· · ·

Aurinkorantojen Benalmadena on suomalaisten suosiossa

Benalmadena on yksi Aurinkorannikon ”suomalaiskaupungeista”, jossa on kaunis satama ja kilometreittäin varpaistelurantaa. Esittelen tässä postauksessa tämän Andalusiassa sijaitsevan kaupungin parhaita paloja ja käväisemme myös vaatimattomassa lintupuistossa/kasvitieteellisessä puutarhassa. Koska Benalmadena on kytköksissä vanhaan ”kunnon” Torremolinokseen, vilkaisemassa miltä se näyttää.

Aurinkorannikolla on suomalaisten ykköskohteeksi viime vuosina noussut Benalmadena. Pakkohan se oli siis käydä korkkaamassa. Asuimme marraskuussa 2019 viikon Sahara Sunset -hotellissa, josta teen myöhemmin erillisen postauksen.

Sahara Sunset Diamond Resort sijaitsee parin kilometrin päässä satamasta lähellä rantaa, joten se on upea tukikohta lomailulle.

Parin sadan metrin päässä hotellista on rantabulevardi, jonka takana on kilometrejä pitkä varpaisteluranta. Nyt ei ollut rantakävelykelit, joten tyydyimme käveleskelemään rantakaduilla ja kahvittelemaan sen kuppiloissa.

Tästä kja kansikuvasta voi päätellä millaisia rantoja löytyy Benalmadenasta. Toivottavasti ensi vuoden lokakuussa on paremmat kelit, kun palaamme tuolle samalle rannalle.

 

Benalmadenan satama on upea paikka

 

Tällainen liikenneympyrä toivottaa kävijät tervetulleeksi Benalmadenan kauniiseen satamaan.

Saimme 1. satamavisiitillemme oppaaksi ystävämme Seijan ja Mikon Lahdesta. He asustelevat talvikausina usein Fuengirolassa muutaman kuukauden, kuten jälleen. Kirjoittelen myöhemmin hieman tuosta suomalaisyhdyskunnassa erillisessä matkakertomuksessa.

Sataman miljoona-asunnot on rakennettu meren päälle. Useimpiin asuntoihin kuulunee vakiona oma venepaikka. Jälleen voi todeta, että ”ei Askompaa”.

Olisihan tuolla upeaa asustella jonkin aikaa ”herroiksi”, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis, että jatkuvaan lomailuun tuo paikka ei olisi meille mieleen. No, saattaahan tämä olla kateellisen ajattelua.

En ole näköjään kuvannut lainkaan sataman lukuisia myymälöitä ja ravintoloita, mutta kahvilla kävimme satamassa pari kertaa.

 

Kävellen Torremolinokseen ja takaisin

 

Aurinkorantojen suomalaisyhdyskunta on ketju erillisiä kaupunkeja. Lähdimme eräällä kävelyreissullamme tutkimaan miltä näyttää vanha kunnon Torremolinos, johon tehtiin (muistaakseni) Keihäsmatkoja jo 1970-luvulla. Nykyisin noita kosteita reissuja sinne enää tehdä, mutta sekin on suomalaisten lomailijoiden valloittama. Tuhannet heistä asustelevat siellä joka vuosi useita kuukausia. Suuri osa heistä omistaa siellä asunnon, joten he kuuluvat siihen porukkaan, jossa ”kaikki tuntevat kaikki”.

Benalmadendan ja Torremolinoksen rajalla on pieni kyltti, joka kertoo, että nyt astutaan uuteen kaupunkiin. Muuten sitä ei huomaisikaan, sillä rantabulevardi jatkuu samanlaisena kilometri toisensa jälkeen.

Pientä ihmetystä herättivät näiden afrikkalaisten marketit ja etenkin niiden valtaisa määrä. Tuolla seudulla myyjät keskittyivät ensisijaisesti kenkiin, jotka oli aseteltu kauniisti tyrkylle. Noita samanlaisia myymälöitä oli todella paljon. Ja myyjiä riitti. Ihmettelimme kovasti miten nuo isoissa porukoissa työskentelevät kaverit saavat elantonsa.. Kovin isoista myyntimääristä tuskin on kyse.

Muita myyntiartikkeleita olivat lähinnä ”merkkipaidat ja -laukut”.

Yksi business rannoilla on nykyään kaikissa turistikeskuksissa hiekkalinnojen ym. rakentelu. Taiteilijat osin asustelevat teltoissaan taideteostensa vieressä. Kannustusrahat voi heittää alhaalla oleviin ”astioihin”. Hienoja ovat.

Liekö tämä taiteilija kesäisin Lappeenrannassa rakentelemassa? Niin samankaltaisia olivat hahmot keskenään Aurinkorannoilla ja Lappeenrannassa.

Tämä kuva on Lappeenrannasta vähän niinkuin vertailun vuoksi.

Tässä ollaan jo lähestymässä Torremolinoksen keskustaa.

Rantabulevardi kaartaa kauniista tämän meren muovaaman kallion, josta on tullut lintujen kerrostaloasunto. Niitä riitti noissa pienissä luolissa.

Olemme ihastuneet Kanarian saarihyppelyillämme Melia-ketjun hotelleihin. Siksi kävimme katsomassa miltä tämä hotelli vaikutti. Teki se meihin sen verran hyvän vaikutuksen, että harkitsemme majoittumista tuossa hotellissa seuraavalla matkallamme ensi syksynä.

Tutustuttamme Melia-hotellin huoneisiin nousimme jyrkkiä. korkeita portaita ylös Torremolinoksen keskustaan.

Kiertelimme hieman keskustassa tutkaillen miltä se näyttää. Jotenkin ”kulahtanut” on tuo vanhahko lomakeskus. Ei tehnyt vaikutusta.

Tällaista hienoa taidetta oli tarjolla keskustan kapeilla kujilla. Ei huono!

Laskeuduimme toisia portaita alas ja otimme suunnan takaisin muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan hotelliimme. Tämä patsas kiinnitti kuvaajan huomion rantakadulla.

Tämä suomalaisittain raflaava mainoskyltti ei ollut hinnasta huolimatta tällä kertaa riittävän houkutteleva. Olimme enemmän kahvi & kakkulinjalla.

Cappuccino  vei voiton tälläkin kertaa.

 

Tutustumista Benalmadenan lintu-/kaktuspuistoon

 

Retket lähiympäristöön ja loppuloman sateiset säät eivät jättäneet  juurikaan mahdollisuutta tutustua Benalmadenan keskustaan. No, palaammehan tuonne vajaan vuoden kuluttua, joten ehkä sitten.

Reilun puolen kilometrin päässä hotellistamme oli jonkinlainen kasvitieteellinen lintupuisto lampineen.

Puistossa on satoja lintuja, joista suuri osa kukkoja. Voi sitä kukkokiekumisen määrää!

Lammikoissa elelee suuri määrä kilpikonnia.

Kaktuspuutarhassa riittää mukavasti nähtävää.

Puutarhassa on kymmeniä erilajisia kaktuksia.

Kaikkea se luonto keksii.

Kirjaston vieressä oleva puutarhaosuus puroineen on tutustumisen arvoinen paikka.

Kohtasimme kävelykierroksemme aikana kymmeniä suomalaisia pelaamassa petankkia.  Kävimme jututtamassa heitä sen verran, että kuulimme porukan kokoontuvat pari kertaa viikossa pelailemaan. Saimme kutsun pelaamaan seuraavalle kerralle, mutta se jäi odottelemaan seuraavaa syksyä.

Selvitimme missä on suomalaisyhdyskunnan ”kohtaamispaikka”. Sen verran asia kiinnosti, että kävimme vilkaisemassa missä suuri osa suomalaisia majailee. ”Päämaja” sijaitsee tässä Minerva-hotellissa. Varmaan tutustumme heidän toimintaansa syksyllä 2020 hieman tarkemmin.

 

Andalusiaa ristiin rastiin

 

Muita tämänkertaisen matkamme kertomuksia voit lueskella näistä alta aukeavista linkeistä. Niistä käy ilmi, että olemme olleet melko paljon liikenteessä.

Malagan vuorten luonnonpuiston maisemat lumoavat

El Torcal de Antequera – Andalusian Dolomiitit kannattaa kokea

Onko Estepona Andalusian paras rantapaikka?

Puerto Banus on Marbella suihkuseurapiirin kohtaamispaikka

Miraflores Beach and Country Club Mijasissa Aurinkorannikolla on kelpo hotelli

 

 

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

 1. Hei, näyttää siltä, että ette kovasti innostuneet kummastakaan, eli Benalmadenasta tai Torremolinosista. Aika samansuuntaiseen arvioon voisin päätyä itsekin, jos olisin etsimässä lomakohdetta, joka paikkana kiinnostaisi päivästä toiseen. Tosin olen kyllä löytänyt vähän muutakin nähtävää, kun olen poistunut noilta hotellien ja turistien rantakaduilta. Nämä eivät varmasti erityisesti rantalomakohteina puhuttelekaan. Eivätkä marraskuussa senkään vertaa. Meille Torremolinos on tarjonnut ennen kaikkea mielekkään tukikohdan lähteä monenlaisille retkille ja harrastuksiin ympäri Andalusiaa. Sellaiseen se on hyvä. Junayhteys sekä Malagan että Fuengirolan suuntaan on erittäin kätevä, niistä taas pääsee busseilla tai junilla minne vain ja omalla autolla on myös helppo lähteä Andalusian kivoihin kohteisiin. Ehkäpä siis syksyllä törmäillään yhteen taas?

  1. Niinpä Aila. Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi, että nuo ovat erinomaisia tukikohtia reissuille. Mitä tulee noihin kaupunkeihin, viikko on lyhyt aika tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, etenkin kun on koko ajan menossa 🙂 Törmätään ehkä taas vuoden kuluttua noilla kulmilla, sitä ennen ehkä Suomessa? Ja teidän matkakertomuksista saa ne parhaat vinkit liikkumiseen Benalmadenasta. Ja toivottavasti lokakuu sallii varpaistelun, joka on se meidän suosikkijuttu.

 2. Benamladenan rantabulevardi ja satama ovat kauniita ja viihtyisiä. Siellä ei kuitenkaan riitä pitemmäksi aikaa tekemistä kuten Fuengirolassa, josta eri suomalaiset organisaatiot ja lehdetkin järjestävät mielenkiintoisia matkoja. Löytyy paljon vapaa-ajan toimintaa kulttuurista kuntoiluun. Ei kannata jäädä Los Bolichen kortteleihin, vaan tutustua espanjalaisempaan tarjontaan sen ulkopuolella. Benamlmadenan satama oli mielestämme hienompi ja viihtyisämpi kuin Marbellan. Torremolinoksen koimme kulahtaneeksi, huolimatta uudistetusta kävelykadusta. Vahvoja suosituksia päivä- kahden retkille on Gadiz (euroopan vanhin kaupunki, jossa vieläkin asutaan), Granada, Ronda tietenkin huimine maisemineen, Setenil vanha luolakaupunki, Euroopan parveke, roomalaisten rauniokaupunki Baelo Claudia jne jne.

  1. Kiitos kohdevinkeistä, Leija! Noita kaipaan. Osa noista on tuttuja ja Granadasta varasin hotellin pariksi yöksi seuraavalle reissulle.

   Benalmadenassa on ymmärtääkseni toimintaa suomalaisilla jonkin verran ja heitä asustelee siellä paljon. Kirjoitan asiasta jotain vielä lähipäivinä.

 3. Moikka. Olemme usein käyneet Benalmadenassa. Viimeksi 4 vk joulu-tammikuussa ja palaamme taas helmi-maaliskuussa. Pidämme kovasti alueesta. Olemme majoittuneet muutamassa eri hotellissa hyvin kokemuksin( Sunset Beach ja Evita). Valitsemme aina kohteen missä voi kokata itsekin. Hyviä kokemuksia kävelyiltä, ruokailuista ja vaelluksista Benalmadena Pueblossa, Mijas Pueblossa, Arroya de Mielissä Malagassa, Marbellassa, Rondassa, Nerjassa jne. Kohteita riittää ja katseltavaa, bussit ja junat kulkee, kulkureittejä muuallakin kuin rantabulevardilla. Olemme tavanneet useita suomalaisia myös brittejä jotka viettävät kuukausia Benalmadenassa tai Fugessa ja he viihtyvät alueella. Paljon siis löytyy mieltymystensä mukaan. Voin suositella lomailualueena. Olemme olleet sekä keväällä, että syksyllä ja sydäntalvellakin ko. alueella. Iloa teidänkin matkoihinne!

  1. Kiitos Juha! Te olette näköjään vielä paljon innokkaampia Aurinkorantojen ystäviä kuin me 🙂 Olemme niin ”levottomia”, että meidän pitää päästä jatkuvasti uusiin paikkoihin. Onneksi niitä riittää niin Costa del Solilla kuin koko maailmassa. Matkustaminen vaan on niin mahtavaa! Riemullisia reissuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *