä kertaa Sharjah. Majapaikaksi valikoitui Sheraton Sharjah Beach Resort & Spa -hotelli hinnan ja hiekkarannan houkuttelemina.

Arabiemiraatit on noussut viime vuosina suomalaisten yhdeksi suosikkikohteista. Syynä lienevät ensisijaisesti lyhyehkö reilun 6 tunnin lento ja varma lämpö & aurinko keskitalvellekin. Kesällä sinne ei kannata juurikaan matkustaa johtuen valtavasta kuumuudesta. Tämänkertaisen, vuonna 2018 tekemämme matkan varasimme hetken mielijohteesta löydettyämme edulliset (150 €) suorat lennot.

(editoitu 17.1.2020)

Pihiydellä on myös hintansa. Lentomme (jälleen kerran Norwegian Airways) oli perillä Dubaissa vasta kolmen maissa aamuyöllä. Onneksi olimme saaneet tankata Olohuone-loungessa sen verran, että selvisimme vähin ostoksin reilun 6 tunnin lennosta.

Dubain lentokenttä on maailman suurin. Sen vuoksi siirtyminen koneesta liukukäytävien avustamana ja jopa junalle vei aikaa. Passitarkastukseen kului lisäksi vajaat puoli tuntia eli jonoa riitti. Vaihdoimme matkatavaroiden tuloaulassa satasella euroja dirhameiksi vaihtokurssilla 4,23. (Parhaimmillaan näimme Sharjahissa kurssin 5, mutta normaalisti se pyöri noin 4,30 tienoilla). Sen jälkeen siirryimme ulos terminaalista. Ulkopuolella oli liuta takseja ja valitsimme niistä yhden. Kaveri laittoi mittarin päälle, tarkisti vielä paperistamme hotellimme osoitteen ja kiiruhti kohti Sheratonia. Kun pääsimme perille parhaimmillaan (tai pahimmillaan)  7-kaistaista moottoritietä noin 35 minuutin ajon jälkeen, oli mittarissa lukema 120 dirhamia eli noin 28 euroa.

 

Sheraton Sharjah Beach Resort & Spa 5*

 

Sheraton hotellit luokitellaan STR Chain Scalesin mukaan toiseksi korkeimpaan eli Upper Upscale -luokkaan. Tämänkertainen majapaikkamme Sheraton Sharjah Beach Resort & Spa luokitellaan 5 tähden arvoiseksi. Olin varannut meille deluxe-huoneen aamiaisineen kuudeksi yöksi.

Saavuimme hotelliin aikaisin aamulla eli klo 4.30 jälkeen. Sen vuoksi halusimme itsellemme huoneen saman tien, jos mahdollista. Sellainen löytyi 300 dirhamin (70 €) hintaan aamiaisella, joten valvotun yön jälkeen päätimme ottaa sen. Kävimme nukkumassa, menimme aamiaiselle klo 10 jälkeen ja sitten rannalle tutustumaan paikkaan.

Heti sisääntuloaula osoitti, että kyseessä on 5 tähden hotelli.

Liekö Sharjahin sheikin sukua seinällä vai?

Aulan perällä oli viehättävä kirjastokahvila, jossa erikoisuutena olivat srilankalaisen teejätin Dilmahin laajat valikoimat tarjolla.

Aamiainen tarjoillaan kansainvälisessä ravintolassa, joka on yksi useista hotellin ravintoloista.

Pakkohan sitä oli käydä vilkaisemassa myös hotellin lounge, jonne pääsee, kun suostuu maksamaan vähän enemmän huoneesta.

Näkymä loungen parvekkeelta.

Tämä rouva houkutteli meidät erääseen hotellin tyylikkäistä ravintoloista. Olimme juuri käyneet syömässä, joten meille riitti toteamus, että siellä on tarjolla mm. kamelin lihaa 🙂

Ystävänpäivän illalliselle menimme sitten testaamaan tuon ravintolan. Ensin kurkkaus kattoterassin puolelle, jossa tuuleskeli turhan kylmästi, joten sisään vaan.

Siellä sitten ensimmäistä kertaa eläissämme pääsimme maistamaan kamelia kolmessa eri muodossa, paistina, murekkeena ja makkarana. Ihan kelpo kokemus. Perusmaku ei hirveästi poikennut totutusta lihasta. Mureaa oli ja kuulemma terveellistä 🙂 Tiedä häntä, mutta miellyttävä ”once in my lifetime” -kokemus joka tapauksessa.

 

Hotellihuone Sheratonissa on tyylikäs ja tilava

Vietimme päivän saamassamme huoneessa, josta oli näkymä kaupunkiin. Päätin kuitenkin vielä kokeilla kepillä jäätä ja sain meille paremman huoneen.

Meille annettiin Premium De Luxe Seaview -huone, josta oli upea merinäkymä, olimme enemmän kuin tyytyväisiä managerin suostuttua korottamaan meidät parempaan ja suurempaan huoneistoon.  Thanks Boss!

Oli se hieno, tyylikäs huone!

Tämä huoneestamme otettu kuva osoittaa, että ei ollut meillä Askommat näkymät.

Tässä näkyvää Presidential Suitea eivät meille sentään antaneet. Siinä on omat uima-altaat ja tilaa vaikka lenkkeillä omalla kattoterassilla. Taustalla näkyvät ”kansan rannat” eli kaikille avoimet beachit. Niistä ensimmäinen on noin puoli kilometriä pitkä ja seuraava selkeästi pidempi.

Tässä samaan suuntaan näkymä upealta, mutta lyhyeltä rannalta.

Infinity Pool oli miellyttävä uintipaikka.

Viikon kokemuksen perusteella voi todeta, että Sheraton Sharjah Beach & Spa hotelli kuuluu 5 tähden hotellien armoitettuun joukkoon. Olemme kiitollisia, että saimme kaikilta osin nauttia upeista tiloista, mutta ennen kaikkea loisteliaasta palvelusta! Voi kuvitella, että henkilöstön koulutuksessa on panostettu valtavasti yhteen, tärkeään asiaan IHMISTEN KOHTAAMISEEN. Se oli parasta A-ryhmää koko oleskelun kaikilla osa-alueilla aamiaisravintolasta huoneen siistijämiesten toimintaan. Kiitos Sheraton! Olette maineenne veroisia!

SUMMA SUMMARUM:

Tämä on hyvä hotellivinkki Dubaihin matkaaville. Hinta & laatu kohtaavat ihan mukavasti. Suurin ongelma ovat kulkuyhteydet Sharjahiin. Lentokentältä taksilla noin 27 €. Hotellin oma shuttle-kuljetus toimii kerran päivässä maksutta Dubai Malliin klo 10.30 (paluu 15.30). Bussillakin pääsee, mutta vaihto välillä ja hidasta. Hotelli on hyvä. Palvelu loistavaa. Uima-allasalue ja uimaranta myös. Varpaisteluun ranta on lyhyt, mutta 500 m päässä yleinen uimaranta, jossa pituutta riittää sopivasti. Edullisia ravintoloita lähialueella. Kauppaan noin 500 m.

Tässä vähän lisää Sharjahista:

https://appamatkustaa.fi/arabiemiraatit-diamatka-sharjahin-light-festivaliin-2019-ym/

Muut matkakertomukset löytyvät sivuilta www.appamatkustaa.fi.

LINKKI: ARABIEMIRAATIT

 

Voit seurata uusien blogikirjoitusten ilmestymistä parhaiten Facebook-sivulta Appa matkustaa. Käy tykkäämässä sitä, niin saat tiedon aina, kun uutta ilmestyy.

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. ”Olin varannut meille deluxe-huoneen aamiaisineen kuudeksi yöksi.”
    Paljonko maksoi? Kaipasin yhteenvetoa: lennot+majoitus= paljonko? Kuuluiko huoneen hintaan aamiainen? Paljonko maksaisi puolihoito? täysihoito? ko. hotellissa?

    1. Hei! Maksoimme 107 €/vrk aamiaisella. Muuta emme ottaneet eikä taida olla tarjollakaan. Hotellissa on useita ravintoloita ja lähettyvillä paljon edullisempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *