Pikapyrähdys Marbellaan oli vaivan väärtti

Voin todeta, että pikapyrähdys Marbellaan (ja Malagaan) oli vaivan väärtti Aurinkorannikon vuoden 2018 turneemme aikana vaikka se ei meitä täysin vakuuttanutkaan, jostain syystä. Ehkä olimme huonosti valmistautuneet näihin pyrähdyksiin, mutta näkemämme perusteella ”ne on nähty”. Tutustuimme molemmissa kaupungeissa niiden vanhimpiin osiin ajatuksella, että sieltä se jokin löytyy. Pakko myöntää, että viehättäviä ovat, mutta miksi? Se selviää, kun lukee nämä pari matkakertomusta. Aloitan Marbellasta.

Marbellan ”Old Quarter” on viehättävä nähtävyys

 

Koska majoituimme noin 10 km päässä Marbellasta, teimme paikallisbussilla erillisen tutustumismatkan tuohon paljon mainostettuun ja kehuttuun kaupunkiin. Bussit kulkivat majapaikkamme Macdonald Dona Lolan (Sitio de Calahondassa) ohitse noin puolen tunnin välein. Vaikka matka oli lyhyt, aikaa tuhrautui lähes 45 minuuttia. Syyllinen löytyy liikennejärjestelyistä. Kaksikaistaisella tiellä on 80 km nopeusrajoitus ja bussipysäkkejä noin puolen kilometrin välein. Kun liikenne on mitä on, paluu pysäkiltä liikenteen joukkoon oli ajoittain tuskastuttavan vaivalloista. On vähintäänkin hankalaa työntää bussin keulaa katkeamattoman liikennevirran joukkoon. Olis maar jotain tehtävä sille!

Pääsimme kuitenkin Marbellaan ja jäimme pois vanhan kaupungin kohdalla. Tavoitteenamme oli käydä siellä toista kertaa. Edellisestä visisiitistä oli noin 10 vuotta eikä meillä ollut kuin muutama kuva kertomassa millaisesta paikasta on kyse. Perstuntuma siis oli, mutta vahvistuksia kaivattiin.

Päätimme aloittaa tutustumisen vanhasta kaupungista (Old Quarter). Jo ensi askeleet siellä osoittivat, että taisimme tulla ihan oikeaan paikkaan. Kukkaloistoa ja viehättäviä katuja riitti.

Vanhan kaupungin keskusaukio Plaza de los Naranjos näytti olevan Marbellan ”sielu”. Sieltä löytyi kukkaloistoa ja appelsiinipuita. Tuossa paikassa kannattaa pysähtyä lueskelemaan, juomaan jotain tai vaan ihmettelemään. Todella viehko aukio.

Aukion lähiympäristöstä löytyi omien kokemustemme mukaan ”se oleellinen”.

Meillä Suomessa kuljetuslavat on otettu pöydiksi ja sohviksi ravintoloissa, mutta täällä niistä oli rakennettu kukkatelineitä. Ei Askompi idea!

Keskusaukioon yhdistyvä Plaza Fernando Alcala oli mainio esimerkki siitä, että kukkia on joka paikassa. Etenkin seiniin kiinnitetyt ruukut olivat täälläkin ”se juttu”. Tuntuu olevan Aurinkorantojen tavaramerkki.

 

Piipahdus kirkossa

 

Keskusaukion vieressä oli pieni kirkko, jossa oli toki pakko piipahtaa.

Koska olimme vierailleet tämänkin matkan aikana jo ueassa eri pyhätössä, oli tuo kirkko äkkiä nähty.

 

Kiertely vanhassa kaupungissa jatkuu

 

Kiertelimme ja kaartelimme katuja ristiin rastiin. Kaunista oli, kuten kuvista voi päätellä.

Kaunis juomavesiautomaatti ei saanut meitä testaamaan veden puhtautta. Jotenkin vierastamme noita etelän alueen vesijohtovesiä vaikka niiden väitetään ainakin tuolla alueella olevan juomakelpoisia.

Onhan siellä mukava käveleskellä.

Noiden kukkien määrää voi vain ihailla, toki kukkia myös!

Jostain syystä tuollainen värimaailma sopii noihin maisemiin.

Tämä lilaliike oli vertaansa vailla 🙂 Onnittelut sisustussuunnittelijalle. Siitä ei pääse ihmettelemättä ohi.

 

Rannan kautta kämpille

Vanhan kaupungin jälkeen oli pakko käydä tutkailemassa Marbellan hiekkarantaa. Se oli suhteellisen lyhyt ja tähän vuodenaikaan (huhtikuun loppupuoli) vielä kansoittamaton. Aurinkovarjojen määrästä voi päätellä, että toukokuun alusta alkaa tapahtua. Silloin alkaa varsinainen kesäkausi. Keskikesällä saanee vapaita neliöitä etsiä sillä väkeä riittää liiaksi asti.

Olimme nähneet tämän matkamme aikana niin monia kauniita kaupunkeja, että Marbella sai jäädä parin tunnin pikavisiittiin. Katsoimme, että ehtisimme nipin napin seuraavaan bussiin, joten kiirehdimme muutaman sadan metrin päähän. Luulimme ensin, että myöhästyimme, mutta onneksi bussi kulki Aurinkorantojen tyylin mukaisesti myöhässä ja ehdimme. Marbella oli nähty, mutta kovin suurta vaikutusta se ei tehnyt Mijasin ja Rondan jälkeen. Kannattaa siis katsoa vielä noiden kahden erityisen kauniin kaupungin matkakertomukset, ellet ole vielä tehnyt sitä:

Mijas – Aurinkorannikon (Costa del Sol) kaunis helmi

Espanjan Andalusia – Rondan vanha kaupunki

Ja se toinen kaupunki, joka ei täysin vakuuttanut, oli Malaga. Näin sen näimme:

Malaga – Picasson syntymäkaupunki lienee Aurinkorannikon suurin, muttei kaunein

HUOM! HUOM!

Malaga on muutakin kuin tässä artikkelissa kuvattu vanha kaupunki, ranta ja ympäristö. Ns. suihkuseurapiiri kokoontuu noin 7 km päässä Nueva Andaluciassa. Tällaisena sen näimme.

Puerto Banus on Marbella suihkuseurapiirin kohtaamispaikka

 

Comments

  1. Espanjaan says:

    Olipa mielenkiintoista lukea parin tunnin piipahduksestanne Marbellaan ja huomata, että ette oikein innostuneet siitä. Meillä on vähän toisenlainen kokemus. Asustelimme kaupungissa melkein kuukauden ja viimeisen päivän fiilistelyistämme kirjoitimme blogikirjoituksen. Myöhemmin olemme tehneet useitakin muutaman tunnin piipahduksia. https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/marbellan-luksus-tavislenkkariversiona/

    1. Kiitos upeasta postauksesta! Tuo pitääkin tallentaa seuraavaa Marbellan reissua varten. Menimme sinne vähän silmät ummessa hortoilemaan tavoitteena kierrellä vanhan kaupungin kauniita kujia, joissa olemme käyneet aiemminkin. Ehkä ”matkaväsymys” painoi, kun olimme joka päivä jossain ja näimme mitä kauniimpia paikkoja (Ronda, Mijas yms.) Olisi pitänyt lueskella blogeja (mm. teidän) ennen sitä. Jatkossa osaamme hyödyntää mm. Blogit.fi:n tarjontaa. On helpompaa harhailla, kun tietää mitä haluaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.