Macdonald Dona Lola – RCI-hotelli Aurinkorannalla

Valitsimme Espanjan Aurinkorannalla sijaitsevan Macdonald Dona Lola hotellin majapaikaksemme huhtikuussa 2018 tekemällemme matkalle. Valinta perustui RCI-sivuilla olevaan hotelliesittelyyn ja sieltä löytämiimme asiakaspalautteisiin. Esittelen tässä matkakertomuksessa kyseisen hotellin subjektiivisesta näkökulmastani. Olimmeko tyytyväisiä, selviää, kun luet alla olevan jutun?

Olemme RCI-hotellien ”suurkuluttajia”. Niitä käyttäessämme kysyntä ja tarjonta ovat kohdanneet meitä tyydyttävällä tavalla. Selkeästi suurin osa kokemuksistamme on kääntynyt positiiviselle puolelle, osa jopa loisteliaalle. Useat vierailumme noissa kohteissa löytyy täältä Appa matkustaa -sivuiltani kategorian ”RCI-kohde” alta.

https://appamatkustaa.fi/category/yleista-suosituksia-vinkkeja/rci-hotelli/

Macdonald Dona Lola sijaitsee Sitio de Calahondassa noin 10 km Marbellasta itään

Lensimme tällä kertaa Lufthansalla Frankfurtin kautta toisella pätkällä Alppeja ihaillen.

Huoneiden jakamisarpa ohjasi meidät Martha-rakennukseen, joka oli juuri remontoitu.

Jokaisessa majoituskohteessa ensimmäisiä kiinnostuksen kohteita ovat näkymät. Tälläkään kertaa ne eivät tuottaneet pettymystä. Tästä oli hyvä jatkaa.

Huoneisto teki meihin erittäin positiivisen vaikutuksen. Kaikki oli tip-top-kunnossa, kuten remontoidussa asunnossa tuleekin olla,

Makuuhuoneita oli kaksi, joista valitsimme alimmaisen (ks. kuvat yllä). Vanhukset haluavat edelleen nukkua parisängyssä 🙂

Keittiö oli riittävän hyvin varusteltu. Kaikki tarvittava löytyi.

Kaikesta päätellen huoneisto oli varustettua 6 yöpyjää varten.

Kylpyhuoneita oli kaksi.

Hotellialue on laaja. Alimmassa kuvassa oikealla on vastaanotto ja ravintola. Myös erilaisia hoitoja on tilattavissa.

Sisäuima-allas ja saunatilat sekä kuntosali olivat hotellivieraiden maksuttomassa käytössä.

Lämmitettävä oli myös ulkoallas, jonka takana näkyy Martha-rakennus. Huoneistomme oli sen ylimmässä kerroksessa kuvissa oikealla.

Alueella on melko paljon huoneistoja. Tässä olemme matkalla rantaa kohti.

Valitettavasti tämä toinen allas oli juuri laitettu remonttiin. Myös sen vieressä oleva ravintola oli kiinni vähän aikaa.

Ihan tyylikäs oli puutarha-aluekin, kuten koko hotellikompleksi.

Hotellissa oli päivittäin jotain ohjelmatarjontaa. Viininmaistajaisista meidät harhautettiin antamalla väärää infoa päivästä. Kestimme sen kuin suomalaiset! Paellakurssille sentään pääsimme ja pakkohan lopputulos oli testata 7 euron hinnalla. No joo. Olihan se ihan ok.

Joka ilta oli, tietysti, happy hour. Ole tilatessasi tarkkana, että tilaat vain yhden, jos halua kaksi. Jos tilaat kaksi, saat neljä vaikka yrität varmistaa, että haluat kaksi. Ymmärrä tästä sitten mitä haluat 🙂

Hotellin vieressä on varsinainen ravintolakeskittymä. Ihan pani ihmettelemään mistä niille löytyy asiakkaat? Kävimme testaamassa yhden pizzerian sekä intialaisravintolan.

 

 

Hotellin ympäristöä

 

Olimme jo ennakkoon saaneet tietoa, että rannassa kulkeva kävelysilta ei ole vielä kunnossa hotellin kohdalta, mutta valmistuu kesän aikana. Halusimme kuitenkin, tottakai, tutustua ympäristöön.

Rantakin oli vielä ”vaiheessa”, sillä sesonki alkaisi vasta viikon kuluttua.

Nämä puiset kävelyreitit on hieno ratkaisu. Niitä luikertelee rannalla kilometritolkulla. Ymmärryksemme mukaan promenadia riittää todella pitkälle, joten miellyttävä  kävelyreitti meren rannassa on tarjolla.

Rantapromenaden varsi oli täynnä hotelleja ja loma-asuntoja, tottakai.

Tällainen hiekkaranta löytyi tosin vasta Fuengirolasta (tosin välilläkin näkyi niitä bussin ikkunasta). Jostain syystä siitä kaupungista ei jäänyt kovin mukava kuva. Sinne en menisi lomailemaan pidemmäksi aikaa ainakaan sen pienen visiittimme perusteella.

Priority Pass -kortin omaaville vinkki, että Malagan lentokentän lounge on ihan riittävän hyvä. Sinne oli jälleen hyvä siirtyä ajoissa ottamaan kuohuviinit hyvän lomaviikon kunniaksi ja valmistautua palaamaan kotiin. Parin viikon kuluttua olikin vuorossa New York ja siitä matkakertomukset löytyvät täältä:

New York Archives – Appamatkustaa

 

 

SUMMA SUMMARUM

 

Macdonald Dona Lola oli ainakin meille mieluisa kokemus. Koska remontit ovat vasta kesken, tarjolla on monenkirjavia vaihtoehtoja. Rannasta löytyy huoneistoja upealla merinäkymällä, mutta voit löytää itsesi myös vaatimattomasta kämpästä vaatimattomilla näkymillä. Kannattaa yrittää puhua itselleen hyvä huoneisto. Liika nöyryys ei kannata tuossa jaossa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että resortissa sähkö maksetaan kulutuksen mukaan. Tai ainakin näin esitteissä ja vastaanotossa väitetään. Pikkuisen jäi epäilyttämään, että kyseessä on vain sähkönsäästöhuijaus. Kun kävin maksamassa sähköä lähtöä edeltävänä päivänä, viereisen asiakkaan lasku oli sentilleen yhtä paljon, noin 26 €. Jokin siinä haiskahti.

Mutta mutta… Ainakin meille sattui upea huoneisto ja niin erinomainen kokemus, että tuohon hotelliin voisi hyvinkin palata. Suosittelemme ehdottomasti, etenkin, jos sattuu saamaan kunnostetun huoneen. Muita emme nähneet. Jos jollain on kokemusta niistä, kommentoikaa tähän alle.

 

MUUT MATKAKERTOMUKSEMME TÄLTÄ MATKALTA 

 

Tämä hotelli(alue)esittely on pieni osa hienoa matkaamme, jonka muut kertomukset löytyvät tämän linkin takaa. Ne kannattaa ehdottomasti kahlata läpi. Kolme ensimmäistä niistä ovat tältä reissulta, pari muuta vanhempaa satoa. Kaupungeista esittelyssä ovat upeat Mijas ja Ronda sekä hieman tavallisempi Marbella.

Mijas – Aurinkorannikon (Costa del Sol) kaunis helmi

Espanjan Andalusia – Rondan vanha kaupunki

Ronda – Andalusian antiikkinen helmi (video)

Pikapyrähdys Marbellaan oli vaivan väärtti

 

Pari muutakin kirjoitusta aiemmilta matkoiltamme löytyy täältä:

Andalusia Archives – Appamatkustaa

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.