· · · ·

Miraflores Beach and Country Club Mijasissa Aurinkorannikolla on kelpo hotelli

Miraflores Beach and Country Club on Espanjan Aurinkorannikolla Mijasin maakunnassa sijaitseva RCI-hotellikohde, jonka testasimme johtuen sen saamista hyvistä arvioinneista ja pisteistä. Odotukset olivat korkealla, mutta täyttyivätkö ne? Se selviää, kun luet tämän matkakertomuksen.

Olimme tehneet edellisen matkamme Andalusiaan keväällä 2018. Postaus tuon matkamme hotellista MacDonald Lolasta löytyy tästä:

Macdonald Dona Lola – RCI-hotelli Aurinkorannalla

 

Miraflores Beach and Country Club (#2973) 

 

Tämänkertainen RCI-kohteemme Miraflores Beach and Country Club (#2973) sijaitsee noin 2 km Sitio de Calahondassa olevasta MacDonald Donasta itään.

Mirafloresin alue on todella suuri. Kaikilla komplekseilla on yhteinen vastaanotto (ks. suurin punainen alue kartassa). Sen alapuolella sijaitseviin, rannalla oleviin sijainniltaan parhaisiin asuntoihin on erittäin vaikea saada huoneistoa.

Meille annettiin asunto alueelta 15, rakennus VIII, asunto 9. Sinne on matkaa vastaanotosta noin 1 km mäkeä ylös, joten auton tarve on tuolla lähes välttämätön.

Kaikki sujui rettekästi saapuessamme majapaikan vastaanottoon klo 16 jälkeen. Saimme pikaisen opastuksen ja kuulimme mm., että hotellikompleksilla ei ole omaa ravintolaa eikä juuri muitakaan palvelua. Huoneista kyllä pidettiin huolta.

Vastaanottotila ei houkuttele viihtymään. Ei sitä lie sellaiseksi ole suunniteltukaan. Tervetuloa ja viihtykää! Seuraava tarve mennä tuonne on, kun luovuttaa avaimet pois lähtiessä.

 

Mirafloresin asuntojen siisteistä ympäristöistä pidetään hyvää huolta

 

Onneksemme meillä oli tällä kertaa auto vuokrattuna. (Siihen asiaan palaan erillisessä postauksessa myöhemmin). Meidät majoitettiin tähän rakennukseen ylimpään kerrokseen. Auton sai jätetyksi sen eteen tien varteen (ei läpikulkua).

Viehättävistä piha-alueista pidettiin hyvää huolta koko ajan.

Tässä oikealla oli huoneistomme.

Sen edessä oli yksi alueen lukuisista uima-altaista, joka jäi odotuksiimme nähden kylmähkön sään vuoksi tällä kertaa testaamatta.

 

Miraflores Beach & Country Clubin huoneistot ovat riittävää tasoa

Ensivaikutelma huoneistoon astuttaessa on aina ”se juttu”. Miraflores Beach and Country Clubin 2 mh huoneiston ensivaikutelma oli positiivinen eikä se siitä mihinkään muuttunut viikon aikana.

Kalusteen oli vastikään uusittu ja ilmeisesti huoneistoa muutenkin ehostettu. Edellytykset hyvälle lomaviikolle olivat olemassa.

Käytössämme oli 2 makuuhuonetta, joten meillä oli mahdollista valita nukkuako saman peiton alla vai erillisissä sängyissä. Me valitsimme tietysti… 🙂

Täysin varustetussa keittiössä oli pyykinpesukone, mutta ei astianpesukonetta. Surprise!

Käytössämme oli 2 WC:tä, joista toisen viemärin hajuongelma hääti meidät käyttämään lähes pelkästään tätä hajutonta versiota. Ei lähtenyt haju vaikka siivoojakin kävi.

Olimme toivoneet merinäköalaa ja saimme tällaisen. Valitettavasti säät alkavat marraskuun puolivälissä viiletä jo sen verran, että nyt olisi ollut paikallaan saada parveke, jonne aurinko olisi paistanut keskipäivällä. Ei löytynyt meille sellaista ei!

Hyödynsimme parveketta aamupäivällä, jolloin aurinko suostui sinne paistamaan. Aamiaisen jälkeisen jogurtin ja kahvin siellä tarkeni kyllä ajoittain nauttia.

Aamuauringon noustessa värit olivat tällaiset. Artikkelin kansikuvassa on sama asetelma hieman eri aikaan. Tuossa huoneistossa oli kiva heräillä uuteen päivään.

 

Mirafloresin ympäristöön tutustumassa

 

Olimme tykästyneet edellisellä matkallamme meren rantaa pitkin pujotteleviin puisiin kävelyreitteihin. Niistä halusimme ottaa kaiken irti.

Tässä kuvassa vasemmalla näkyy hieman Mirafloresin rannalla sijaitsevia rakennuksia, jonne kannattaa yrittää saada majoitusta. Se onnistuu ehkä parhaiten (ja kohtuuhinnalla) Bookingin tms. hotellisivuston avulla ns. vapailta markkinoilta. RCI-pisteillä niitä lienee vaikea saada. Rannassa oleva pizzeria on suosittu ruokapaikka ehkä siksikin, että juuri tuolla alueella ei ole kilpailijoita.

Sääolosuhteista johtuen jätimme tällä kertaa varpaistelut vähemmälle. Eipä tuo ranta ole muutenkaan mikä varpaistelijoiden paratiisi.

Hiekkarantaa riittää tuossakin osassa Andaluciaa. Lämpimämmällä säällä olisimme mielellään naatiskelleet varpaistelu- ja uintimahdollisuuksista.

Teimme pitkiä kävelyretkiä puisia raitteja pitkin molempiin suuntiin. Noin parin kilometrin päässä on matkakertomukseni alussa esittelemäni Macdonald Lolan ranta ja rakennukset. Senkin kohdalla oli puinen kävelyreitti saatu nyt kuntoon.

Toiseen suuntaa eli itään kävellessämme kohtasimma lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Meidät sai houkutelluksi erääseen kalaravintolaan se, että sen vieressä oli hiiligrilli täydessä touhussa. Sitä erinomaista tuoksua emme voineet vastustaa, joten tilasimme vastagrillatun tuoreen kalan.

Puolikas kalaa per nenä riitti sammuttamaan nälän tunteen.

Paistetulla valkosipulilla päällystetty kala meni helposti parempiin suihin. Bon appetit!

Kävelimme reilun 3 km päähän La Cala de Mijas -nimiseen kaupunkiin, jossa sitä vartio alueelle tyypillisesti tällainen pieni linnoitus.

Ei ollut tällä kertaa tungosta edes delfiinirannalla. Talvi oli tulossa.

Tein tästä hotellista myös videokoosteen:

https://www.youtube.com/watch?v=hij8Dd5Z5LU

 

 

Summa summarum

 

Suuri kiiros Miraflores Beach & Country Clubille. Puitteet olivat kohdallaan ja tämä huoneisto sijainteineen noussee arvoon arvaamattomaan kesäkuumalla, kun jokainen etsii mielellään varjoista paikkaa. Mikäli menet tuonne kesällä, kysele näitä huoneistoja!

RCI:n jäseniä kiinnostava tieto on, että maksoimme tästä viikosta 179 € vaihtomaksun, 45 € sähköistä ja lämmöistä sekä 27500 pistettä. Se siis tarkoittaa noin 345 € kokonaishintaa 2 mh huoneistosta eli n. 50 €/vrk. Revi siitä, oliko halpa vai kallis. Meidän mielestä kyllä.

Kokonaisuutena alueesta ja hotelleista jäi miellyttävä kuva. Sinne kannattaa suunnata etenkin silloin, kun on lämmintä ja auto käytettävissä. No, kulkeehan siitä kilometrin päästä busseja säännöllisesti, joten ilmankin pärjää.

Meinasipa unohtua, että noin puolen kilometrin päässä on supermarketti ja ravintoloita, 1,5 kilometrin päässä vielä paljon enemmän ravintoloita ja suurempi marketti. Ja hyvän kalaravintolan ja muita ravintoloita löysimme 900 m päästä mäen alta. Siitä kuulette lisää myöhemmin.

Viikko Mirafloreissa meni rettekästi. Mitä muuta ehdimme sen aikana tehdä, missä vierailla, keitä kohdata ym. selviää sitten seuraavista matkakertomuksista. Niitä tulee… Jos olet Facebookin jäsen, käy tykkäämässä sivustoa Appa matkustaa, niin saat viestin aina, kun uusi postaus ilmestyy.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *